Bērziņš pozitīvi vērtē ofšoru īpašnieku atklāšanu • IR.lv

Bērziņš pozitīvi vērtē ofšoru īpašnieku atklāšanu

13
Andris Bērziņš. Foto: Raitis Plauks, F64

Valsts prezidents Andris Bērziņš atbalsta un pozitīvi vērtē Saeimas pieņemtos grozījumus Komerclikumā, kas paredz atklāt ofšoru patiesos labumu guvējus.

To ziņu aģentūrai LETA teica prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Arī intervijā Igaunijas laikrakstam “Postimees” Bērziņš norādījis, ka pieņemtie grozījumi ir viens no soļiem ceļā uz Latvijas likumdošanas sakārtošanu jautājumā par finanšu plūsmu atklātību, piebilda prezidenta preses sekretāre.

Trešdien stājās spēkā grozījumi Komerclikumā, kas prasa atklāt uzņēmumu patiesos labuma guvējus jeb ofšoru īpašniekus. Likums nosaka, ka kapitālsabiedrības dalībnieks vai akcionārs, kurš ir fiziskā persona, uzskatāms par sabiedrības patieso labuma guvēju, ja atbilstoši Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumam par kapitālsabiedrības patieso labuma guvēju nav uzskatāma cita persona.

Saskaņojot ar Valsts prezidenta kanceleju, likumu izsludināja prezidenta pienākumu izpildītāja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), jo Bērziņš vienīgajā juridiski piemērotajā izsludināšanas dienā atradās vizītē Igaunijā.

Komentāri (13)

Una Grinberga 14.07.2011. 08.56

Ja viņš būtu pozitīvi vērtējis, tad 6 mēnešu laikā tos sen jau būtu pieņēmis nevis glabājis komisijas atvilktnē.

+2
0
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 14.07.2011. 02.12

Būtu rēcīgs virsraksts- BĒRZIŅŠ IR KATEGORISKI PRET OFŠORU ĪPAŠNIEKU ATKLĀŠANU. Un arī noargumentētu….Savādāk nu ,kas tā par ziņu, ka par??

+2
0
Atbildēt

0

Dmitry 14.07.2011. 07.21

Sakarība vai nejauša ‘sakritība’: Bērziņa pozit vērtējums ofšoru lietā & Komerclikuma grozījumu (ne)efektivitāte!? / gandrīz jau noticēju + vērtējumam ))

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu