Rīgā trolejbusā aiztur pusaudzi biļešu kontroliera drēbēs • IR.lv

Rīgā trolejbusā aiztur pusaudzi biļešu kontroliera drēbēs

13
Foto: Lita Krone, LETA

Pie puiša atrasta viltus ierīce e-talonu pārbaudei un izpildītā darba plāns

Rīgas pašvaldības policija (RPP) kopā ar sabiedriskā transporta kontrolieriem trolejbusā svētdien aizturējusi uzņēmuma “Rīgas satiksme” kontroles dienesta viltus darbinieku, vēsta aģentūra BNS.

Pusaudzis svētdien aizturēts Kalna ielā un nogādāts Valsts policijā. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis pastāstījis, ka sākotnēji trolejbusā iekāpušie īstie kontrolieri pasažieriem lūguši uzrādīt biļetes, taču tie pauduši sašutumu, jo pie trolejbusa vadītāja kabīnes stāvošais pusaudzis jau viņu biļetes un e-talonus esot pārbaudījis.

1995.gadā dzimušais pusaudzis policijā paskaidroja, ka zilas krāsas jakai uzšuvis “Rīgas satiksmes” emblēmas. Pie viņa atrasta arī viltus ierīce e-talona pārbaudei un izpildītā darba plāns, kurā aprakstīts, kur un cikos viņš pārbaudījis trolejbusa pasažierus. Pusaudzis paskaidrojis, ka uzdevies par kontrolieri, jo viņam vienkārši patīkot šis darbs.

To, vai jaunietis iekasējis naudu no bezbiļetniekiem, policija vēl noskaidros. Pašlaik policija sākusi pārbaudi un vēlāk nepieciešamības gadījumā varētu sastādīt administratīvo protokolu vai sākt kriminālprocesu.

Komentāri (13)

mariam 09.05.2011. 15.34

Jauks stāsts, iedvesmojošs. Tiešām aizkustinoši, ka jaunietis tā nodarbojas ar lietu, kas pašam patīk. Un nevis šā tā niekojoties, bet ar visu izpildītā darba plānu. Rīgas satiksmei šitādu entuziastu vajadzētu darbā pieņemt, līdzīgi kā programmētāju kompānijas nolīgst hakerus, kas viņu sistēmas lauzuši. Vēl jo vairāk, ja tā viltus ierīce tiešām darbojas un uzr;ada, kura biļete derīga, kura ne.

+6
-1
Atbildēt

1

lliede 09.05.2011. 19.07

RS labāk būtu paņēmuši puisi uz vasaru praksē vai kaut kā tā! Ja reiz viņam patīk – nu kāpēc ne?! :))

+3
-1
Atbildēt

0

kdaljajev 09.05.2011. 16.59

Ja tādu entuziastu būtu vairāk,RS varētu ietaupīt uz kontrolieru algām.Vēl lielākus ieņēmumus garantētu ierakstīts brīdinājums par kontroles tuvošanos.Šo paziņojumu varētu atskaņot ik pēc divām pieturām.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu