Štokenbergs izkonkurē Ēlerti - esot labāks lauksaimniecībā • IR.lv

Štokenbergs izkonkurē Ēlerti – esot labāks lauksaimniecībā

91
Sarmīte Ēlerte (no kreisās) un Aigars Štokenbergs valdības sēdē. Foto: Jānis Saliņš, F64

Izraugoties “Vienotības” pirmo numuru Zemgalē, ņemti vērā iepriekšo vēlēšanu rezultāti

Izraugoties “Vienotības” pirmo numuru Zemgalē, ievērots kritērijs – iepriekšējās Saeimas vēlēšanu rezultāti, pirmdien intervijā LTV rīta raidījumam sacīja tieslietu ministrs, iekšlietu ministra un premjera pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (Vienotība). 

Viņš 11.Saeimas vēlēšanās būs pirmais numurs Zemgalē, otrajā vietā atstājot kultūras ministri Sarmīti Ēlerti (Vienotība), kas bija pirmā šajā sarakstā 10.Saeimas vēlēšanā laikā. 

Štokenbergs vērtēja, ka Ēlerte ir laba un profesionāla kultūras jomā, taču viņa paša stiprā puse ir lauksaimniecība, raksta LETA. Zemgale ir mūsu maizes klēts, esmu strādājis lauksaimniecības projektos, kas interesē tos ļaudis, stāstīja ministrs. 

Savukārt Vidzemes sarakstā tiks iekļauts Aivars Veiss, kurš, pēc Štokenberga domām, būs brīnišķīgs papildinājums Saeimas budžeta komisijā. 

Par apvienībā “Vienotība” ietilpstošo partiju kandidātu sarakstiem 11.Saeimas vēlēšanām galīgais lēmums varētu tikt pieņemts pirmdien. 

Saskaņā ar Saeimas deputāta Arvila Ašeradena nedēļas nogalē partijas “Pilsoniskā savienība” kopsapulcē prezentētajiem sarakstiem, Rīgā saraksta augšgalā būs Ģirts Valdis Kristovskis (SCP), Andris Vilks (PS), Lolita Čigāne (PS), Andrejs Judins (SCP) un Mārtiņš Sausiņš (PS). 

Vidzemē ar pirmo numuru sarakstā iekļauts Valdis Dombrovskis (JL), kuram seko Artis Pabriks (SCP), Ilma Čepāne (PS), Ainārs Latkovskis (JL) un Ina Druviete (PS). 

Latgalē saraksta augšgalā ir Jānis Lāčplēsis, Aleksejs Loskutovs (SCP), Sarmīte Ķikuste (JL), Līvija Pļavinska (PS), bet par piekto numuru vēl nav pilnīgas skaidrības. 

Savukārt Zemgalē ar pirmo numuru startēs Štokenbers, tas sekos Sarmīte Ēlerte (PS), Atis Lejiņš (PS), Dzintars Zaķis (JL) un Jānis Reirs (JL). 

Kurzemē “Vienotības” saraksta kandidātu pirmo piecnieku varētu veidot Solvita Āboltiņa (JL), Ints Dālderis, Janīna Kursīte-Pakule (PS), Ingrīda Circene (JL) un Anna Seile (PS).

Komentāri (91)

Una Grinberga 01.08.2011. 09.43

Kāpēc Rīgā pirmais ir Kristovskis, ja viņš ir “nulle” visās jomās! Pirmajam ir jābūt Vilkam, kurš ir pierādījis, ka ir goda vīrs un labs finanšu ministrs.

+21
-4
Atbildēt

2

    Edīte Kostigova > Una Grinberga 01.08.2011. 13.47

    To, kurš sarakstā ir pirmais, ir vieglāk izsvītrot. Neies taču svītrot arā lejasgalu, tie tāpat nekur netiks. Bet Ģirts Valdis gan uz treknu svītru uzprasās

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Una Grinberga 01.08.2011. 10.07

    Tas ir kāds cits Kristovskis – SCP slepenais Kristovskis, par kuru līdz šim nekas nebija dzirdēts. :)

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

LAURIS 01.08.2011. 09.48

jāpiekrīt Nasing spešal! Vienotība ar to ūsaino ķēmu tikai gremdē sevi.

+12
-4
Atbildēt

0

buchamona 01.08.2011. 10.15

Pirms kāda laika (mēneša, diviem varbūt) lasīju kādu interviju ar Dombrovski, kurš sarunas gaitā, atbildot uz jautājumu, teica, ka SCP tā arī līdz šim brīdim nav paskaidrojusi patiesos iemeslus, kādēļ tulīt prims 10 S. vēlēšanām viņi uzmeta VL/LNNk. Ļaunas mēles melš, ka tas viss tādēļ, ka Štokijam, kurš te tiks saldi šobrīd dzied par lauksaimniecību :)), ļoti gribējās būt par tieslietu ministru :), tik ļoti gribējās, ka pilnīgi pie kājas palika, kas notiks ar koalīciju.

Bieži lasu komentos par “āža kāju”, kura lien laukā no ZRP,nabaga Zatleru gandrīz vai salīdzina ar Kirhenšteinu :), taču man kaut kā liekas, ka ja, pēc ārkārtas vēlēšanām kārtējo reizi neizdosies izveidot vienīgo loģisko koalīciju – Vienotība, ZRP un VL/ LNNK šoreiz, tad pie tā būs vainīgi SCP “sociķi” – SC “idejiskie brāļi”, kuri tajā brīdī būs kļuvuši par vienotu partiju ar saviem ” domu biedriem” no PS, piemēram.:) Ar lielu nepacietību gaidu, kas iznāks no šādas ” krustošanās” :)))

+14
-7
Atbildēt

31

    mary75 > buchamona 01.08.2011. 12.26

    Nu beidz, ja viņa gribētu izpaust kādus valsts noslēpumus, viņa to darītu ne jau tik atklātā veidā.
    Arī augstai amatpersonai drīkst būt personiskā dzīve, mēs jau ar Krieviju neesam kara stāvoklī.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 01.08.2011. 12.12

    Un kāpēc gan Sudraba nevarētu kontaktēties ar Stepāšinu un Vešņakovu, ja viņiem kādas savstarpējas cilvēciskas simpātijas?
    Politika ir politika, cilvēciskas attiecības ir kaut kas cits, nevajag jaukt politiku un privāto dzīvi.
    Un, ja viņai patīk tas JV – arī tā ir viņas gaumes lieta, un neredzu, par ko viņa te būtu jānosoda.
    Tas viss izskatās tā provinciāli.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 01.08.2011. 12.04

    Bet, vai tad tas ir slikti, ka Zatlers nekonkurē tai nacionalajā lauciņā par to latviešu “nacionālo” vēlētāju?
    Pietiek jau, ka par to konkurē V un VL/TB.
    Manuprāt, viņš dara pat ļoti pareizi, mēģinādams piesaistīt ne tikai “nacionāli noskaņotos”, tādai partijai mums jau sen bija jābūt, tad, iespējams, SC nebūtu monopols uz visiem krievvalodīgajiem vēlētājiem.
    Slikti, ka daudzi to nesaprot un viņam to pārmet, manuprāt, tā ir tuvredzība, viņš par to jāslavē.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > buchamona 01.08.2011. 15.11

    to dzeris49
    Kamēr pēdējais Cargo200 saldētājvagons nav atstājis Latviju, esam.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > buchamona 01.08.2011. 15.53

    to zanE …
    Čekas pediņi jau noslaucīja pret Zatlera frenci savus sūdainos daiktus, kad viņš kopā ar Pabriku ieradās “lūgšanu brokastīs”

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > buchamona 01.08.2011. 17.40

    ZRP jau šobrīd velk uz nepārsteidzošu izgāšanos, — salidzinot ar optiMistiķu cerēto… :)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > buchamona 01.08.2011. 17.47

    Bēdīgāk latviešu (dažām) partijām būs, ja Zatlers nemācēs uzlasīt to, ko Vienotība jau pasējusi.

    Ja vēl par ekonomiku utml. pat nežagosies VL!, tad nebūs jābrīnās, ka sāpīgus zaudējumus visiem 3 būs jāpraud Šlesera un Lembja zaļzemnieku katra dabūtā balstiņa.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 01.08.2011. 14.41

    Nē, es negribu teikt, ka politiķis var teikt, kas ienāk prātā, es gribu teikt, ka politiķi ir populisti, un viss teiktais jāuztver kritiski, jāvērtē politiķis, tomēr, vairāk pēc darbiem.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 01.08.2011. 17.28

    …lno…mēģināšu noskaidrot, kad Doma laukumā notiks kolektīva Vienotības biedru grēku nožēla un pelnu kaisīšana uz galvas…turpat netālu tiks izsniegtas indulgences pārējām partijām – par skaistām frizūrām un nevainīgām acīm…:))

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > buchamona 01.08.2011. 14.18

    @dzeris
    Tad Tu gribi teikt, ka politiķis var teikt, kas ienāk prātā, bet galvenais, lai darbi būtu paveikti? Jā, Latvijā var… es gan gribētu atgādināt, ka jebkurš cilvēks, kas izsakās publiski, ietekmē arī sabiedrisko domu, kā arī uzticību vai neuzticību varai.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > buchamona 01.08.2011. 14.15

    ZanE, Tu taču esi laba statistiķe… Kurā elektorāta etniskā daļa — latviešu vai krievu? — ir vairāk cietusi no aizbraukšanas ārpus Latvijas un prom arī no vēlēšanu ietekmēšanas?! Ja Zatlers ar JV apmeklējuma teatralitāti var atcopēt kādu balsi no SC vēlētāju daļas, kam simpatizē i Ušakovs, i Šlesers, tas uzreiz tādēļ slikti?! Un kam slikti? Vienotībai, kas krievu elektroātā kaut ko atņemt nevar nevienam, — pašiem par latviešu elektorātu gribas Zatleru taranēt… Vienotībai par šīm Zatlera viesizrādēm Jūrmalā vajadzētu kādu pateicību — aploksnē vai bez tās — aizsūtīt, nevis turpināt pirmsvēlēšanu laikā savu mūzdienīgo karu pret visiem.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 01.08.2011. 14.09

    zanE – “Virs zemes nav taisnības…” – to jau pat klasiķis pateica.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 01.08.2011. 13.19

    zanE – nu tu tak neesi tik naiva, lai nopietni ņemtu galvā “kreklu plēšanu uz krūtīm”?
    Saproti taču, ka politika ir diezgan ciniska lieta, un politiķi jāvērtē nevis pēc iespaidīgiem žestiem vai vārdiem, bet, pēc darbu rezultātiem.
    Un Zatlera darbības rezultāts ir tāds, ka viss ir tautas, nevis Lemberga un SC rokās.
    Un, kā blakusefekts, arī tas, ka V radušās problēmas, mierīgā dzīve ( a ko ta mēs, mēs jau neko, Lembergs vainīgs), beigusies.
    Un taisni pēdējais moments dažus, kas stāv tuvu V, satrauc visvairāk.
    Un, kas notiks tālāk – to manīsim, tad arī lamāsim Zatleri, pagaidām mani absolūti nesatrauc, ar ko viņš vai Sudraba čupojas vai kontaktē.
    Mani daudz vairāk satrauca V un Lemberga “čupošanās”.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 01.08.2011. 10.58

    Nav jau arī jā būt politiskiem pretiniekiem ienaidniekiem, visi viņi tur, īstenībā, čomaki, un visvairāk baidās no tā, ka uzradīsies kāds jauns politisks spēks, un šos atstums no tā galda, vai viņi pozicijā, vai opozīcijā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 01.08.2011. 13.43

    …Dzeri…man jau šķiet,ka neesmu naiva…:))

    …tikai mēģinu saprast sabiedrības divkosīgo attieksmi,kāpēc viena personāža ciniska attieksme tiek uztverta kā norma, kāda cita – kā pati par sevi saprotama, bet vēl kāda – galēji nosodāma….

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 01.08.2011. 11.49

    To vēl nevar zināt, kā būtu pareizāk, iet uz to pasākumu, vai neiet.
    Ja Zatlers cer iegūt arī kādu SC vai PLL elektorāta balsi, iespējams, ka pareizi vien izdarīja, ka aizgāja.
    Es neesmu informēts, kas tur viņiem ar to Šleseri bija, jo par šo pasākumu absolūti neintersējos, kaut man nav nekas pret to, ka tas te notiek, bet, zinu ļoti daudzus, kas šo pasākumu it kā lamā un kritizē, bet, skatās un ļoti intersējas, ko tur katrs dara, utt.
    Un, tā ka Zatlers savu partiju arī nepozicionē kā stipri nacionālu, tad šī pasākuma apmeklēšanu varētu iztulkot kā soli pretī krievvalodīgajiem ( kaut arī daudzi latvieši to skatās), vai soli sabiedrības integrācijas virzienā.
    Un, ja tas Šleseris piesēdās viņam klāt, ko tad viņš varēja darīt, mukt projām, vai?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > buchamona 01.08.2011. 11.48

    @riņķī apkārt
    Es nerunāju par fotogrāfiju interpretāciju, bet par to, kādēļ Zatlers tur atradās…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 01.08.2011. 15.35

    …OT…kur Tu JV sakarā saskati V karu pret visiem?…
    …Zatlera rīcība jo dienas, jo vairāk sāk izskatīties pēc “aklo vistiņu” rotaļas…arvien lielākas aizdomas rodas, ka Zatlers tiek izmantots, viņam pašam to neapzinoties…drīz vajadzētu būt reitingiem zināmiem….kādam varētu būt pārsteigums….:))
    …bet ar vislielāko interesi lasīšu komentārus 2 nedēļas pēc vēlēšanām…:))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 01.08.2011. 10.51

    Es pieņemu, ka var ballītē papļāpāt Zatlers ar Šleseru :), šis brīdis ir īsāks par acu mirkli, ja to salīdzina ar to laiku, kuru tagad pavadīs kopā PS un SCP :))

    Ja atceramies vēsturi un tur pamanāmo ” kreiso” vitalitāti attiecībās pret saviem partneriem, tad neizslēdzu, ka Vienotība drīz vien būs uzticama partnere SC, ja atceramies Štokija, Pabrika ” iniciatīvas” tulīt pēc rīkojuma N2, arī Āboltiņa ir viņu domu biedre uc, tikai nesaprotu, kur sev vietu šādā kompānijā atradīs Druviete, Kursīte, Šadurskis uc. ” nacionālisti” :)

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Sanšains > buchamona 01.08.2011. 11.51

    rinķī apkārt –

    Ja salīdzinām ar Dzintara/Osipova situāciju, viens būtisks aspekts ir gluži pretēji vērsts.

    Kad Dzintaram pārmet tikšanos un pat pozēšanu kopā ar Osipovu, viņš atrunājas, ka tas bija sen, viņš un viņa biedri bija jauni un “zaļi”, daudz ko nesaprata, mācījās “uz ielas”.

    Ar Zatleru te ir gluži pretēja secība – VISPIRMS viņš ir tik ārkārtīgi noskaities uz oligarhiem, ka pirmo reizi Latvijas vēsturē atlaiž Saeimu, tad viņš ir tik pārliecināts, ka oligarhi ir “ļaunuma ass”, ka uz tāda pamata pat uzbūvē partiju, tad viņš paziņo, ka šai partijai vienīgā “sarkanā līnija” būs sadarbošanās/nesadarbošanās ar oligarhu partijām, un PĒC TAM viņš ar viņiem tomēr biedrojas.

    Tātad gaidīsim Zatlera kārtējo stostīgo “izskaidrojumu”? Labi, gaidīsim.:)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 01.08.2011. 11.55

    …R.A. …neviens jau Tevi nespiež kaut kam ticēt vai neticēt…ja pietiekami prātīgs esi – spēsi izdarīt arī secinājumus…uz bildēm vari neskatīties, tik nedaudz padomā – Zatlers JV “mākslu” un “kultūru” baudīja?…vai varbūt vajadzēja pazīmēties saviem vēlētājiem, kādas ir viņa vērtības…un tie nav latviešu vēlētāji, kuriem JV ir īstā izrādīšanās vieta!…nu gluži kā Baltā Māte Sudrabiņa, kas kaunīgi galviņu pielieca, slēpjoties no TV kamerām…
    …Zatlera uzvedība ir vairāk kā dīvaina…
    …ka tik Tev, ar pirkstu rādot Vienotības virzienā par SC uzrunāšanu….nenāksies smagi vilties ZRP….

    …P.S. ..izrādās Dzeris un Nasing spešal jau to pašu domu augstāk izteikuši…:))

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 01.08.2011. 16.16

    zanE….arvien lielākas aizdomas rodas, ka Zatlers tiek izmantots…
    __________________________
    Lai Zatlers pats rūpējas par sevi, mani daudz vairāk uztrauc, ka Vienotības spicei ne prātā nenāk izvērtēt savu pienesumu saeimas atlaišanai, un domā rullēt kā agrāk ar vadātājiem priekšgalā:)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 01.08.2011. 12.10

    zanE…ka tik Tev, ar pirkstu rādot Vienotības virzienā par SC uzrunāšanu….nenāksies smagi vilties ZRP….+++ smagi es būšu vīlies tad, ja nākošajā koalīcijā tiks iesaistīta SC. Pagaidām es vnk sekoju līdz tam, kas notiek, un pagaidām man izskatās, ka gan ZRP, gan Vienotība, tā vietā, lai vienotos kopā ar VL/LNNK par kopēju mērķi pēc vēlēšanām, skaita katra ” savus” krēslus nākošajā Saeimā :(
    Tikai atšķirība starp ZRP un Vienotību ir tā, ka, ja Zatlers pagaidām vēl izvairās runāt par attiecībām ar SC (nevar saņemties :), tad Vienotība mokas savās pretrunās – piemēram Šadurska teiktais PS kongresā un Štokenberga – Pabrika paziņojums par sadarbību ar SC pēc rīkojuma N2 parakstīšanas.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 01.08.2011. 12.35

    “Nez, vai Ārlietu ministrija bija tā, kas lūdza Sudrabu “izklaidēt” Vešņakovu un Stepašinu :)”
    Nu beidz, Nasing spešal! Nav viņa nekāda eskortmeitene.
    :))

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 01.08.2011. 13.02

    …Dzeri…kāds tur bija tas teiciens par taviem draugiem?…:))
    …nu, lai tak čupojās!…tikai tā demonstratīvā krekla plēšana uz krūts…kaut kā neiet kopā ar aizkadra dzīvi ne vienam /Zatleram/, ne otram /Sudrabai/…:))

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 01.08.2011. 11.21

    Pie viena galdiņa sēžot var runāt par naudu, sievietēm, nodevību,mākslu, tingentangeli, patriotismu, dzimtenes mīlestību uc līdzīgām lietām, kurš no mums var pateikt, un, galvenais, kuru tas interesē – par ko runāja tajā mirklī Šlesers ar Zatleru, kad viņus “noķēra” paparaci fotogrāfs? :) Mani ne :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > buchamona 01.08.2011. 12.13

    @dzeris
    Gribētu atgādināt, ka šis ir politbiznesa pasākums pret kuru Zatlers deklaratīvi iestājās – tur ar krieviem vai nekrieviem ir mazs sakars!

    Tu gribi teikt, ka Sudrabai ar Stepašinu ir romāns? :) Lai nu tā būtu! Tomēr gribētu atgādināt, ka Sudraba ir augsta amatpersona, kuras lēmumi ietekmē valsts pārvaldi. Viņas rīcībā ir informācija par visu valsts iestāžu darbiniekiem un darba algām, kā arī katra darbinieka funkcijām.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > buchamona 01.08.2011. 12.07

    @zanE
    Žetons par Sudrabu! Nez, vai Ārlietu ministrija bija tā, kas lūdza Sudrabu “izklaidēt” Vešņakovu un Stepašinu :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 01.08.2011. 11.39

    Haris, Nasing spešal! …. Vai man jāsāk ticē arī to fotogrāfiju ” interpretācijai”, kuras saistās ar Dzintaru, Osipovu uc? :) Mani tas neinteresē. Paliekot pie šī piemēra, mani interesē tas, kā Dzintars skaidro konkrēto situāciju, jo, vismaz pagaidām, man nav iemesla neticēt Dzintaram tā pat, kā Zatleram. Būs citi fakti, būs cita attieksme, bet, kas attiecas uz paparaci, Privāto Dzīvi, pietiek. com uc – neko citu kā pretīgumu pret šādiem ” izziņas avotiem” izjust nevaru

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > buchamona 01.08.2011. 11.30

    riņķī apkārt –

    Ticība – mūsu stiprā pils?:)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > buchamona 01.08.2011. 11.38

    @riņķī apkārt
    Vispār jau Zatlers vairs nav prezidents un kā laicīgs cilvēks var izvēlēties uz kuriem pasākumiem iet un uz kuriem neiet! Ja viņš proklamē, ka valstij ir jāatbrīvojas no oligarhiem, tad ierasties pasākumā, kur tādu ir pa pilnam no Latvijas un Krievijas, ir samērā muļķīgi! Un taisnība vien ir ka, Šlesers apzinādamies piesēdās pie Zatlera, bet tas jau nav attaisnojums tam, ka Zatlers vispār tur bija. Labāk būtu aizbraucis uz Siguldas Opermūzikas Galā koncertu, kur pulcējas inteliģence.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu