Uz AB dambja atklās jaunu smilšu skulptūru • IR.lv

Uz AB dambja atklās jaunu smilšu skulptūru

26

Otrdien, 26.jūlijā, parkā Magic Sand Riga uz AB dambja atklās skulptūru Karalis ir kails

 

Karalis ir kails būs pēdējais lielais darbs parkā uz AB dambja Rīgas centrā. To taisa tēlnieks Uldis Zariņš. smilšu veidojuma pasaku tēlu lomās katrs interesents ir aicināts atpazīt Latvijas politiķu sejas.

„Mēs visi zinām slaveno pasaku par to, ka karalis tik ļoti paļāvās uz izveicīgiem ģērbējiem, ka savu kailumu apzinājās tikai tad, kad nonāca tautas priekšā. Ar šo skulptūru mēs aicinām visus paskatīties uz norisēm šodienas Latvijā. Tauta šīs nedēļas beigās referendumā visdrīzāk pateiks – karalis ir pliks! Mēs uz šodienas norisēm tomēr gribam paskatīties no jautrās un mīļās puses – tādēļ skulptūrā izmantoti visiem zināmie pasaku tēli. Pasmiešanās pašiem par sevi – tas ir viens no veidiem kā cilvēki atrod izeju no problēmām,” saka „Magic Sand Riga” producents Reinis Druvietis.

Uldis Zariņš skulptūrā, kurā kopumā izmantotas 40 tonnas smilšu, veido Latvijā slavenus teiku un pasaku tēlus – Lāčplēsi, Karlsonu, Čeburašku, Viniju Pūku. Kas katrs būs – tas parka apmeklētājiem būs gan jānoskaidro pašiem, atnākot un apskatot skulptūru.

 

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu