KNAB aiztur divus "Rīgas namu pārvaldnieka" darbiniekus • IR.lv

KNAB aiztur divus “Rīgas namu pārvaldnieka” darbiniekus

33
Foto: Andrius Ufartas, F64

Darbinieki piekrituši dzēst komunālo maksājumu parāda daļu un sastādīt atmaksas grafiku

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis divus Rīgas pašvaldības namu apsaimniekošanas uzņēmuma darbiniekus par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu par kādas personas komunālo pakalpojumu parāda kārtošanu, vēsta aģentūra BNS.

KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs informēja – lai dzēstu noteiktu parāda daļu, bet par atlikušo daļu izveidotu atmaksas grafiku, pašvaldības uzņēmuma darbinieki pieprasījuši 1500 latu. Pēc prettiesiski pieprasītā labuma daļas – 700 latu – saņemšanas abi darbinieki aizturēti.

“Rīgas namu pārvaldnieka” pārstāvis Krists Leiškalns pastāstīja, ka abi aizturētie bijuši kāda iecirkņa juridiskās pārvaldes darbinieki, kuri 21.jūnijā, dienu pēc KNAB kriminālprocesa sākšanas, atstādināti no pienākumu pildīšanas.

Kopš 2.jūnija “Rīgas namu pārvaldniekā” ieviesta kārtība, ka jebkuras darbības par izlīguma slēgšanu ar parādniekiem, līgumsodu un nokavējuma procentu samazināšanu un dzēšanu veicamas vienīgi ar attiecīgu uzņēmuma valdes lēmumu. Līdz ar to abi aizturētie darbinieki apgājuši nule spēkā stājušos kārtību.

Lai pārliecinātos, vai arī citos iecirkņos neatkārtojas līdzīgi jaunās kārtības apiešanas gadījumi, “Rīgas namu pārvaldnieka” valde nolēmusi par attiecīgu pārbaužu veikšanu visos uzņēmuma iecirkņos un nodaļās, sacīja Leiškalns.

KNAB izmeklētājs atzinis Rīgas domes kapitālsabiedrības darbiniekus par aizdomās turētiem prettiesiskā labumu pieprasīšanā un pieņemšanā personu grupā. Abiem darbiniekiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp aizliegums pildīt amata pienākumus.

Darbiniekiem var piespriest brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, arestu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Komentāri (33)

Aivars Krauklis 28.06.2011. 14.01

Ui, kāds sasniegums, slava diženajam knābim un tai skaļai rīklei aiz viņa! Šos varbūt pat notiesās, nav jau nu tās sugas, ko ar troksni spundē, bet drīz vien kautrīgi laiž laukā un tiesu sola ap to laiku, kad suņburkšķi kosmosā lidos.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu