SC atdod 5000 latu ziedojumu • IR.lv

SC atdod 5000 latu ziedojumu

23
Šādi "Saskaņa" reklamējās pērn uz Saeimas vēlēšanām. Foto: Gints Ivuškāns, F64
Indra Sprance

Urbanovičs noliedz partijas nelikumīgu finansēšanu

Partija “Saskaņa” (SC) atmaksājusi atpakaļ Rīgas domes (RD) Finanšu departamenta Revīzijas komisijas priekšsēdētāja vietniecei, SC Saeimas deputāta kandidātei Ludmilai Lūsei un viņas bijušajam dzīvesbiedram Jānim Lūsim kopumā 5000 latu, kas bija pārskaitīti partijas atbalstam. Par to liecina partiju ziedojumu publiskā datu bāzē pieejamā informācija.

SC Saeimas frakcijas vadītājs un premjera amata kandidāts Jānis Urbanovičs Ir.lv sacīja, ka SC “ir pateicīga katram, kas nolēmis ziedot partijai”, tomēr partijai neesot “ne iespēju, ne resursu apzināt eventuālo ziedotāju ienākumu legālo kapacitāti”.

Urbanovičs sacīja – ja SC Rīgas nodaļa pieņēmusi lēmumu atmaksāt šos ziedojumus, tad tas bija pamatots ar aizdomām par šīs naudas izcelsmi, kas radušās pēc publikācijām medijos. “Es viņu vietā pieturētos pie principa, ka ir tik daudz un dažādas partiju finansēšanas likumu uzraugošās institūcijas, ka viņiem vienkārši būtu jāsadarbojas un viss, ” pauda Urbanovičs.

Urbanovičs noliedza, ka šādi ziedojumi apliecinātu partijas “melnās kases” esamību, bet pieļāva, ka šāda nauda cilvēkiem, kuriem nav tik lielu ienākumu, varētu būt skaidrojama ar “Latvijā piekopto ēnu ekonomikas stimulēšanu”. SC līderis arī atzina, ka partijas biedri ir aicināti ziedot partijai pirms vēlēšanām. “Mēs esam aicinājuši visus partijas biedrus ziedot vairāk nekā biedru naudas, mēs esam arī uzrunājuši turīgus cilvēkus, kas atbalsta mūsu programmu, tāpēc mums arī nav iespējams skatīties un sijāt šos ziedotājus, ” pauda Urbanovičs.

Ar Ludmilu Lūsi Ir.lv neizdevās sazināties.

Portāls “Pietiek.com” iepriekš vēstīja, ka Lūšu ģimene – Ludmila, viņas šķirtais vīrs Jānis un 24 gadus vecais dēls Edgars Lūsis – partijai ziedojuši kopumā 6000 latu. Ludmilas un Jāņa īpašumā ir vien 62,2 kvadrātmetru liels dzīvoklītis Rīgā, Salnas ielā. Šo dzīvokli viņi jau sen – 1999.gadā – iegādājušies par 3166 latiem. Lūsei nav bijis skaidras naudas uzkrājumu, kas pārsniegtu 500 latus, bankā viņai glabājušies 1022 lati, savukārt parādsaistības bijušas 18 731 eiro un 5818 latu apmērā.

Saskaņā ar Lūses amatpersonas deklarāciju pērn viņa Rīgas domē algā saņēmusi 8486 latus (pirms nodokļu nomaksas), bet izputējušajā Ogres komercbankā – 4524 latus. Taču nekādu uzkrājumu viņai nav bijis arī iepriekš – šo gadu viņa sākusi bez deklarētiem skaidrās vai bezskaidrās naudas uzkrājumiem.

Spriežot pēc Lūses amatpersonas deklarācijas un uzvārdu sakritības, Saskaņai lielu summu ziedojis arī Lūšu dēls, 24 gadus vecais Edgars Lūsis. Kaut gan vienīgais viņam piederošais uzņēmums – SIA “FP.I.P.”, kā rāda “Lursoft” datu bāze, pagājušo gadu beidzis ar tikai 17 206 latu apgrozījumu un 1486 latu zaudējumiem, Lūsis Saskaņai ziedojis vēl 1000 latu. Publiskajā ziedojumu datu bāzē nav informācijas, ka partija būtu atmaksājusi arī Edgara Lūša ziedotos 1000 latus.

 

Komentāri (23)

Una Grinberga 10.08.2011. 12.10

Skat, kādas Urbanovičam nevainīgas teļa actiņas! Neba jau biedri raujas ziedot vairāk naudas, bet partiju vadības raujas, lai “biedri” ziedo.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu