Avarē Krievijas kosmiskie lidaparāti • IR.lv

Avarē Krievijas kosmiskie lidaparāti

19
Krievijas kosmosa kuģis "Sojuz TMA-05M". Foto: AFP/LETA

Avarējušie kosmosa lidaparāti bijuši aprīkoti ar simtiem miljonu vērtu aparatūru

Kamēr amerikāņi līksmo par sava pašgājēja robota sekmīgo nolaišanos uz Marsa, Krievijas kosmosa iekarotāji cietuši kārtējo neveiksmi – kosmiskie lidaparāti „Ekspress-MD2″ un „Telkom-3″ netika ievadīti orbītā, jo laikus neesot sācis darboties pacelšanās bloka dzinējs. Par to, atsaucoties uz „Roskosmos” preses dienestu, ziņo aģentūra „Interfaks”.

Otrdien, kad rīta agrumā bija paredzēta kosmosa aparāta „Telkom-3″ atdalīšanās no dzinēja bloka „Briz-M”, „vadošais bloks netika konstatēts pārejas orbītā”, vēsta preses dienests. No tā signāls tika saņemts avārijas starpposmā.

Kā „Interfaks” paziņoja avots kosmosa aģentūrā, kosmosa lidaparāti atdalījušies no nesējbloka „Briz-M’. Visticamāk, tā bijusi avārijas atdalīšanās, teicis avots.

Kosmosa aparāts „Telkom-3″ tika radīts Krievijā pēc Indonēzijas pasūtījuma. Tas bija aprīkots ar dārgu aparatūru. Arī „Ekspress”, kuru pasūtīja Krievija, bija aprīkots ar šādu aparatūru, kuras vidējā cena pasaules tirgū ir 100 – 150 miljonu ASV dolāru.

 

Komentāri (19)

i_inese 07.08.2012. 11.00

Grūti salīdzināt. Avarējušie ir komerciālie štrunti — apdrošināti komercprodukti, kurus uzmeistaros vēlreiz. Savukārt amerikāņu Marsa verķis ir unikāla pētniecības laboratorija! Lai ilgs mūžs un darbs!

+7
0
Atbildēt

1

    dro > i_inese 07.08.2012. 12.14

    anon_shakalis. Grūti salīdzināt. Avarējušie ir komerciālie štrunti…
    _____________________
    Tādēļ jo sāpīgāka izgāšanās uz amerikāņu panākumu fona:)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 07.08.2012. 11.12

kaut kur krievu tankista atmiņās par otro pasaules karu lasīju, ka krievu tankos tajā laikā nebija radio. Troksnis iekšā ellīgs, bet krievu tankisti ar krievu smekalku izdomāja vienkāršu un efektīvu sazināšanos. tas kurš sēdēja augstāk un redzēja apvidu spēra sturmanim pa vienu plecu, pa otru plecu jeb pa galvu. Katram spēriena veidam bija sava nozīme.

+7
0
Atbildēt

0

gliters 07.08.2012. 10.45

Nezin kāpēc mani šis fakts nepārsteidz… Par Indonēzijas izvēli kaut ko pasūtīt Krievijas ražotājiem brīnos gan – ja apsvērumus diktēja lētāka cena, tad reizēm der atcerēties, ka skopais maksā divreiz.

+7
0
Atbildēt

1

    marisgrinbergs > gliters 07.08.2012. 11.17

    Varbūt indonēžieši bija apdrošinājušies?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu