Bijusī veselības ministre Rozentāle iestājusies SC • IR.lv

Bijusī veselības ministre Rozentāle iestājusies SC

33
Baiba Rozentāle. Foto: Kaspars Krafts, F64

Rozentāle: partijā jau nestājas, lai izklaidētos ārpus darba laika

Bijusī Tautas partijas biedre un veselības ministre Baiba Rozentāle īsi pirms Saeimas ārkārtas vēlēšanām iestājusies Saskaņas centrā (SC), informē “Latvijas Avīze” (LA).

Kā raksta avīze, Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs un SC Rīgas nodaļas vadītājs Sergejs Mirskis bija kaut kur padzirdējuši, ka Rozentāle pēc TP norieta izvēlējusies viņu pārstāvēto partiju. Pēc noskaidrošanas viņš šo faktu apstiprinājis.

Rozentāle iestāšanos SC nevēloties komentēt, jo izsakoties tikai par profesionāliem darba jautājumiem, nevis politiku. “Bet partijā jau nestājas, lai izklaidētos ārpus darba laika,” bijis vienīgais viņas komentārs par partijas izvēli. Viņasprāt, piederība partijai, kurai ir iespējas nokļūt valdošajā koalīcijā, tomēr nodrošina zināmu aizmuguri, raksta LETA.

Urbanovičs LA apgalvojis, ka “Rozentāle nebūs veselības ministre. Kandidāts mums ir izraudzīts, bet pagaidām neatklāšu.” Neoficiāli zināms, ka tas varētu būt Rīgas domes Veselības pārvaldes padomnieks Uldis Līkops, kurš zaudēja labi apmaksāto Sabiedrības veselības aģentūras vadītāja darbu, kad pie varas ministrijā nāca Rozentāle. Viņas vadībā šī aģentūra tika likvidēta, pievienojot atsevišķas struktūras citām iestādēm.

Līkops sacīja, ka Rozentāles iestāšanās partijā viņam esot pirmā dzirdēšana. Bet uz jautājumu par iespējamo kandidēšanu veselības ministra amatā atbildēja, ka par to esot jēga runāt tikai tad, ja SC būs tas gods atrasties koalīcijā. Tad jāatmet visas ambīcijas vienam pret otru, jāvienojas, kas veselības aprūpē darāms.

SC savā programmā ir apņēmies pārskatīt jautājumu par slimnīcu slēgšanu, attīstīt ģimenes ārstu tīklu, paplašināt valsts apmaksāto medikamentu sarakstu un veicināt lētāku medikamentu pārdošanu pacientiem.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu