Šafranskis: "Saskaņa" cenšas tuvināties ZZS • IR.lv

Šafranskis: "Saskaņa" cenšas tuvināties ZZS

14
Ventspils domes deputāts Vladislavs Šafranskis. Foto: Agnese Gulbe, LETA

No “Saskaņas” atstādinātais deputāts uzskata, ka kļuvis neērts partijas vadībai

Sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" vadība ar Jāni Urbanoviču priekšgalā cenšas tuvināties Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), kuras sadarbības partneris ir Ventspils domē pārstāvētā partija "Latvijai un Ventspilij", aģentūrai LETA ceturtdien sacīja bijušais "Saskaņas" Ventspils teritoriālās organizācijas vadītājs Vladislavs Šafranskis.

Tuvināšanās vārdā pieņemts lēmums par "neērtā" Ventspils domes opozicionāra Šafranska un vēl vairāku Ventspils nodaļas biedru izslēgšanu, skaidro Šafranskis. Viņaprāt, partijas valde vēlējusies atbrīvoties no atšķirīgi domājošajiem biedriem. 

Šafranskis, kurš ir arī Ventspils domes deputāts un nereti oponē Ventspilī valdošajai partijai "Latvijai un Ventspilij", pēc paša domām, kļuvis neērts "Saskaņas" vadībai. "Man ir prieks, ka esmu izslēgts no tādas partijas. Man nav nekādas vēlmes būt vienā partijā ar cilvēkiem, kuri šauru politisku interešu vārdā gatavi iznīcināt reģionālo nodaļu," sacīja Šafranskis. 

Kā iepriekš skaidroja partijas "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks, "Saskaņas" valdes loceklis un Kurzemes reģiona koordinators Valērijs Agešins, Šafranskis ilgstoši neesot varējis atrisināt problemātisku situāciju un saliedēt divās nometnēs sašķēlušos Ventspils nodaļas biedrus. Šī iemesla dēļ janvārī Šafranskis un visa Ventspils nodaļas valde atstādināta no pienākumiem.

18.februārī Šafranskis kopā ar citiem Ventspils nodaļas biedriem sasauca nodaļas kopsapulci, kur pārvēlēja nodaļas valdi – tajā ievēlētie biedri pēc tam ar "Saskaņas" centrālās valdes lēmumu no partijas tika izslēgti, kā pamatojumu minot to, ka kopsapulce sasaukta nelikumīgi. Šafranskis gan uzsver, ka statūti paredz iespēju sasaukt nodaļas kopsapulci, ja to pieprasa viena trešdaļa nodaļas biedru. Taču pat tad, ja, pēc "Saskaņas" vadības domām, sapulce sasaukta nelikumīgi, Šafranskim nav saprotams, kādēļ no partijas izslēgts ne tikai viņš, bet vēl pieci biedri, kas piekrituši būt par valdes locekļiem. 

Jau ziņots, ka ar sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" valdes lēmumu no šīs politiskās organizācijas izslēgti seši Ventspils nodaļas biedri – bijušais Ventspils nodaļas vadītājs Vladislavs Šafranskis, kā arī Aleksandrs Mirvis, Oļegs Mihailovs, Alens Baibekovs, Oļegs Dorofejevs un Dainis Treimanis. Divi no izslēgtajiem – Šafranskis un Mirvis – ir arī Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputāti.

Komentāri (14)

dro 04.03.2011. 09.50

Iespēja ir, vajadzīga izšķiršanās. Manuprāt Putinam nebūtu nekas pretī savam vasalim piešķirt pāris miljardu naftas dolāru apmaiņā pret stratēģiskajiem LV objektiem un bezierunu pakļaušanos. Uz priekšu, latvju “zemnieku” partija! Aiz jums stāv Maskava un Lemberga pielūdzēji. 10 Ls uz Ziemassvētkiem un Lemberga smaids garantēti:))

+6
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 03.03.2011. 19.07

Pēdējās vēlēšanās Maskava nolaida kanalizācijā PCTVL, lika uz SC un PLL. Ar PLL aptaisījās, tagad pievērsīsies ZZS, kur divi nelieši, kolaboranti, kuriem bija jākarājas vēl 1991. gada augustā un, droši vien, čekas stukaču arī ne mazums. TP pazaudēja savu latviešu vēlētāju, kad Šķēle palīda zem Šlesera segas, t.s. zemniekus tas sagaida par čupošanos ar fašistiem-staļinistiem, Kononova noziegumu mantiniekum, SC.

+6
0
Atbildēt

0

mxblack 03.03.2011. 18.14

Tas taču nav nekas jauns. ZZS no valdības gāšanas attur tikai lieliskā iespēja pēc iespējas dziļāk diskreditēt Vienotību un tajā pat laikā ir iespēja visu vainu par nepopulārejiem valdības lēmumiem arī novelt uz Vienotību. Tāpēc jau ZZS visādi bremzē valdības iespēju konsolidēt budžetu no nelitderīgajiem tēriņiem un liek tiem celt nodokļus, tā dzenot vienkāršos cilvēkus galējā nabadzībā. Vai tad tas gājiens ar Tiesībsarga ievēlēšanu bija nejaušs? Protams nē. Te ZZS un Gustiņš parādīja kas viņi ir patiesībā, kā jau bijušie komunisti, kuriem nekad nav bijusi svēta sava valsts, bet svēta vienmēr ir bijusi iespēja zagt uz vella paraušanu. SC un ZZS pēc būtības ir kā burciņa ar vāciņu, abas bez kauna un goda, abas izmanto populismu lai piepildītu savu bossu uzliktos uzdevumus.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu