Saeima pretēji komisijā lemtajam tiesnesi apstiprina amatā • IR.lv

Saeima pretēji komisijā lemtajam tiesnesi apstiprina amatā

19
Tiesnesis Aldis Vīksne. Foto: Lauris Nagliņš, LETA

Aizklātos balsojumos deputāti lemj par tiesnešu apstiprināšanu

Saeima ceturtdien pretēji Juridiskās komisijas negatīvajam balsojumam, pēc ilgām debatēm apstiprināja Aldi Vīksni rajona (pilsētas) tiesas tiesneša amatā.

Juridiskās komisijas sēdē neesot izskanējuši argumenti pret šī tiesneša apstiprināšanu, bet nobalsots pret. Ne komisijas priekšsēdētāja vietniece Inese Lībiņa-Egnere (ZRP), ne komisijas sekretārs Valērijs Agešins (SC) šo komisijas balsojumu iepriekš īpaši komentēt nevēlējās, jo tas bijis aizklāts, ziņo LETA.

Vīksne patlaban ir Administratīvās rajona tiesas tiesnesis Jelgavā. Par viņu nobalsoja 63 deputāti, pret – 26, atturējās četri.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija 23.septembrī devusi pozitīvu atzinumu Vīksnes apstiprināšanai rajona tiesas tiesneša amatā bez amata pilnvaru termiņa ierobežojuma. Uz šī atzinuma pamata tieslietu ministrs virzīja jautājumu izskatīšanai Saeimā.

Kā liecina Vīksnes dzīvesgājuma apraksts jeb CV, jurista diplomu tiesnesis Vīksne ir ieguvis 2003.gadā, absolvējot Latvijas Universitāti. Pirms tiesas Vīksne strādājis Vides ministrijā – no 2001.gada marta līdz 2004.gada janvārim viņš bijis Vides ministrijas Vides valsts inspekcijas Juridiskās daļas jurists, bet pēc tam kļuvis par Valsts vides dienesta (VVD) priekšnieka padomnieku un uz laiku paralēli pildījis arī Dabas aizsardzības un uzraudzības departamenta direktora pienākumus.

Gadu nostrādājis par VVD priekšnieka padomnieku, no 2005.gada 1.janvāra līdz 2007.gada 30.jūnijam Vīksne darbu turpinājis VVD Juridiskā departamenta Juridiskajā daļā, kur sākumā viņš bijis vecākais referents, vēlāk – jurists. Par tiesnesi Administratīvajā rajona tiesā Vīksne kļuvis 2007.gada vidū, pirms tam pusgadu stažējoties šim amatam un paralēli strādājot VVD.

Saeima par rajona (pilsētas) tiesnešiem ceturtdien amatā apstiprināja arī Ivetu Stuberovsku un Gunāru Strucinski. Par viņiem deputāti bija daudz vienprātīgāki nekā par Vīksni. Tiesneses amatā apstiprināja arī Lieni Harčenko.

 

Komentāri (19)

austrisv 03.11.2011. 11.07

Saeima tomēr nokaunējās no žurnālistiem, kuri izvilka šo komisijas apkaunojošo lēmumu gaismā!
Malači, žurnālisti! Tā tik uz priekšu, lai nevar savus melnos darbus strādāt aizkulisēs!

+6
-1
Atbildēt

1

    zauls > austrisv 03.11.2011. 15.12

    Kāpēc apkaunojošs ? Argumentus galdā! Es neesmu lasījis nevienu argumentu ne par, ne pret, tāpēc man ir tumša bilde. Bet izbrīna dažu nesatricināmā pārliecība (revolucionārā?).

    +1
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 03.11.2011. 11.01

ja jau llgstosi stradajas vides ministrijaa-zzs skudru puznii tad jau lemberga cilveks..tapec ari bija tada pretestiba..laikam notikusi kartejaa sleptaa vienosanas par so amatu.

+3
-1
Atbildēt

2

    lauradrr > janazakovica 03.11.2011. 13.52

    Kādus pierādījumus variet likt galdā, bez šādiem apgalvojumiem?
    Pēc Jūsu teiktā, tad jau viss valsts un juridiskais aparāts jāizmaina, ik reizes kā mainās valdības sastāvs. Un tad jau atkal būtu jāspriež par partijas ielikteņiem ne koa?
    Es šādus apgalvojumus uzskatu par cinisma kalngaliem!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    janazakovica > janazakovica 03.11.2011. 14.32

    95%ierednus-tienesus prokurorus un t.t. korumpetos un oligarhu ieliktenus varetu nomainit-izmest miskatee..jo vini parazitee un nodoklu maksataja-sabiedribas kakla..valsts aparats -neskaitamas ministijas agenturas valdes 200 tukst.cilveku ieskaitot neko neiemacosu skolotajus un postpadomju arstus sanem algu no valsts budzeta.2 mijardi iztereti kam parex dienvidu tilts biloteka un t.t.kam tas viss..jaunas gimenes nevar atlauties bernus izglitiba murgaina neko neiemaca..valsts sagruvusi.oligarhu izzagta..kapec vispar butu jauztur tads nevajadzigs nu neefektivs valsts aparats.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu