Jaunzeme-Grende iestājas "Visu Latvijai!" • IR.lv

Jaunzeme-Grende iestājas “Visu Latvijai!”

247
Foto: Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Bijusī LTRK vadītāja aicina iedzīvotājus stāties partijās

Bijusī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētāja Žanete Jaunzeme-Grende nolēmusi pievienoties partijai “Visu Latvijai!”, medijiem izplatītā publiskā vēstulē paziņojusi Jaunzeme-Grende.

“Pēdējo nedēļu notikumi Latvijas politikā ir tik izšķiroši, lai es izlemtu par labu sev neraksturīgam solim. Līdz šim, tāpat kā lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju, es esmu bijusi politiski neitrāla. To prasīja gan mans darbs Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājas amatā, gan mana pārliecība, ka patiesas pārmaiņas Latvijai var nest nevis politiķi, bet gan mūsu pašu iesaiste savas nākotnes lemšanā un radīšanā, ” pauž Jaunzeme-Grende, norādot godprātīgo uzņēmēju nodokļos samaksāto naudu ” esošā politiskā sistēma konsekventi izšķiež savējiem”, bet viņai tas nav pieņemami.

“Es vēlos dzīvot Latvijā, bet negrasos samierināties ar dzīvi oligarhu kontrolētā Latvijā. Vienīgais man pieņemamais veids, kā izbeigt šo patvaļu 20 gadu garumā, ir latviešu tautas intereses aizstāvošu partiju uzvara demokrātiskās vēlēšanās, ” pauž Jaunzeme-Grende.

Viņa arī atzīmē, ka līdz šim faktiski jebkuras Latvijas partijas sekmīgs starts vēlēšanās ir bijis atkarīgs no dažu prihvatizācijas laiku “varoņu” finansiālās labvēlības, kas pēcvēlēšanu periodā partijām bija cītīgi “jāatstrādā”. “Aicinu negaidīt vēlēšanas septembrī un izvēlēties savu partiju šodien. Tieši šobrīd mēs varam vislabāk redzēt katras partijas īsto seju – solījumu pildīšanu un sirdsapziņas balsojumu gan par viena oligarha aizstāvību, gan par Valsts prezidentu.”

Viņa arī aicina katru Latvijas iedzīvotāju “izvērtēt situāciju un izvēlēties savu partiju jau šodien, negaidot kārtējo oligarhu apmaksāto priekšvēlēšanu šovu.”

Jau vēstīts, ka referendums par 10.Saeimas atlaišanu notiks 23.jūlijā, bet Saeimas ārkārtas vēlēšanas, ja tā tauta lems referendumā, – visticamāk, 17.septembrī.

Komentāri (247)

buchamona 07.06.2011. 15.35

Jaunzeme-Grende VL/LNNK – man tas ir patīkams pārsteigums, jo, ja Vienotībā SCP viedoklis par brāļošanos ar SC ņems virsroku, man nekas cits neatliks, kā balsot par VL/LNNK, neskatoties uz viņu pieļautajām diez gan smagajām kļūdām iepriekšējos 7 mēnešos. Grendes piemēram var sekot arī citi, vēl līdz šim bezpartejiski cilvēki ar vārdu, kuri tad vienreiz un beidzot ieliks Latvijā pamatus vienai kārtīgai – nacionālkonservatīvai partijai. Līdz šim šo nišu ir izmantojuši vien visādi pašlabuma meklētāji

+35
-5
Atbildēt

10

    Sanšains > buchamona 08.06.2011. 10.08

    riņķī apkārt –

    1. Par budžetu – vislatvieši piedāvāja vairākus priekšlikumus budžetam, kas bija vai nu “fiskāli neitrāli” (bez papildu slodzes budžetam) vai pat budžetu papildinoši (vismaz teorētiski). Ja nemaldos, valdošā koalīcija tos visus noraidīja.
    Sakiet, kāpēc gan vislatviešiem būtu bijis jāatbalsta V & ZZS budžets, ja valdošie ar VL priekšlikumu IGNORĒŠANU skaidri parāda – mēs paši zinām, kas jādara, un mums arī pietiek balsu?

    2. “sadarbībā ar SC, referenduma inicēšana pret pabalstu griestiem” –
    Manuprāt, atšķirībā no parasta opozīcijas “spītīguma principā”, vislatvieši tik tiešām rīkojās atbilstoši saviem uzskatiem. Tas gluži vienkārši bija spiediens uz valdošajiem, lai naudu meklē CITUR. Kāpēc valdošā koalīcija, piemēram, neatbalstīja vislatviešu ideju ar lielākiem nodokļiem aplikt azartspēļu biznesu?

    Savukārt, fakts, ka vislatviešu balsojums šajā gadījumā sakrita ar SC, pats par sevi neko nenozīmē – tā taču nebija SADARBĪBA ar SC!
    Tad jau mēs varētu paskatīties uz 9. Saeimas pecprecedenta vienprātīgo balsojumu par Aivi Roni – vai no tā mēs varam secināt, ka “visi sadarbojas ar visiem”?:)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > buchamona 08.06.2011. 11.07

    riņķī apkārt:
    Kā Tev liekas, ja būtu iespējams atrast citur vajadzīgos līdzekļu, vai Dombrovskis sāktu aiztikt pabalstus, šajā – tā jau saspringtajā laikā?
    ==========================
    Jā, pieļauju šādu varbūtību.

    Es to iztēlojos apmēram tā: ir, piemēram, saskatāms, ka naudu lielāku nodokļu veidā var paņemt no bankām vai azartspēļu organizētājiem, bet tā tiktu pamatīgi uzkāpts uz varžacīm kādam no savējiem vai savējo paziņām, vai sponsoriem, vai varbūt pat “aizdevējiem”, tāpēc VIENKĀRŠĀK ķerties klāt pabalstiem.
    Vai arī, piemēram, tiek skartas kādas ZZS intereses un Lemberdziņš pasaka: labi, piekritīsim tam un tam nodoklim, bet tad par to mums pretī kaut ko citu, lielu un skaistu. Ja Dombrovskim un citiem “Vienotībā” ietekmīgajiem cena šķiet par augstu, viss nonāk strupceļā – neies taču pabalstu dēļ zāģēt savu zaru.

    Un tad beigu beigās daudz VIENKĀRŠĀKS variants ir samazināt kaut kādus pabalstus + izvērsts “izskaidrojošs” PR.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > buchamona 08.06.2011. 11.17

    riņķī apkārt:
    Balsojums pret budžetu, tā vnk ir bezatbildīga rīciba un nekas vairāk, bet gan jau šīs bērnu masalas VL izslimos, viss būs ok, ceru
    ====================================
    Iedomājieties, draugu lokā vai ģimenē tiek plānots kāds pasākums. Visi izsakās, sniedz priekšlikumus, idejas. Pēc tam pieceļas “ģimenes galva” un pasaka: “Paldies, paldies, bet tomēr PILNĪGI NEKO no citu ieteikumiem es galvā neņemšu un darīšu pa savam.”

    Kāda Jums būtu lojalitāte pret šo “ģimenes galvu”? Jūs gribētu ar viņu DALĪT ATBILDĪBU?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Eriks Grube > buchamona 08.06.2011. 00.14

    ??? ideja par par brāļošanos ar SC tika proponeeta no Jaunzemes-Grendes kundzes uzreiz peec ieprieksheejaam veeleeshanaam, iesakot Vienotiibai veidot koaliiciju ar SC.

    Kas buutu mainiijies? Ja nu vieniigi kundze sapratusi, ka tagad droshaak seesties VL ragavaas, jo Vienotiibas popularitaate cietusi, laapot caurumus budzhetaa.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 08.06.2011. 10.46

    Kā Tev liekas, ja būtu iespējams atrast citur vajadzīgos līdzekļu, vai Dombrovskis sāktu aiztikt pabalstus, šajā – tā jau saspringtajā laikā?

    Balsojums pret budžetu, tā vnk ir bezatbildīga rīciba un nekas vairāk, bet gan jau šīs bērnu masalas VL izslimos, viss būs ok, ceru

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > buchamona 07.06.2011. 20.00

    riņķī apkārt:
    man nekas cits neatliks, kā balsot par VL/LNNK, neskatoties uz viņu pieļautajām diez gan smagajām kļūdām iepriekšējos 7 mēnešos
    =============================
    Bez kašķa un izaicinājuma vienkārši vaicāju: kas Jūsuprāt bija šīs “smagās kļūdas”? Vai varat, lūdzu, uzrakstīt kādas trīs?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 08.06.2011. 11.24

    Acīm redzami šajā jautājumā mēs nevienosimies. Vispirms jau tādēļ, ka pēc manas pārliecības – pabalsts bez griestiem, šāda situācija jau pati par sevi ir netaisnība. Pabalsts nav pensija, bet līdzekļi, kuri domāti izdzīvošanai, bet ne pārtikušai dzīvošanai.

    Otrkārt, atbildīgam valsts vadītājam vieglāk ir uzkāpt uz varžacīm kādam no “savējiem” (šāds agalvojums gan izklausās drīzāk kā apvainojums, bet nu labi :), nekā ar savu lēmumu riskēt izsaukt sociālus nemierus. Acīm redzot tik pamācošais un skaistais :) naudas iegūšanas veids – aplikt ” spēļu elles” ar papildus nodokli nestrādā.

    Droši vien mans spriedums nav objektīvs, bet man liekas, ka VL ir par agru vēl sākt mācīt Dombrovski, kā veidot krīzes budžetu

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 08.06.2011. 02.06

    Haris ..kas Jūsuprāt bija šīs “smagās kļūdas”? +++ atbildēšu īsi, uzskaitīšu tikai, bez tālāka izvērsuma. Vislielākā kļūda- balsojums pret budžetu, nākošā tik pat liela kļūda -sadarbībā ar SC, referenduma inicēšana pret pabalstu griestiem.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    reksa > buchamona 07.06.2011. 19.28

    Jā, es arī domāju tāpat.

    VL, protams, ir diezgan infantila partija.

    Bet liekot vērā pašreizējo partiju klāstu, es, krievs būdams, labprāt gribētu, lai 51% vietu Saeimā būtu VL.
    VL muļķības var paciest.
    Bet SCP ārprātu nemūžam.
    Ja Vienotība neizslēgs no savām rindām Stokenbergu un Pabriku, tad Vienotība var doties pa taisni uz miskasti.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 07.06.2011. 16.54

    Es domāju līdzīgi, jo, ja Vienotība virzīsies uz austrumu pusi, jo citādi jau ar SC nekas nesanāks, tad manējie balsos arī par VL, bet izsvītros visus tēvzemiešus. Lai vecie bebri meklē citu mežu ko graust!

    +15
    -3
    Atbildēt

    0

MRitovs 07.06.2011. 16.32

Negaidīts solis, bet, pretēji daźiem komentētājiem- nedomāju, ka savtīgs. Neesmu Visu Latvijai! elektorāts, bet tik tiešām viņi šīs Saeimas darbības laikā bijuši viskonsekventākie. Jācer vienīgi, ka neies TB/LNNK takas un nepieĮaus arī viņu dominēšanu, kas gan, ja apvienosies, būs sareźģītāk.

+22
-2
Atbildēt

0

mxblack 07.06.2011. 16.25

Apsveicu ar izvēli. Tas ir vēl viens pozitīvs atsvars VL svaru kausos kas man liek domāt par ko balsot nākošajās vēlēšanās. Jaunzemes-Grendas uzstāšanās TV man vienmēr ir šķitušas konstruktīvas un ļoti pieņemamas, tāpēc es viņu atbalstu arī politikā, jo uzskatu par ļoti godīgu personu, kura pārzin arī politikas aizkulises un zinās pieņemt pareizos lēmumus par labu mums vēlētājiem.

+25
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu