Dūle: Ja AB dambis tiks piepildīts, mums ir papildu plāns • IR.lv

Dūle: Ja AB dambis tiks piepildīts, mums ir papildu plāns

24
Attēlā: AB dambis
Gundega Šķēla

Atbildību par “Oligarhu kapusvētku” drošību Rīgas dome noveļ uz pasākuma organizatoriem

Rīgas domei pret oficiāli saņemtā un reģistrētā pasākuma “Oligarhu kapusvētki” rīkošanu konceptuālu iebildumu nav, tomēr pašvaldība uzsver, ka drošība par pasākuma norises vietu, AB dambi, jāuzņemas akcijas organizatoriem, Ir.lv apgalvoja Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

Radzevičs piebilst, ka “vēl nekas nav akceptēts, nevienu rīkojumu neesmu parakstījis”. Tomēr, uz jautājumu, saistībā ar konsultācijām ar attiecīgiem dienestiem par AB dambja konstrukcijas drošību, viņš norāda, ka “pilna atbildība ir jāuzņemas pasākuma organizatoriem”. Savukārt bijušais Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe Ir.lv norādīja, ka Radzevičam, pirms konkrētā lēmuma pieņemšanas, bija nepieciešams konsultēties ar attiecīgajām instancēm.

AB dambja platība nav bezizmēra, un savā ziņā tā ir paaugstinātas bīstamības vieta, jo visapkārt ir ūdens, aģentūrai LETA norādījis Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālists Uģis Vidauskis. Lai gan Rīgas pilsētas galvenais arhitekts norāda, ka “tīri tehniski pati konstrukcija nav bīstama slodzei”, no drošības viedokļa, vieta neesot paredzēta lielām cilvēku masām.

Pasākuma pieteikumā organizatori norādījuši, ka “Oligarhu kapusvētkos” piedalīsies ap 200 cilvēku. Tomēr jau pirmdien aicinājums uz pasākumu portālā “draugiem.lv” bija skatīts vairāk nekā 213 tūkstošu reižu un kā pasākuma atbalstītāji bija pieteikušies gandrīz 9 tūkstoši interesentu, norādījis SIA “Draugiem” radošais direktors Guntars Meluškāns, ziņo LETA.

Vidauskis norādījis, ka drošības struktūras par pasākuma norisi esot informētas un atbilstoši pieteikumā norādītajai informācijai, tātad apmēram 200 cilvēkiem, nodrošinās darbiniekus. Tāpat, Vidauskis minējis, ka, rēķinoties ar konkrētās vietas ietilpību, organizatoriem ir jānodrošina pietiekams kārtības uzturētāju daudzums.

Otrdien pasākuma organizatori ir tikušies ar Rīgas policijas vadību, Ir.lv norādīja viens no akcijas organizētājiem, Viesturs Dūle. Bez tam, organizatoriem ir plāns gadījumā, ja AB dambis tiek piepildīts, minēja Dūle. Tādā situācijā cilvēki tiks aicināti pulcēties starp Vanšu un Akmens tiltiem Daugavas abos krastos, netraucējot satiksmi.

Ir.lv jau ziņoja, ka trešdien, pulksten 19.00, Rīgā uz AB dambja notiks tautas akcija “Oligarhu kapusvētki – Izvadi savu oligarhu silti!”.

 

Komentāri (24)

anita_brauna 08.06.2011. 16.40

Kāpēc nevarēja rīkto Uzvaras parkā? Tur vietas visiem pietiktu!

+4
0
Atbildēt

2

    Signija Aizpuriete > anita_brauna 08.06.2011. 17.05

    —–
    Baltā skaudība?! Sak’, kad mēs augām, tad gan tā izklaidēties nevarēja….

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > anita_brauna 08.06.2011. 16.48

    Pasarg Dievs!
    Šitie takš satrakojušies oligarhus taisās meklēt un apbērēt ! Un kad neatradīs – ja nu to Pieminekļa spici notur par kādu oligarhiskās varas un tautas piesmiešanas simbolu un metas apkārt gāzt ? Abi divi taču – gan oligarhi, gan okupācija sākas ar „o” !??
    Ne, ne … Daugavas krastā ir labāk. Tur tie pārkarsušie un iekarsušie varēs uzreiz atvēsināties un arī sagāzt nekā īpaša tur nav ko … :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Tane-Dane 08.06.2011. 19.34

Jācer vismaz, ka nesagraus Andra Bērziņa dambi.

+3
0
Atbildēt

0

kdaljajev 08.06.2011. 18.33

Nesaprotama akcija ar nepiemērotu nosaukumu.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu