Ušakovs atgriezīsies domē jūlija beigās • IR.lv

Ušakovs atgriezīsies domē jūlija beigās

33
Foto:Lauris Vīksne,F64

Rīgas mērs svētdien atstās Berlīnes klīniku, tikmēr SC neplāno kampaņu balstīt uz viņu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (“Saskaņas centrs”) pēc vairāk nekā mēnesi ilgas ārstēšanās atgriezīsies Rīgā 10.jūlijā, viņa preses sekretāre Anna Kononova informējusi aģentūru LETA. 

“Vēl pāris nedēļas viņam būs slimības lapa, pēc tam plāno pilnībā atgriezties [darbā],” pastāstīja Kononova.

Domes darbs aktīvi atsāksies augustā, jo jūlijs tradicionāli esot pašvaldības darbinieku atvaļinājumu laiks – netiek sasauktas komiteju un domes sēdes.

Tikmēr SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs intervijā žurnālam “Otkritij gorod” paziņojis, ka apvienība savu kampaņu iespējamās ārkārtas vēlēšanas nebalstīs uz Ušakovu. “Es nepriecājos par to, ka mans partijas biedrs atrodas tādā situācijā un tādā vietā. Taču, ja reiz viņa nav, domāju, ka tas mums palīdzēs citādā ziņā. Tas mums palīdzēs, lai arī ar nokavēšanos, rīkoties saprātīgi. Parādīsim, cik daudz mums ir citu gudru un talantīgu cilvēku. Nils nav vienīgais, uz kura pleciem turas SC,” teica Urbanovičs.

SC izredzes vēlēšanās Urbanovičs atteicies prognozēt. Viņaprāt, vairumam partiju būs grūti savākt naudu un īstenot kampaņu, izņemot pie varas esošos spēkus, jo “viņiem ir administratīvie resursi, sabiedriskā televīzija un līgumi ar dažādiem preses izdevumiem”. Urbanovičs nosaucis premjeru Valdi Dombrovski un viņa komandu par “grupveida oligarhu”, kas izmanto sabiedrisko televīziju un radio, kurā citiem “ielauzties ir ļoti sarežģīti”.

Kā zināms, Ušakovs ārstējas kopš 22.maija, kad guva ļoti nopietnus veselības traucējumus, skrienot pusmaratonu – īsi pirms finiša mērs saļima un tika nogādāts slimnīcā. Ārsti konstatēja smagus iekšējo orgānu bojājumus, ko izraisījusi pārkaršana. 24.maijā Ušakovu pārveda uz Berlīni, kur medicīnas personālam ir lielāka pieredze šādu problēmu ārstēšanā. Līdz 30.maijam Ušakovs nebija pie samaņas, jo ārsti viņu turēja medikamentozā miegā, bet pēc atmošanās intensīvā terapija turpinājās vēl divas nedēļas. 

Ārstēšanās izmaksas Ušakovs plāno segt no ziedojumiem, jo viņa atbalstam ģimenes atvērtā kontā savākti aptuvni 180 tūkstoši latu. Lai gan ziedojumi bija pietiekami, ģimene vēlāk pieteicās uz Latvijas valsts finansējumu, taču Ušakovs pēc šīs ziņas publiskas izskanēšanas paziņoja, ka atsauks šo iesniegumu.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu