Štokenbergs uzdod mainīt divu ieslodzījuma vietu vadību • IR.lv

Štokenbergs uzdod mainīt divu ieslodzījuma vietu vadību

23
Aigars Štokenbergs. Foto: Lauris Vīksne, F64

Grib nomainīt Iļģuciema sieviešu cietuma un Cēsu nepilngadīgo audzināšanas iestādes vadītājus

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) Ieslodzījumu vietu pārvaldes vadībai uzdevis vērtēt Iļģuciema sieviešu cietuma un Cēsu audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem vadības nomaiņu, ziņo LETA.

Štokenbergs šādu rezolūciju nekavējoties veikt vadības maiņu uzdevis, ņemot vērā neatbilstošo situāciju abās ieslodzījumu vietās, kā arī lai nodrošinātu likumības un cilvēktiesību principiem atbilstošu ieslodzījuma vietu darbību.

“Mums ir ziņas, ka situācija šobrīd apdraud cilvēktiesībām atbilstošu brīvības atņemšanas soda izpildi Iļģuciema sieviešu cietumā,” sacīja ministrs. Šovasar notikušas divas pašnāvības un viens pašnāvības mēģinājums un vairākkārt pielietoti speclīdzekļi. 11 gadus šajā ieslodzījuma vietā nav bijis neviens pašnāvības mēģinājums.

Savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija jau atkārtoti norādījusi uz pārkāpumiem Cēsu audzināšanas iestādē.

Visi šie fakti liecina par abu ieslodzījuma vietu priekšnieku nespēju tikt galā ar saviem pienākumiem, uzskata ministrs.

Uzdots vērtēt Iļģuciema sieviešu cietuma priekšnieces Svetlanas Grīnbergas un Cēsu nepilngadīgo audzināšanas iestādes vadītāja Valda Kukaiņa iespējamo bezdarbību, nodrošinot abu ieslodzījuma vietu darbu.

Atbilde uz ministra rezolūciju jāsniedz līdz 20.augustam.

Kā žurnālistiem stāstīja Štokenbergs, šāda situācija izveidojusies, jo Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) vadītājs Visvaldis Puķīte pēc ilggadējās Iļģuciema cietuma priekšnieces Natālijas Trosjukas došanās pensijā iecēlis par priekšnieci Grīnbergu, kurai ir vairāk pieredzes darbā ceļu policijā, nevis ieslodzījuma vietā.

Attiecībā uz Kukaini jau ilgstoši bijuši dažāda veida ziņojumi no bērnu tiesību aizsardzības centra, kā arī apsekota situācija ieslodzījuma vietā. “Manuprāt, pēdējais brīdis atrisināt cietuma administrācijas jautājumus,” sacīja ministrs.

Teikto viņš motivēja, sakot, ka aprīļa beigās pabeigti divi jaunie Cēsu audzināšanas iestādes korpusi – viens rekonstruēts, otrs uzcelts no jauna. Nodrošināti labi apstākļi pašā cietumā un “ir laiks ķerties pie darbinieku kompetences un profesionālisma uzlabošanas”.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa sacīja, ka inspekcija nav nobažījusies, ka Cēsīs pārāk bargi izturas pret bērniem. “Mēs jau trešo gadu esam nobažījušies par to, ka situācija Cēsīs pakāpeniski pasliktinās,” sacīja Rieksta-Riekstiņa.

Viņas ieskatā, laiks, kas tiek pavadīts ieslodzījuma vietā, netiek izmantots lietderīgi. Liela daļa laika tiek pavadīta bezdarbībā. Jaunieši šajā laikā apgūst cietumam raksturīgu kultūru, kas rada bažas, ka, izejot ārā no iestādes, nekas viņu dzīvē nemainīsies uz labo pusi, bet drīzāk otrādi, stāstīja inspekcijas vadītāja.

 

Komentāri (23)

kristaps_drone 12.08.2011. 16.03

“Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) Ieslodzījumu vietu pārvaldes vadībai uzdevis VĒRTĒT …. vadības nomaiņu, ziņo LETA. Štokenbergs šādu rezolūciju nekavējoties VEIKT vadības maiņu uzdevis, ņemot vērā ….” – ai, ai, ai! Negribu piesieties, bet atkal haltūriņa,cienījamie žurnalisti! “Vērtēt” vadības nomaiņu un “veikt” vadības nomaiņu latviešu valodā tomēr ir divas dažādas lietas, līdz ar to arī virsraksts ir atkal tendenciozi sagrozīts, jo neatbilst LETA ziņai…

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu