Ķīnas uzņēmējdarbības forums Rīgā pulcēs pasaules biznesa līderus • IR.lv

Ķīnas uzņēmējdarbības forums Rīgā pulcēs pasaules biznesa līderus

34
No kreisās - Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP), starptautiskās organizācijas „Horasis” valdes priekšsēdētājs Franks Jirgens Rihters protokola parakstīšanas laikā. Foto: Toms Norde, Valsts kanceleja

Parakstīts nodomu protokols par foruma organizēšanu

Ikgadējais starptautiskais Ķīnas uzņēmējdarbības forums, kas Rīgā notiks novembra beigās, ir augstākā līmeņa Ķīnas uzņēmēju un to ārvalstu sadarbības partneru forums, kas šogad pulcēs 400 pasaules biznesa līderus, informē Ekonomikas ministrija.

Ceturtdien starp Ekonomikas ministriju un starptautisko organizāciju „Horasis” tika parakstīts nodomu protokols, bet trīspusējās sadarbības līgums ar Rīgas pilsētas pašvaldību par Ķīnas uzņēmējdarbības foruma norises organizatoriskajiem aspektiem.

Parakstot protokolu, puses apņēmušās kopīgi organizēt Starptautisko Ķīnas uzņēmējdarbības forumu Rīgā 25.-27.novembrī.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts teica, ka Latvija pēdējo gadu laikā mērķtiecīgi centusies stiprināt attiecības ar trešajām valstīm, lai piesaistītu investīcijas un rastu jaunus tirgus eksportam. “Ķīnas gadījumā tas arī veiksmīgi notiek, piemēram, 2011.gadā salīdzinājumā ar 2010.gadu, mūsu eksports uz Ķīnu audzis par 104,7%, sasniedzot līdzšinējo rekordu – 47,9 miljonus latu,” uzsvēra ministrs.

Šis forums ir nebijusi iespēja Latvijai sevi parādīt kā investīcijām labvēlīgu un uzņēmējdarbībai atvērtu vietu ne tikai Ķīnas uzņēmējiem un augsta līmeņa amatpersonām, bet arī citiem viesiem, kas uz forumu Rīgā ieradīsies no citām pasaules valstīm, teica Pavļuts.

Latvijas un Ķīnas preču un pakalpojumu tirdzniecība 2011.gadā veidoja 377,9 miljonus eiro, kas ir par 43,6% vairāk nekā 2010.gadā, kad šis rādītājs bija 263,1 miljons eiro. Latvijas eksports uz Ķīnu pagājušajā gadā veidoja 47,9 miljonus eiro, kas salīdzinājumā ar 23,4 miljoniem eiro 2010.gadā ir pieaudzis par 104,7%. Savukārt imports no Ķīnas 2011.gadā veidoja 330 miljonus eiro, kas ir par 37,7% vairāk nekā 2010.gadā, kad tie bija 239,7 miljoni eiro.

Latvijas svarīgākās eksporta preces uz Ķīnu ir metāli un to izstrādājumi, minerālie produkti, mašīnas, mehānismi un elektriskās iekārtas, augu valsts produkti, koksne un tās izstrādājumi.

 

Komentāri (34)

AS Tesa 09.08.2012. 14.44

Lai dzīvo zīda ceļš!

0
-2
Atbildēt

0

janazakovica 09.08.2012. 14.42

kinas uznemeji latvijaa ir krievijas trojas zirgs..un krievijas intresu sfera kur krievija kalpo kinai ka vecakais bralis..ruskij s kitaicem bratja na vek..pec sis pasas shemas kiniesi darbojas kazahstanaa..vienigais Latvijas teoretikaa intrese varetu but ka kina Latviju izvelas kaa placdarmu EU tirgus iekarosanai..bet ta ir teorija kuru jau veiksmigi isteno leisi..

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu