Uz AB dambja atklāj smilšu skulptūru izstādi • IR.lv

Uz AB dambja atklāj smilšu skulptūru izstādi

37
Foto: Magic Sand Games
Karīna Vītiņa

Šodien Rīgā, uz AB dambja, oficiāli tiks atklāts radošais smilšu skulptūru parks “Magic Sand Riga”, kad darbu sāks arī radošā parka meistardarbnīcas.

No šodienas, kad parks tiks atklāts oficiāli, darboties sāks arī meistardarbnīcas, kurās roku iemēģināt smilšu skulptūru veidošanā varēs gan mazi, gan arī lieli apmeklētāji.

“Rain Project” producents Reinis Druvietis pastāstīja, ka vienā no skaistākajām Rīgas vietām ir izveidota Latvijā lielākā smilšu kaste, kur savus darbus skatītājiem piedāvā aplūkot vietējie un ārvalstu tēlnieki, kā arī ikviens rīdzinieks vai pilsētas viesis ir aicināts izpaust savu radošumu darbā ar smiltīm.

Līdz rudenim uz AB dambja “Magic Sand Riga” parkā būs aplūkojamas vairāk nekā 10 profesionālu tēlnieku radītas skulptūras. Smilšu tēlniecības festivāla šā gada galvenais moto ir “Tici vai nē”, tādēļ arī skulptūras tiek veidotas, lai pārsteigtu skatītāju priekšstatus par to, ko var izveidot no smiltīm.

Festivālā “Magic Sand Riga”, pārstāvot Latviju, piedalās Sandis Kondrāts, Uldis Zariņš, Kārlis Īle, Agnese Rudzīte, Zigmunds Vilnis, Līga Zariņa un Ieva Saulīte. No ārzemēm pasākumā piedalīsies Vladimirs Kurajevs un Natālija Čistjakova no Krievijas, Eva Suzuko Makgrū no ASV, Vilfreds Stijgers un Edīte Van De Veteringa no Nīderlandes.

Kā atklāja festivāla mākslinieciskais vadītājs un tēlnieks Sandis Kondrāts, smilšu skulptūras top no īpašām smiltīm, un tēlnieki savus darbus sāk veidot no sapresētiem smilšu blokiem. Kad darbs ir gatavs, tās virsma tiek apsmidzināta ar līmes un ūdens sajaukumu, kas uz skulptūras veido nelielu aizsargslāni, pasargājot to gan no lietus, gan vēja.

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu