Britu prinča precības klātienē sveic pusmiljons • IR.lv

Britu prinča precības klātienē sveic pusmiljons

27
Britu karaliskais jaunlaulāto pāris vienojas savienību apliecinošā skūpstā uz balkona tautas acu priekšā. Foto: EPA/LETA

Policija Londonas centrā aiztur teju pussimt protestētāju un aizdomīgu personu

Londonā Vestminsteras abatijā piektdien noritēja karaļnama prinča Viljama un Ketrīnas Midltones laulību ceremonija. Klātienē Lielbritānijas galvaspilsētā vēlēt laimes jaunajam karaliskajam pārim bija ieradušies ap 500 tūkstoš cilvēku, vēsta aģentūra AFP.

 

Ceremonijas kulminācija bija tradicionālais skūpsts uz balkona, kuru jaunlaulātie par prieku tautai izpildīja pat divas reizes, ziņo BBC. Televīzijas un interneta tiešraidēs precību norisi vēroja ap diviem miljardiem ļaužu visā pasaulē. Britu salās pēc ceremonijas notiek vairāk nekā 5000 brīvdabas sarīkojumu, īpaši līksmas svinības ir jaunās sievas dzimtajā pilsētā Baklberijā.

 

Jaunais pāris saņēmis no karalienes Elizbetes II hercogu titulus un abus turpmāk dēvēs par viņu karaliskajām augstībām Kembridžas hercogu un hercogieni.

 

Apmēram 650 viesi piektdienas pēcpusdienā piedalās pieņemšanā par godu jaunajam pārim, apmēram 300 viesi ir lūgti uz svinīgajām vakariņām, pēc tām būs balle līdz rītam. Viesu vidū ir ap 40 pasaules karaļnamu pārstāvji, sporta un šovbiznesa zvaigznes, starp viņiem futbolists Deivids Bekhems un mūziķis Eltons Džons, kā arī miesnieks, pastnieks un krodziņa īpašnieks no Midltones dzimtā ciema Baklberijas, informē portāls Newsru.com.

 

Viljama kāzas kā izdevību paust savu nostāju izmantojuši antimonarhisti. Britu grupējuma “Republika” vadībā aktīvisti no Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Beļģijas un Spānijas sabrauca Londonā uz kāzu ceremoniju. Viņi uzsver, ka grezno kāzu rīkošana laikā, kad tik daudzi cilvēki zaudē darbu un cīnās par izdzīvošanu, ir pārmērība, norādot, ka karaļnama izmaksas nodokļu maksātājiem ir pārāk liels slogs.

 

Piektdien Londonā gan noteiktajā drošības zonā, gan ārpus tās policija aizturējusi un nopratinājusi 43 protestētājus, no tiem vairāki bija tērpušies karaļnama pārstāvju maskās. Sabiedriskās domas aptauju rezultāti antimonarhistiem gan nav iepriecinoši – nesen veiktā “YouGov” aptauja liecina, ka likvidēt monarhiju vēlas tikai 13% britu salīdzinājumā ar 19% pirms sešiem gadiem.

Komentāri (27)

zanejurjane7 30.04.2011. 21.33

Nespeju noicēt, ka ombros un krustēvs ir pie pilna prāta :)

+7
-3
Atbildēt

2

    raimonds_bossltd > zanejurjane7 01.05.2011. 12.53

    Mani ļoti aizkustināja prinča Viljama un Ketrīnas Midltones laulību ceremonija, ko paskatījos, tiesa, tikai 10 minūtes. Pievienojos visiem britiem viņu priekā un novēlu jaunam pārim ilgu un saskanīgu mūžu un daudz jauku un talantīgu bērneļu. Lai Britu impērijā nekad saule nenoriet!

    to Reālists
    Novēlēšu savu galviņu zinātnei, ja Tu to pašu izdarīsi ar savu galvu. Lai pēc manas nāves tai izdara lobotomiju un salīdzina, kur bija vairāk smadzeņu.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    kkristaps > zanejurjane7 30.04.2011. 22.09

    Viņiem smadzenes atrodas nevis galvā, bet galviņā un visa domāšana notiek ģenitālijās un ap ģenitālijām. Drīzāk jāsāk apšaubīt IR redakcijas darbinieku veselā saprāta esamība.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

kkristaps 30.04.2011. 19.32

Vai šis būtu Stiklu internātpalīgskolas portāls??????

+5
-2
Atbildēt

0

kdaljajev 30.04.2011. 19.49

Interesanta diskusija,no kāzām līdz viduslaiku inkvizīcijai.Varēja vēl pieminēt,cik viegli ripoja galvas pēc giljotīnas pieskāriena.Katrs var dzīvot pēc savas patikas.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu