LZP varētu liegt Grigulei startu vēlēšanās • IR.lv

LZP varētu liegt Grigulei startu vēlēšanās

33
Iveta Grigule, Foto: Ieva Cika, LETA
Indra Sprance

Deputāte gan apņēmības pilna cīnīties par savu vietu partijā

Lai arī Latvijas Zaļās partijas (LZP) dome varētu vērtēt partijas valdes lēmumu par Saeimas deputātes Ivetas Grigules izslēgšanu, LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks pieļauj, ka Grigulei vienalga nebūs iespēja startēt Saeimas ārkārtas vēlēšanās kā LZP biedrei.

Kā Ir.lv pauda Silenieks, kopš pagājušās ceturtdienas, kad LZP valde nolēma izslēgt Griguli par priekšvēlēšanu finansēšanas likuma neievērošanu un no valdes atsšķirīga viedokļa paušanu, deputāte vēl šo lēmumu nav pārsūdzējusi domei. Ja tas tiks izdarīts, domes sēde tiks sasaukta. Silenieks pieļāva, ka tas varētu notikt “uz rudens pusi”, kas būs jāapstiprina arī deputātu saraksti.

Pēc Silenieka teiktā, “cilvēks, kas nestrādā komandā”, bet vienpersoniski un bieži vien pretēji tam, kā lemts partijā nevarēšot startēt vēlēšanās, jo kā gan lai zina, ka “Grigule pildīs to, zem kā parakstījusies, ja jau šobrīd tas netiek darīts.”

Savukārt Grigule aģentūrai BNS norādīja, ka cer palikt LZP biedre un startēt arī Saeimas ārkārtas vēlēšanās. “Ģimene mums ir tāda, kāda tā ir. Vissvarīgāk ir ģimeni saglabāt un būt vienotiem. Nav jau māksla pacelt cepuri un aiziet. Zaļā partija ir mana partija, un es par to cīnīšos,” sacīja Grigule.

Ceturtdien viņa cer tikties ar LZP līderi Raimondu Vējoni, kurš savulaik arī ieteicis viņu uzņemt Zaļās partijas biedru rindās. Deputātei nav skaidri izslēgšanas iemesli un valdes motivācija. Izslēgšanu viņa varētu pārsūdzēt partijas domē. “Pirms neesmu, kā saka, ar savu vadoni izrunājusies, man navīsti, ko komentēt. Par citām partijām es nedomāju, viennozīmīgi,” uzsvēra deputāte.

Septiņu mēnešu laikā, kopš kļuvusi par parlamentārieti, viņa sapratusi, ka arī viens cilvēks var mainīt lietas. Taču savu balsojumu par Aināru Šleseru (“Par labu Latviju”) un liegšanu viņa dzīvesvietās veikt kratīšanu tiesībsargājošajām iestādēm viņa uzskata par kļūdu, jo neesot varējusi noorientēties situācijā un dokumentos. Grigule balsoja pret. “Jā, tā bija kļūda, bet domāju, ka ir arī daudzas labas lietas izdarītas un iecerētas. Vai vienas kļūdas dēļ varētu pārvilkt svītru visam?”

Jau ziņots, ka Grigule pagājušajā ceturtdienā tika izslēgta no LZP. Kā iemeslus Grigules izslēgšanai LZP min Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sodu par nelikumībām 10.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņā, kā dēļ ZZS un tajā ietilpstošajai LZP tiek liegts valsts finansējums nākamās priekšvēlēšanu kampaņas izdevumu segšanai 95 015 latu apmērā.

Grigule esot arī pārkāpusi LZP statūtus, paužot viedokli par valdes lēmumiem, pirms valdes sēde ir notikusi, turklāt lēmums pēc valdes sēdes bijis atšķirīgs no Grigules iepriekš paustā. Tostarp LZP pārmet Grigulei publisku viedokļa paušanu, kas ir pretrunā ar LZP programmu un Saeimas balsojumu pret KNAB kratīšanu deputāta Šlesera (PLL) dzīvesvietās, kas “cēlis neslavu Latvijas Zaļajai partijai visas valsts mērogā un kā dēļ Valsts prezidents Valdis Zatlers ierosinājis Saeimas atlaišanu”.

Jau vēstīts, ka Grigule ir starp tiem pieciem Zaļo un Zemnieku savienības deputātiem, kas prezidenta amatam izvirzīja Andri Bērziņu.

 

Komentāri (33)

dro 07.06.2011. 17.28

Vai! šī sieva piedzimusi par vēlu! Viņas laiks būtu pag. g.s. četrdesmitie gadi – komjauniešu šūniņu organizēšana pagastos, izsūtamo sarakstu sastādīšana, stučīšana. Viņai neviens vadoņa un partijas uzdevums nebūtu par grūtu:)

+20
0
Atbildēt

1

    austrisv > dro 07.06.2011. 19.22

    Ino!
    Partijas uzdevums viņai nebija un arī nebūs par gŗūtu! Diezin kāpēc pat meli Silenieku viņa tā biedē? Faktiski Silenieks laikam baidās, ka var pārņemt vadības grožus no viņa un tad šim visi labumi var aiziet gar degunu. Vai tad Silenieks neko nedabūja no tā Lembim domātā kukuļa kad nobalsoja par Ameriku kā valdes priekšsēdi Rīgas brīvostā. Laikam viņam nepatīk konkurence.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 07.06.2011. 16.44

” Par citām partijām es nedomāju, viennozīmīgi,” uzsvēra deputāte”

Paldies Dievam, jo trakāku bābu saeimā, neesmu redzējusi. Viņa sit pušu gan Solvitu + Lindu + bijušo deputāti Muižnieci.
Grigule bija pat gatava vadāt Bērziņu kā tādu rotveileru apkārt kamēr vien tas tika ievēlēts.
Vēl tagad atceros viņas šaušalīgo uzstāšanos saeimā, kurā aģitēja par atomelektrostacijām, kura sbūvēs Krievija.
tad nu vienreiz pat zaļajiem tas likās par daudz, lai gan tie jau tāpat sūdus sastrādājuši tik daudz, ka slikti paliek uz tādiem zaļajiem skatīties.
Ak, jā un Vējoņa klusā vizīte pie Putina jau nu zaļajiem ir kā kulaks uz acs.
No zaļajiem tur ne smakas- drīzk pārkrāsojušies kremliski sarkani!

+20
-1
Atbildēt

2

    martins_kibilds > austrisv 08.06.2011. 02.54

    No zaļuma tur, protams, tikai nosaukums palicis.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    runivs > austrisv 07.06.2011. 19.36

    Būtībā tā ir Latvijas traģēdija, ka mums šajos ekonomiskās krīzes apstākļos nav īstas un spēcīgas zaļās partijas, kas spētu stāvēt ilgtspējīgas attīstības sardzē.Daba ir Latvijas lielākā bagātība, bet sargi tai ir švaki.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

anete_raugule 07.06.2011. 16.08

Teksti kā no mafijas filmas – ģimene ir ģimene, no tās tik viegli aiziet nevar, ja vien dons Aivaro un viņa consigliori nenolems citādi ;)))

+16
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu