Ušakovs: SC gatava iet koalīcijā arī bez sociālistiem • IR.lv

Ušakovs: SC gatava iet koalīcijā arī bez sociālistiem

129
Nils Ušakovs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Iespējamo koalīcijas deklarāciju būs gatava parakstīt tikai partija ”Saskaņa”

Ja nesakritīs apvienībā ‘Saskaņas centrs’ (SC) ietilpstošo politisko spēku – Jāņa Urbanoviča vadītās partijas ”Saskaņa” un Alfrēda Rubika vadītās Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP) – viedokļi par koalīcijas veidošanas principiem, tad koalīcijā būtu gatava darboties arī tikai partija ”Saskaņa” bez LSP.

Šādu SC līdera Nila Ušakova viedokli aģentūrai LETA pauda viņa preses sekretāre Anna Kononova.

”SC sastāv no divām partijām – ”Saskaņas” un LSP. Dažreiz mums starp divām partijām viedokļi nesakrīt. Bet, ja mums viedokļi nesakritīs tik svarīgā jautājumā kā koalīcijas veidošanas principi, tad iespējamo koalīcijas deklarāciju būs gatava parakstīt tikai partija ”Saskaņa”, kas ir gatava uzņemties tādu atbildību,” norādīja Ušakovs.

Jau vēstīts, ka Zatlera reformu partijas (ZRP) valde naktī no piektdienas uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēmusi, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, “Vienotības” un SC un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Valdim Dombrovskim.

”Vienotība” par šādu lēmumu esot “nepatīkami pārsteigta”, jo koalīcijā labāk vēlētos redzēt nacionālo apvienību, savukārt SC to vērtē pozitīvi un jau nodēvējusi par ”vēsturisku soli”.

ZRP valde savā šīs nakts paziņojumā arī norādījusi uz priekšnosacījumiem sadarbībai ar SC: Latvijas okupācijas fakta un valstiskuma nepārtrauktības atzīšana, tiesiskuma principu ievērošana un atbildīga ekonomiskā politika.

“Mēs sagaidām neatgriezeniskus soļus no SC, kas skaidri apliecinās lojalitāti Latvijas valstij. Aizstāvot šīs pozīcijas sarunās ar SC, konstatējām šī politiskā spēka pausto gatavību konstruktīvi atbildēt uz šiem jautājumiem. SC jāatbrīvojas no interfrontes un komunistiskās partijas rēgiem, tāpat kā citām partijām jāatbrīvojas no iekšējā ienaidnieka meklēšanas,” teikts ZRP paziņojumā.

Kā lielākie pretinieki SC rindās okupācijas fakta atzīšanai tiek minēti tieši tajā ietilpstošā politiskā spēka LSP pārstāvji, kurus vada kādreizējais Interfrontes līderis Rubiks. Viņš jau iepriekš Krievijas ziņu aģentūrai izteicies, ka SC valde Ušakovam nav devusi tās vārdā izteikties par okupācijas jautājumu.

 

Komentāri (129)

elinaliepina 01.10.2011. 14.39

Nu Zatlers, nu spēkavīrs! Ar vienu paziņojumu būs sašķēlis gan SC, gan Vienotību, un gan jau arī pats savu jaunpartiju! :)

+31
-1
Atbildēt

4

    elinaliepina > elinaliepina 01.10.2011. 17.28

    TanteSidra…Rezultāts ta’ interesants, bet kāds tad bija uzstādījums? :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janazakovica > elinaliepina 01.10.2011. 15.22

    vina saimniekiem ir loti izdevigs tads haoss..jo taadaa visvairak var sagrabt..tada haosaa un murgos un steigaa tika dibinata ZRP un neviens neko nesaprata un viniem jau 22 balsis..par ko.?palasiet uzmanigi vinu prieksvelesanu aviziti..profesionali sastaditi vispareju frazu nesaprotami nekonkreti solijumi..tads pats haoss un steiga bija ar parex parnemsanu…sadulkotaa udeni kaa zinams ir vieglak zivis kert..

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > elinaliepina 01.10.2011. 18.15

    TanteSidra :
    gaismas nesejs ka merkakjis ar granatu
    ===============================
    Pirmo reizi šodien izdevās pasmaidīt. Paldies!:)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > elinaliepina 01.10.2011. 16.15

    Uģis _..būs sašķēlis gan SC, gan Vienotību, un gan jau arī pats savu jaunpartiju_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    man tas liekas butiski un tagad skatos uz to pozitivi, – bus labs sausais atlikums.
    gaismas nesejs ka merkakjis ar granatu visus sashkjaidis, pats sevi protams ari. kas izdzivos tie vares sakarigak pargrupeties.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

Sanšains 01.10.2011. 14.04

Un tagad saskaitām visu, no kā savā programmā un priekšvēlēšanu solījumos SC ir paguvis atteikties. Vai ar šādu, absolūti bezprincipiālu, neprognozējamu un oportūnistisku partiju Zatlers uzbūvēs gaišo nākotni?:)

Īsti nevar saprast, kura no 2 partijām ir melīgāka un glumāka – ZRP vai SC. Laikam tomēr SC.

Bet nav arī brīnums, ka šīs partijas tiecas vienoties par valdības izveidošanu. Gan ZRP, gan SC ievēlēja vēlētāji, kuri būtībā NEVĒRTĒJA piedāvāto.

Par ZRP balsoja Zīgerista elektorāts, kam galvenais bija “lēksim bedrē, lēksim bedrē!” (atlaidīsim Saeimu) un kam pat prātā neienāca painteresēties, ko īsti piedāvā anarhists Ķīlis un hiperliberālis “Slava” (Ušakova draugs).

Par SC balsoja gluži fašistiskā homogenitātē konsolidētā krievu masa, kurai tas bija tikai etniski impērisks balsojums, nevis balsošana par “programmu”.

+23
-5
Atbildēt

5

    inta_ll > Sanšains 01.10.2011. 14.48

    Jauki, tu tagad lielākajai daļai Latvijas balstiesīgo vēlētāju piekāri birkas, ne tās patīkamākās arī. :)Tātad visi krievi kas balsoja par SC ir šovinisti kas neieredz latviešus un visi kas balsoja par ZRP ir idioti kurus var piekukuļot ar banānu. Iespējams, ka tieši dēļ tādiem cilvēkiem kā tu, vajadzētu izveidot koalīciju ar SC. Lai gan šīs koalīcijas sarunas ir tik interesantas, ka ļoti iespējams, ka lai kāda arī valdība neizveidotos, viņa nenostrādās pilnu termiņu.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    inta_ll > Sanšains 01.10.2011. 15.05

    Zatlers jau nosauca tikai trīs oligarhus ar kuriem viņš cīnīsies. :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Sanšains 01.10.2011. 15.24

    to iksyz
    Un ar nosauktā Šļesara paģeļņiku Ušakovu veidos koalīciju?

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Sanšains 01.10.2011. 15.01

    to iksyz
    “Tātad visi krievi kas balsoja par SC ir šovinisti kas neieredz latviešus un visi kas balsoja par ZRP ir idioti kurus var piekukuļot ar banānu.”

    Cik precīzi.
    Ne jau par SC ekonomisko programmu, kas Latviju novestu līdz Grieķijas līmenim, viņi balsoja. Zatlera “banāni” bija solījums cīnīties pret “oligarhiem”, kas savienojoties ekstāzē ar neostaļinistiem, Maskavas oligarhu partiju, SC, šodien tika pārkāpts.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 01.10.2011. 15.50

    iksyz :
    Tātad visi krievi kas balsoja par SC ir šovinisti kas neieredz latviešus un visi kas balsoja par ZRP ir idioti kurus var piekukuļot ar banānu.
    ======================================
    Nebūt nesaku, ka etnisks balsojums nozīmē, ka KATRS no balsotājiem ir šovinists. Bet domāju, ka vairums ir gan.

    Tāpat neuzskatu, ka Zatler-Zīgerista elektorāts sastāv no idiotiem. Es domāju, ka pārsvarā tie ir vēlētāji, kas politikas procesos neorientējas, tomēr par varītēm vēlas izmantot savu “pilsoņa pienākumu” balsot. Es gribētu apgalvot, ka Zīgerista elektorāts vismaz politisko procesu aspektā būtu saucams par INTELEKTUĀLI KŪTRIEM – nevis par idiotiem vispār.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

mēbeļu izgatavošana 01.10.2011. 14.14

“ZRP valde savā šīs nakts paziņojumā arī norādījusi uz priekšnosacījumiem sadarbībai ar SC”

Nevis priekšnosacījumiem, bet labākajā gadījumā pēcnosacījumiem – lasiet taču lūdzu paziņojumu :) Izveidosim koalīciju, tad labāki būs… Cik daudz reizes Zatleram vēl tiks pagarināts kredīts blefošanai?

NO pielikuma SC Memorandam:

“Projekts

Latvijas Republikas Saeimas
Deklarācija par starpetnisku uzticēšanos

Latvijas Republikas Saeima uzskata, ka starpetniskās uzticēšanās nepieciešamais priekšnoteikums Latvijas sabiedrībā ir pārliecinoša cieņas parādīšana dažādu etnisko grupu interesēm, vērtībām un vēsturiskajai pieredzei, tajā skaitā:

(..)

* krievu valodas kā Latvijas iedzīvotāju starpetniskās saziņas valodas statusa atzīšana līdzās latviešu valodai; abās šajās valodās runā vairums valsts iedzīvotāju ģimeņu.”

+16
0
Atbildēt

4

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu