Saeimas bārmeni neatlaiž • IR.lv

Saeimas bārmeni neatlaiž

32
Saeimas bārmenis Renārs Lazovskis, foto: Rūta Kalmuka, f64
Indra Sprance

Pēc pārrunām ar ēdināšanas uzņēmuma vadību Saeimas bārmenis paliek amatā

"Viss ir kārtībā, turpināšu darbu savā amatā," pēc pārrunām ar ēdināšanas uzņēmuma vadību pastāstīja Renārs Lazovskis, Saeimas bārmenis. 

Pēc intervijas žurnālam IR Saeimas bārmenim Renāram Lazovskim lūdza rakstīt atlūgumu, jo intervijā "esmu par daudz sarunājis, bet es neuzskatu, ka tur kaut kas tāds ir bijis". Kā stāstīja Lazvoskis, Saeimas kancelejas vadītājs Māris Steins sazinājies ar uzņēmuma vadību, kas Saeimā nodrošina ēdināšanas pakalpojumus, un prasījis atlaist Lazovski. 

Saeimas Preses dienesta vadītāja Lelde Rāfelde Ir.lv noliedza, ka Saeimas kancelejas vadītājs būtu prasījis, lai Renārs pamet darbu Saeimā. Arī Steins Ir.lv sacīja, ka ne ar vienu no uzņēmuma, kurā strādā Renārs, neesot runājis vismaz divus mēnešus un  pēdējo reizi tas bijis par pārtikas piegādēm. Steins nevarēja izskaidrot, kāpēc Renāram tā esot stāstīts un novēlēja veiksmīgi izmeklēt šo svarīgo gadījumu.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (JL, "Vienotība") ar preses sekretāres starpniecību Ir.lv nodeva ziņu, ka šo jautājumu nekomentēs, jo Saeimas prezidijs neiesaistoties Saeimas kancelejas darbā. 

Saeimas priekšsēdētāja biedrs Gundars Daudze (ZZS) Ir.lv sacīja, ka viņš un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien esot iepazinušies ar rakstu par Saeimas bārmeni, bet nevienam neesot ne prātā nācis prasīt Renāra aiziešanu. "Tās ir abolūtas muļķības,'' sacīja Daudze, norādot: "Es zinu to garo puisi, viņš vienmēr ir bijis ļoti izturēts, viens no tiem, kas palīdz veidot ēdnīcas un kafejnīcas patīkamo atmosfēru." Pēc Daudzes domām, Renāram jāturpina strādāt, lai gan Saeimas prezidijs neesot tas, kurš pieņem darbā vai atlaiž no darba.

Neoficiāli politiķi norāda, ka kāds no Saeimas kancelejas "uz savu galvu esot pieņēmis šādu lēmumu", tāpēc šis jautājums, iespējams, varētu tikt pārrunāts pirmdien. 

Jaunākajā žurnālā IR Renārs nointervēts rubrikai "Viens no diviem miljoniem: Latvijā nav otra cilvēka ar tādu nodarbošanos". Intervijā viņš atklāj, ka iepriekšējā Saeimas sasaukumā, viņaprāt, bijuši respektablāki politiķi. Daļa tagadējo īsti neapzinoties, kur nokļuvuši. Savukārt iecienītāko alkoholisko dzērienu gaume gan ir nemainīga: konjaki ''Hennesy'' un ''Courvoisier'', Rīgas melnais balzams, rums un šņabis. 

Viņš arī atklāj, ka nesen kāds deputāts pienācis pie bāra pirms Saeimas sēdes un palūdzis mazajā minerālūdens pudelē ieliet šņabi. Renārs pēcāk ziņās redzējis, kā viņš sēdes laikā malko «ūdeni». Renārs gan žurnālistei neatklāja, kurš tas bijis. Renārs intervijā arī atklāj, kāda kafija un saldumi garšo deputātiem. 

Jau žurnāla iznākšanas dienā viens Saeimas prezidija loceklis Ir.lv pauda sašutumu par interviju ar Renāru, jo "Saeimas prestižs jau tāpat ir zems", personāla atklātība to neuzlabojot.

 

Komentāri (32)

Una Grinberga 31.01.2011. 18.09

1. No intervijas var saprast, ka kādu “graķīti” paņem parasti pēc sēdes nevis starplaikā vai pirms.
2. Vai Saeimā ir jāatrodas bāram?
3. Mēģinājums atlaist bārmeni atgādina kompartijas iejaukšanos kāda valsts darbinieka dzīvē “par partijas nodošanu”
4. Saeimas nams tiek uzturēts par nodokļu naudu, tādēļ visiem iedzīvotājiem ir tiesības zināt, kas tur notiek un kā uzvedās.

+10
-1
Atbildēt

1

    2. Kāds bija bāru lobija arguments, kad gribēja aizliegt tirgot alkoholu 1.septembrī?
    Ka tie, kas gribēs, iepirks dzeramo iepriekš.
    Vai tad deputāti nesaprātīgāki par bērniem? Nāks ar saviem minerālūdeņiem, limonādēm vai kvasiem, starp citu, diez vai tagad šim bārmenim kāds prasīs ieliet nepareizā traukā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Edzs 31.01.2011. 18.32

par sho temu visu kas man sakams jau esmu pateikusi.
tagad prieks par Barmeni kas paliek posteni, prieks par Alberti jo intervijai sekas ir labdabigas, prieks par Kjuzi un prieks par Murnieci.

+4
-1
Atbildēt

1

    Andris > Edzs 31.01.2011. 20.40

    Bet kancelejas darbinieks, kurš gribēja cilvēku atlaist, palika tomēr neatklāts, kaut arī vēlreiz ir pateikts, ka šāds fakts ir bijis.
    Tāpēc priecāties nevar.
    Un otrs, dzertuve Saeimā arī tomēr paliek.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

kdaljajev 31.01.2011. 19.24

Automašīnu nedrīkst vadīt alkohola reibumā.Valsti izrādās drīkst.Tāpēc bieži vien tie likumi tādi sasteigti.Varbūt tiešām pirms sēdēm jāiziet alkotests.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu