Priekšvēlēšanu izdevumiem varēs tērēt 280 000 latu • IR.lv

Priekšvēlēšanu izdevumiem varēs tērēt 280 000 latu

8
Foto: Ieva Cika, LETA
Indra Sprance

Uz pusi samazina priekšvēlēšanu izdevumiem pieļaujamo summu

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā kā steidzamus atbalstīja grozījumus Politisko partiju finansēšanas likumā, kas paredz aptuveni uz pusi samazināt partiju tēriņu griestus pirms ārkārtas Saeimas vēlēšanām,kā rezultātā viens politiskais spēks varēs tērēt aptuveni 280 000 latu.

Saskaņā ar likuma grozījumiem priekšvēlēšanu izdevumiem drīkstēs tērēt summu, kas nepārsniedz Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) publiskoto aizpagājušā gada mēneša vidējo bruto darba samaksu, piemērojot koeficentu 0,0004 uz katru vēlētāju iepriekšējās Saeimas vēlēšanās. Pērn priekšvēlēšanu izdevumiem partijas drīkstēja tērēt summu, kas nepārsniedz CSP publiskoto aizpagājušā gada mēneša vidējo bruto darba samaksu, piemērojot koeficientu 0,0008 uz katru vēlētāju iepriekšējās Saeimas vēlēšanās. Tādējādi summa pārsniedza 600 000 latu.

Saeima noraidīja apvienības “VL-TB/LNNK” piedāvājumu samazināt tēriņu “griestus” kārtējās vēlēšanās, piemērojot koeficientu 0,0002, bet ārkārtas vēlēšanās – 0,0001, kā arī “Vienotības” priekšlikumu samazināt tēriņus ārkārtas vēlēšanu gadījumā, piemērojot koeficientu 0,0002.

Saskaņā ar grozījumiem priekšvēlēšanu periods sāksies nākamajā dienā pēc Saeimas atsaukšanas vai atlaišanas un turpināsies līdz vēlēšanu dienai. Priekšvēlēšanu termiņu ārkārtas vēlēšanām bija nepieciešams samazināt, jo atšķirībā no kārtējām Saeimas vēlēšanām laikposms starp Saeimas atsaukšanu vai atlaišanu un jaunām vēlēšanām ir īsāks.

Grozījumi Politisko partiju finansēšanas likumā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Tautas nobalsošana par Saeimas atlaišanu notiks 23.jūlijā, bet 11.Saeimas vēlēšanas varētu notikt 17.septembrī.

 

Komentāri (8)

Liene 17.06.2011. 11.53

ja padomāt objektīvi, vienalga tas ārkārtīgi daudz.

un to naudu sponsori sagribēs dabūt atpakaļ.

negodīgajos konkursos un valsts pasūtījumos.

Liekulības tirgus

0
0
Atbildēt

0

Mēs esam daudz :) 16.06.2011. 18.25

Diemžēl, šis NAV AKTUĀLS mazinājums.
Ārkārtas vēlēšanas kampaņas periods ir uz pusi īsāks par normālās. Tā sanāk, ka uz pusi samazināt izdevumus NAV REĀLS samazinājums. Tas ir TIKAI FORMĀLS samazinājums. Tauta lūdzu domājat kritiski!
Vakardienas raidījumā “Kas notiek Latvijā?”, visas partijas atzina šo starpību un vairākas partijas izteica atbalstu aktuāliem samazinājumu (tas būt vairāk par pusi). Pie Saeimas tribīnes, vienīgi VisuLatvijai atbalstīja aktuālu samazinājumu. Fakts.

+1
-1
Atbildēt

0

lebronj2356 16.06.2011. 17.35

Pret vēl krasāku tēriņu cirpšanu gan jau, ka bija pret vēlēšanu pircēji ar saviem ”viss būs labi”, ”cieti” u.c. saukļiem !

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu