Remonts nepieciešams daudzām kultūras iestādēm • IR.lv

Remonts nepieciešams daudzām kultūras iestādēm

28
Nils Ušakovs (no kreisās) LNMM apmeklējuma laikā. Foto: Nora Krevneva, f64

Ušakovs vērš Ēlertes uzmanību arī uz citiem kultūras objektiem

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs norādījis, ka bez Nacionālā Mākslas muzeja Rīgā ir vēl daudz kultūras ēku, kurām nepieciešams remonts, vēsta aģentūra LETA.  Viņš esot gatavs ziedot laiku un parādīt šīs ēkas kultūras ministrei Sarmītei Ēlertei. 

"Esmu gandarīts, ka Ēlertes kundze ir atradusi iespēju iepazīties ar Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas tehnisko stāvokli, tomēr jāatgādina, ka tā nav vienīgā nozīmīgā kultūras iestāde Rīgā, kuras telpas atrodas kritiskā stāvoklī," paudis Nils Ušakovs. 

Kā piemērus viņš min kultūras namu Ziemeļblāzma un VEF kultūras pili. Pašvaldība tika pieteikusi šos objektus Eiropas Savienības finansējuma piesaistīšanai, taču Kultūras ministrija to noraidīja. Taču, neskatoties uz to, minētos objektus tomēr plānots rekonstruēt novirzot tiem vairāk nekā 3 miljonus latu. 

Uz Ušakova "mājienu" Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte izplatīja paziņojumu, kurā, izsakot gatavību aplūkot visas Ušakova piedāvātās ēkas, izteica nožēlu par to, ka nedz VEF Kultūras pilij, nedz Ziemeļblāzmai nav bijis iespējams piesaistīt Eiropas struktūrfondus. Tas noticis tāpēc, ka gan vienā, gan otra gadījumā dokumenti bijuši sastādīti nepareizi.  Tajos neesot bijusi izpildīta prasība iesniegt ziņas par kultūras namu darbības ilgtermiņa stratēģiju tuvākajiem pieciem gadiem pēc projekta īstenošanas. Tieši uz šīs informācijas pamata notiek vai nenotiek līdzekļu piešķiršana. 

2011.gadā Rīgas pašvaldības kultūras objektu rekonstrukcijai tiek plānots tērēt turpat vai 4 miljonus latu. 

Iepriekš par pašvaldības līdzekļiem tika rekonstruēta Latvijas Nacionālā teātra ēka, Latvijas Nacionālā opera, savukārt pērn pabeigta Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra Rekonstrukcija. 

 

Komentāri (28)

janazakovica 18.01.2011. 16.19

politisko konkurentu retorika jau par jebkuru jautajumu paliek ar katru dienu ar vien nozelojamaka.

0
-3
Atbildēt

1

    Ābelīte > janazakovica 19.01.2011. 13.54

    Precizējums: Ušakova politiska retorika paliek nožēlojama.

    0
    0
    Atbildēt

    0

kigurs 18.01.2011. 14.47

Tos vīrus, kas pa pažobelēm ložņā derētu arī izdzīt kādā pavisam ikdienišķā pastaigā pa Rīgas ielām.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu