Okupācijas jautājuma pretinieki vienojas pret Štokenbergu • IR.lv

Okupācijas jautājuma pretinieki vienojas pret Štokenbergu

100
Ivans Klementjevs. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Nacionālā apvienība un Saskaņas centrs prasa Štokenberga demisiju

Desmit atlaistās Saeimas deputāti iesnieguši lūgumu Valsts prezidentam Andrim Bērziņam par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai izskatītu jautājumu par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājam Aigaram Štokenbergam (Vienotība), BNS informēja viens no Nacionālās apvienības līderiem Imants Parādnieks. 

Valsts prezidents Bērziņš deputātu iesniegumu sola izvērtēt līdz pirmdienas plkst.14, “ņemot vērā visus aspektus”, informēja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne. Viņa arī uzsvēra, ka šonedēļ prezidenta lēmums vēl zināms nebūs. 

Prezidentam iesniegto aicinājumu parakstījuši deputāti Imants Parādnieks, Raivis Dzintars, Einārs Cilinskis, Jānis Dombrava, Inese Laizāne, Dzintars Rasnačs no Nacionālās apvienības “”Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK”, kā arī Ivans Klementjevs, Ivans Ribakovs, Aleksejs Burunovs un Viktors Jakovļevs no apvienības “Saskaņas centrs”. 

Iesniedzēju demisijas pieprasījums balstās uz medijos izsknējušo informāciju – lai arī Štokenbergs ir aktīvi centies sevi parādīt kā tiesiskuma aizstāvi un uzsvērt godīgas un caurredzamas uzņēmējdarbības lielo nozīmi tautsaimniecības attīstībā, atklātībā nākuši fakti, kas liek apšaubīt paša Štokenberga rīcības tiesiskumu un ētiskumu. 

Tautas kalpi norāda, ka Štokenbergam daļēji piederošs uzņēmums ir iesaistīts darījumu shēmās ar nekustamo īpašumu, kuras mērķis ir bijis apiet nodokļu samaksu. Tā dēļ valstij ir nodarīti finansiāli zaudējumi vairāku simtu tūkstošu apmērā. 

Tāpat tieslietu ministrs publiski esot izteicis nepatiesus apgalvojumus, apliecinot, ka par viņa uzņēmumiem ir samaksāti visi nodokļi, tomēr atklājies, ka ministram daļēji piederošais uzņēmums nav samaksājis nodokļus vairāk nekā 395 tūkstošu latu apmērā. 

Ņemot vērā gan paša ministra, gan viņa pārstāvētā politiskā spēka sludinātos augstos ētiskos standartus un augstos amatus, kādus valdībā un Vienotībā ieņem Štokenbergs, demisijas prasības pieteicēji uzskata, ka ir pietiekams pamats Saeimai izvērtēt Štokenbergam doto uzticību tieslietu ministra amatā.

 

Komentāri (100)

buchamona 28.07.2011. 16.51

Okupācijas jautājuma pretinieki vienojas pret Štokenbergu +++ Virsraksts tāds dīvains. Kāds sakars nenomaksātiem nodokļiem ar okupācijas atdzīšanu, vai neatdzīšanu? Ja tāds fakts pastāv – nenomaksāti nodokļi, tad tūlīt pēc vēlēšanām pietiek.com mazgās Štokiju no biksēm ārā un līdz ar to – atkal Vienotību. Ar šo problēmu ir jātiek galā tūlīt pat un jāpieliek skaidrs punkts – ir tā patiesība par nodokļiem, jeb meli.
Šinī gadījumā – paldies SC, ka laicīgi norādija Vienotībai uz tās vājo punktu, bet VL/ LNNK tas bija pienākums – stāvēt likumības sardzē :)))

+24
-7
Atbildēt

5

    Edmunds Zālīte > buchamona 28.07.2011. 23.47

    virsrakstiem būtu jābūt nedaudz vienkāršākiem. šo nācās pagremot, kamēr ‘aizgāja’. un būtu viegli tādu pārprast. bet štokenbergs, laikam, kādu saķēri ‘aiz olām’, ja jau šis zēnu koris tā iespiedzies. un vēl plecs pie pleca tie, kuru lomas (izrādē priekš reņģēdājiem) bija ‘nesamierināmie pretinieki’.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ainārs > buchamona 30.07.2011. 21.00

    Un kāds sakars okupācijas atzīšanai ar dzīšanu? Okupāciju atdzina ar zirgu, vai kā?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Māris Engers > buchamona 29.07.2011. 12.44

    ja virsraksts liekas dīvains, tad tak vajag lasīt “Latvijas avīzi” – tur ik pārdienas publicē ļoti objektīvu interviju par tādām tēmām kā “Dzintara kungs, kā tieši jūs izglābsiet Latviju?” un “Atgādiniet vēlreiz, kādēļ tieši vl ir vienīgā viennozīmīgi labā partija pasaules vēsturē!”

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 28.07.2011. 18.03

    Okupācijas jautājuma pretinieki vienojas pret Štokenbergu
    ———————————————————
    P.S. -var jau būt ,ka tāduos virsrakstuos izpauzžas valuodnieciska invaliditāte.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 28.07.2011. 17.55

    Okupācijas jautājuma pretinieki vienojas pret Štokenbergu +++ Virsraksts tāds dīvains…
    ______________________________________
    kas nu vairs dīvains.

    “Morāls ir viss,kas veicina sociālisma uzvaru”V,I.Ļeņins

    Redzēsim vēl jaukākus virsrakstus un rakstus.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

Kinskis 28.07.2011. 16.51

Štokenbergam nav pa ceļam ar “ekstrēmistiem”. Tas būtiski apgrūtina iespēju Vienotībai veidot koalīciju ar NA. Ja Štokenbergam parādītu durvis, tad šķiet, ka ieguvēji būtu vairāki – gan Vienotība, gan NA, un varbūt pat SC.

+17
-6
Atbildēt

0

Vaira Tempele 28.07.2011. 16.45

Pret Shtokenbergu vareetu arii ar pashu vellu vienoties! Tas ir tikai apsveicami! Turklaat neredzu te nekaadu pretrunu, VL! vienmeer ir deklareejis, ka shiem nekas nav pret SC, ja vien tie naak klajaa ar konstruktiiviem piedaavaajumiem. :)
Bet, ja nopietni, domaaju, ka tas ir VL! briidinaajums visaadaam tirgus baabaam, kas izplatiita baumas un nomelno nacionaalistus! VL! var dot pretsparu un tagad sakurinaas Shtokijam taadu pashu ugunskuru, kaadu vinjsh bija sagatavojis VL!
Par muljkjiibu jaamaksaa.

+20
-10
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu