No LSDSP izslēdz Ati Lejiņu • IR.lv

No LSDSP izslēdz Ati Lejiņu

22
Atis Lejiņš. Foto: Oļesja Sokolova, F64

Politiķis prognozē biedru pāriešanu uz SCP, ja sociāldemokrātus vadīs Dinevičs

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) valde no partijas izslēgusi Saeimas deputātu Ati Lejiņu, kurš parlamentā ievēlēts no "Vienotības" saraksta, trešdien raksta avīze "Diena".

LSDSP priekšsēdis Jānis Dinevičs skaidrojis, ka partija nevarot uzņemties atbildību par Lejiņa darbību Saeimā, kur viņš esot balsojis par Valda Dombrovska ("Vienotība") valdības budžetu, tādējādi neievērojot sociāldemokrātu programmu. Kā piemēru nesakritībai ar partijas nostāju Dinevičs minēja LSDSP atbalstu progresīvajam ienākumu nodoklim.

Savukārt Lejiņš sarunā ar aģentūru BNS prognozējis, ka daļa LSDSP biedru pāriešanu uz "Vienotībā" ietilpstošo partiju "Sabiedrība citai politikai" (SCP), ja 29.janvārī paredzētajā ārkārtas kongresā varu saglabās Dinevičs. Ja tā notikšot, tad, pēc Lejiņa vārdiem, ar "partiju ir cauri".

Tomēr, ja uzvaru gūšot "jaunie spēki", Lejiņš atkal vēlētos pievienoties LSDSP. Līdz ar to politiķis nolēmis gaidīt līdz kongresam, lai izlemtu, kurai partijai pievienoties. Par jaunajiem spēkiem Lejiņš uzskata Ervīnu Labanovski un Ansi Dobeli. Vienlaikus viņš pieļāva iespēju, ka Dinevičs vadītāja amatā varētu virzīt savu kandidātu. Dinevičs BNS gan iepriekš sacījis, ka partijas priekšsēdētāja amatam vairs nepretendēšot.

Izslēgšanu no partijas Lejiņš nodēvēja par ''Dineviča izrēķināšanos'', vērtējot, ka LSDSP vadītājam ir bažas zaudēt varu. Izslēgšana no LSDSP bijusi sagaidāma, lai gan kopš vēlēšanām pagājis pietiekami ilgs laiks. "Ja tas ir viss, ko Dinevičs varēja panākt pēc izgāšanās vēlēšanās, tad tas bija sagaidāms. Es viņu apsveicu ar spožu uzvaru," teica Lejiņš.

Kā ziņots, LSDSP kopīgam startam 10.Saeimas vēlēšanās ar apvienības "Libertas.lv" bijušajām sīkpartijām izveidoja jaunu apvienību "Atbildība". Tomēr tā guva vien 0,64% vēlētāju atbalstu, parlamentā tā arī neiekļūstot.

Bijušais Latvijas Valsts ministrs un Rīgas vicemērs Jānis Dinevičs LSDSP tās pašreizējā sastāvā vada kopš 2006.gada, iepriekš pildot arī ģenerālsekretāra un priekšsēdētāja biedra pienākumus.

Komentāri (22)

Edgars Sējējs 12.01.2011. 10.47

Smieklīgi. Bojāra un Zorgevica gara mantinieki izslēdz Lejiņu.
Pigmeji stāsta,ka trijatā esot nospārdījuši ziloni, un sit viens otram uz pleciņa.

+17
0
Atbildēt

0

Ritums Kaibe 12.01.2011. 10.39

Ko lai saka… Man tiešām žēl, ka vienam cilvēkam [JD] izdodas kā velnam no senajām teikām – vienā naktī nograut to, ko citi mēnešiem un gadiem cēluši.

Normālā situācijā šobrīd LSDSP būtu bijis jāpriecājas, ka Saeimas deputāts Atis Lejiņš, būdams gan citā frakcijā, tomēr pats nāk ar sadarbības iniciatīvu, piedāvā pārstāvēt sociāldemokrātu idejas parlamentā un atvērtām rokām gaida konstruktīvus priekšlikumus – ja šādi priekšlikumi nāktu, Atis Lejiņš kā persona daudz ātrāk “pazustu no skatuves”, kļūstot vien par nelielu zobratiņu sistēmā, tiltiņu starp parlamentu un spēcīga piedāvājuma partiju.

Diemžēl esošā vadība tuvredzīgi nograuj pat šo tiltu un piedevām panāk pretējo efektu, sevis tik nīstajam deputātam sagādājot papildus mocekļa slavu un pozitīvu reklāmu :)

Mani personīgi tas skumdina jo īpaši tāpēc, ka savulaik biju šī paša “līdera” atbalstītājs – laikā, kad partiju vadīja sabiedrību kaitinošais Juris Bojārs, Dinevičs bija tam konstruktīvā (jā, tieši konstruktīvā) opozīcijā. Tagad šī konstruktivitāte kaut kur sen izplēnējusi. Un līdz ar to viss idejas pārliecināto atbalstītāju darbs, kas tolaik tika ieguldīts…

+6
-1
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 12.01.2011. 10.54

“…partija nevarot uzņemties atbildību…” – it kā sociāldemokrātijai kādreiz būtu bijis kaut mazākais sakars ar jēdzienu “atbildība”. Ja nu vienīgi partijas finansētāju priekšā, bet arī tos pie izdevības var uzmest. Bet te mēs redzam tipisku razboru, jo viens nav darbojies po poņjāķijam. Kādās organizācijās tāds stils pazīstams?

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu