Tiesa vērtēs Vilnīša lēmumu atbrīvot Vilku no amata KNAB • IR.lv

Tiesa vērtēs Vilnīša lēmumu atbrīvot Vilku no amata KNAB

34
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Vilnīša lēmumu par vietnieka atstādināšanu tiesā apstrīdējis Vilks

Administratīvā rajona tiesa piektdien pieņēmusi izskatīšanai no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieka amata atbrīvotā Alvja Vilka pieteikumu, kurā viņš apstrīdējis Normunda Vilnīša rīkojumu atbrīvot Vilku no amata, vēsta aģentūra LETA.

KNAB atvēlētas 30 dienas paskaidrojumu sniegšanai par Vilka pieteikumā norādītajiem apstākļiem, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Gundega Bukaņina.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa, kurā Vilks vērsās ar otru pieteikumu, pagaidām vēl nav izlēmusi par pieteikuma pieņemšanu un lieta nav ierosināta, sacīja šīs tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis.

Vilks Administratīvajā rajona tiesā un Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā pārsūdzēja lēmumu par viņa atbrīvošanu no KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos amata. Tas tika darīts, norādot, ka KNAB nav sakārtota darba tiesiskā situācija.

13.maijā Vilnītis, kurš ar Saeimas 16.jūnija lēmumu pats tika atbrīvots no KNAB priekšnieka amata, pēc disciplinārlietas materiālu izvērtēšanas izlēma par sava vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos Vilka atbrīvošanu no amata.

Disciplinārlieta tika ierosināta, lai izvērtētu iespējamos pārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar “nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot vecākās nozares amatpersonas pienākumus PHARE 2003.gada Nacionālās programmas projekta “Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja attīstība un nostiprināšana” īstenošanā”.

KNAB darbinieku arodbiedrība iepriekš asi kritizēja Vilnīša lēmumu un pauda sašutumu par tās biedra atbrīvošanu no amata bez saskaņojuma ar arodbiedrību.

Balstoties uz Vilka sniegtajiem materiāliem, arodbiedrība izvērtēja lietas apstākļus un priekšnieka rīkojumu un konstatēja ļoti daudz materiālo un procesuālo tiesību normu pārkāpumu. Savu izvērtējumu arodbiedrība iesniedza Vilnīša atvaļinājuma laikā viņa amata pienākumu izpildītājai Jutai Strīķei, lūdzot izvērtēt rīkojumu izdošanas pamatojumu un pašas iestādes izdoto administratīvo aktu.

Kā atzīmēja arodbiedrības priekšsēdētāja, Strīķe, izskatot arodbiedrības iesniegumu, lietas izvērtēšanai izveidojusi komisiju, kura atzinusi, ka nav pietiekamu pierādījumu Vilka vainai, par ko viņš tika sodīts ar atbrīvošanu no amata. Arodbiedrības un komisijas secinājumi tika nodoti Vilnītim izvērtēšanai.

Komentāri (34)

Janka, Janic 18.06.2011. 10.27

priekšnieka , kuru ķeeris kriminalprocess , leemumi un paveeles ir buutiski prettiesiskas, atbriivošanas iemesli nav nepieciešami, iepeejams pilniigi savtiigi

+1
0
Atbildēt

0

dafri 17.06.2011. 15.17

Tas tjipa arodbiedribas vaditaja Strikje iesniedz prieksniecei Strikjei atzinumu ar ko izvertet, vai nav jatcelj pashas vadita biroja lemumu???
Atgadina Padomju laikus.

+1
-6
Atbildēt

1

    kika,kiki,banija > dafri 17.06.2011. 15.27

    Tas norāda, ka biedrs Kadrs īsti nemāk lasīt vai ir vienkārši neuzmanīgs.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu