Nacionālā apvienība gribētu skolās ieviest Tēvzemes mācību • IR.lv

Nacionālā apvienība gribētu skolās ieviest Tēvzemes mācību

88

To partija īstenotu, būs valdībā un iegūs izglītības ministra posteni

Ja Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK iesaistīsies valdības veidošanā un iegūs izglītības un kultūras ministra posteni, tā vēlētos, lai Latvijas skolās no pirmās klases tiek mācīts jauns priekšmets – Tēvzemes mācība, pirmdien vēsta “Neatkarīgā”.

Viens no Nacionālās apvienības līderiem Imants Parādnieks norādījis, ka Latvijas vēsture un jaunsardzes kustība nav tas pats, kas Tēvzemes mācība. Proti, šo patriotisko, nacionālo pašapziņu stiprinošo un latviskās dzīvesziņas mācību vajadzētu apgūt jau pirmajā klasē, kam sekotu Latvijas vēsture kā mācību priekšmets vēlāk, ziņo BNS.

Tēvzemes mācība bērniem radītu izpratni par latvisko identitāti un būtību, ietverot arī latviešu vērtību sistēmu, kristietību un latvisko dzīves ziņu.

Savukārt patriotisko audzināšanu jaunsardzē Parādnieks raksturo kā aizsardzības spēku skolu. Viņš ir apņēmības pilns šādu ieceri īstenot, jo “Latvijas vēsturi taču esam panākuši”.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem Saeimas ārkārtas vēlēšanās Nacionālā apvienība ieguvusi 14% balsu.

Foto: Imants Parādnieks. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Komentāri (88)

Verners Losbergs 19.09.2011. 09.11

Tēvzemes mācība pēkšņi neieviesīs patriotismu.
Tas ir naivi. Jāturpina vien mācīt Latvijas vēsture Eiropas kontekstā. Drīzāk jāpalielina prasības amatniecības mācībā 7-9. klasei, kā arī jāmāca eksaktie priekšmeti, spēja pašam kaut ko uztaisīt un zināt kā pielietot matemātisko logaritmu praktiskā veidā radīs īsto piederības sajūtu.
Vispusīgi izglītotam cilvēkam ir vieglāk pielāgoties situācijai un atrast sev pielietojumu, tā arī radīsies nākamās paaudzes, kas mīlēs un cienīs Latviju, jo viņos jau būs iekodētas dažādas prasmes, atliks vien izvēlēties ko turpināt augstskolā.

+14
-3
Atbildēt

2

    dro > Verners Losbergs 19.09.2011. 13.46

    oskars666. Jāturpina vien mācīt Latvijas vēsture Eiropas kontekstā.
    ___________________
    Interesanti kāda tava izglītība, ka taisies šeit visus pamācīt? Lēmums par Latvijas vēstures mācīšanu jau pieņemts. Zombēiem visu var iestāstīt, tiem pat nav jautajumu, kādēļ citas valstis to neievieš:)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Verners Losbergs > Verners Losbergs 19.09.2011. 18.26

    Ko Tu man pārmet? Ierosmi viarāk un kvalitatīvāk pasniegt amatniecību? Man liekas, ka māka datboties ar koku ir daudz latviskāka nekā čīkstēšana, ka riebjas kāda kompartijas palieku partija. Man jau ar daži nekaunīgākie rieb, bet neba jau tādēļ jāspiež galvu durvīs un jāfano par paštaisnajiem liekuļiem no Nacionālās apvienības.
    Neaizmirsti ka Dobelis no TB noprecēja krievieti, tā ka no tādu nacionālistu puses tāda liekuļošana vien ir. Un pajautā sev, kādēļ Parādnieks ir pret Eiro ieviešanu 2014. gadā? Esmu pārliecināts, ka tas ir tādēļ, ka viņa 600 000 lielais parāds ir Latos, un viņu pārņem šāusmas, kas notiks parādu konvertējot Eiro valūtā. Ja maksājumi par pāris kapeikām mēnesī uzkāps, tad viņš bankrotēs.
    Tā ka mazāk vajag klausīties politiķa viedoklī, kurā viņš ir tieši ieinteresēts. Izgreb abru! ;)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

mary75 19.09.2011. 07.56

Pie reizes vajadzētu arī Ticības mācību un Visu Latvijas un NA vēsturi, pēc analoģijas ar zinātnisko komunismu un PSKP vēsturi krievu laikos.
Derēja ieviest arī obligātas politinformācijas skolās, kā tas bija krievu laikos, un, varbūt, pat bērnudārzos.
Un arī cenzūru, lai presē un mas. mēdijos parādās tikai informācija, ko NA atzīst par “latvisku” un “patriotisku”.
Armijā jāievieš politruki, un jebkurā iestādē jābūt 1 nodaļai, kura baudīs strādājošo ideoloģisko orientāciju, vai tā atbilst NA izstrādātajiem kritērijiem.

+27
-17
Atbildēt

10

    P_Dancis > mary75 19.09.2011. 08.25

    Neskrien ratiem pa priekšu.
    NA ideja ir laba, to tikai vajag vairāk pielāgot esošajai situācijai.

    +9
    -15
    Atbildēt

    0

    Tamāra Nolmane > mary75 19.09.2011. 16.39

    Bet kurš tad veido to valsti tādu par kuru būtu jākaunas? Kurš maksā kukuļus politiķiem? Kurš uzskata ka 5Ls ceļu policistam par pārkāpumu ir normāla parādība, vai ka braukt pa zaķi sab. transportā ir OK, vai, ka par to ka saņem algu aploksnē labāk nevienam neteikt? Tā jau ir sabiedrība kopumā ar savām iz..āstajām vērtībām! Ja piekrīt tevis nacionāli/sociāli liberālajam līmenim, tad jau tik tiešām nedrīkst mācīt to, ka Latviju okupēja, jo ir ļoti daudz sabiedrības locekļu, kas patiesi tic, ka tas nav noticis. Ja tu šo priekšlikumu nosodi, tad izstāsti man un citiem kāda ir tās būtība? Kas tur tiek uzspiests tāds, kas nav pieņemams “ģenerālajai” sabiedrībai?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.09.2011. 16.58

    To visu par okupāciju utt. sen māca vēsture un citi priekšmeti, un nekāda speciāla patriotiska audzināšana absolūti nav nepieciešama un pat kaitīga.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > mary75 19.09.2011. 11.28

    @otra puse
    Un ko ta tur mācīs?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Māris Engers > mary75 19.09.2011. 15.19

    precīzi.

    visam ir jābūt “pareizam”. un to, kas ir “pareizi”, zina tikai Parādnieks ar biedriem.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Leons Rapiņš > mary75 19.09.2011. 08.38

    dzerim49 uz 07:56 – lai nerastos pārpratumi (dažreiz nesaprotu, kam piezīme aizies).
    Ietaupīji man rakstīšanu. Paldies.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Tamāra Nolmane > mary75 19.09.2011. 14.19

    Piedod, bet Tavs komentārs tirgus tantiņu līmenī. Redzēt visu baltu vai melnu ir aprobežotība, kur nu vēl par to muļķīgi ņirgāties. Viņš identificē reālu problēmu Latvijā – ticības trūkumu savai valstij. Nav runa par to, ka Latvija latviešiem, bet par to, ka ir jāciena un jārūpējas pirmkārt par savu valsti! Padomā par tiem aizbraucējiem, kāda viņiem reālā alga (alga pret izdevumiem). Tur tā bilde paveras nedaudz biedējošāka – neko īpaši vairāk jau tie cilvēciņi nenopelna, vienkārši ir stulbs uzskats par to ka Latvijā viss ir slikti. Viņi jau muļķi nesaprot, ka vairo svešas valsts labklājību vergojot. Cik no viņiem ir darba līgumi un cik no viņiem saņem cilvēka cienīgu atvaļinājumu un sociālās garantijas? Jāsāk ar to, ka jāmīl sava valsts, vienalga vai latvietis vai krievs – pārējais, kā piem. naids pret korupciju, shēmām jau nāks pats par sevi.. Parādniekam ar to pasniegšanas manieri varbūt ir problēmas un pārāk ekstrēmu mālē savu elektorātu, bet ideja laba.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.09.2011. 15.41

    JansK – Tādā veidā ne ticību savai valstij, ne patriotismu iemācīt nevar, vai tad PSRS piemērs neko nav iemācījis?
    Tā vietā labāk mācīt demokrātiju, tiesiskumu, cilvēktiesības, arī katra indivīda tiesības un pienākumus, un citas universalas vērtības.
    Ticība savai valstij politiķiem jārada nevis ar padomiskām metodēm un mantru skaitīšanu, bet, radot tādu valsti, par ko nebūtu jākaunas.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    gstrazds > mary75 19.09.2011. 08.53

    Dzeris visu pateica, žetons.

    +13
    -10
    Atbildēt

    0

    olilita37 > mary75 19.09.2011. 09.04

    veel paaris taadu NA pazinjojumu un Gaidis neko nedabuus padomees un valdees sashepteet,bet vinjam tak ar beerni jaabaro:)
    atkaartojas pagaajushaas reizes stilinsh,driiz arii SC kautko izspljaus un beigaas atkal Lembergs buus jaanjem…

    +13
    -6
    Atbildēt

    0

martins_spravniks 19.09.2011. 09.17

Iesākumā pietiktu, ja izdotos ētikas kursā iemācīt, ka korupcija un zagšana ir ļaunums, kas mūs visus velk atpakaļ. No liekām papildus stundām cietīs kopējā mācību kvalitāte. Bet tie jau ir VL/TBLNNK….

+13
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu