Neizmeklēšot Bora saistību ar naudas atmazgātāju • IR.lv

Neizmeklēšot Bora saistību ar naudas atmazgātāju

14
Foto: Jānis Saliņš, F64

Portāls: SAB izlūkošanas vadītāja kontakti ar Hartmani notikuši darba interesēs

Atsevišķa izmeklēšana par Satversmes aizsardzības biroja (SAB) izlūkošanas vadītāja Aigara Bora saistību ar Finanšu policijas novembrī atklāto naudas atmazgāšanas rekordistu Arti Hartmani netiks uzsākta, vēsta portāls Pietiek.com.

Jau vēstīts, ka pārbaudi par šo tematu prokuratūrā rosināja Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK), kurai atbilde sniegta aizvadītā gada nogalē. Dokuments ir slepens, tomēr ar NDK saistītas amatpersonas Pietiek neoficiāli atzinušas, ka speciāla izmeklēšana par Bora saistību ar Hartmani netiks sākta. Bors tiek saudzēts, jo esot īpašs izlūkošanas speciālists ar plašiem kontaktiem, un arī ar Hartmani viņš kontaktējies ar izlūkošanas darbu saistītos jautājumos, noskaidrojis portāls.

Prokuratūras nosūtīto atbildi NDK parakstījis virsprokurors Arvīds Kalniņš. Tajā norādīts, ka netiks arī atjaunots 2006.gada vasarā sāktais, bet vēlāk apturētais, ar Boru saistītais kriminālprocess par, iespējams, ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu.

Turklāt, lai arī novembra beigās neoficiāli izskanēja, ka Bors darbu SAB pametis, žurnālistikas eksperimentā Pietiek pārliecinājās, ka viņš turpina strādāt šajā iestādē. Uzdodoties par Saeimas NDK pārstāvi un zvanot uz SAB kontaktu tālruni, Pietiek sazinājās ar Boru, kurš pēc tam kaunināja Pietiek par šādu rīcību. Oficiāli ar SAB preses pārstāves Baibas Rātas-Saliņas starpniecību Pietiek neizdevās noskaidrot, vai Bors darbu SAB atstājis, vai tomēr ne.

Kā ziņots, pārbaudi par SAB darbinieka Bora saistību ar miljonāru Hartmani, kurš draudzējies ar Latvijas un Krievijas kriminālajām autoritātēm, prokuratūra sāka pēc NDK 17.novembrī nosūtītā pieprasījuma. Oficiāli SAB noraidīja biroja augstu amatpersonu saistību ar Hartmani.

Valsts ieņēmumu dienesta finanšu policija Hartmani tur aizdomās par aptuveni 140 miljonu latu atmazgāšanu, kas notikusi kopš 2006.gada. Hartmanis 5.novembrī uz 48 stundām tika aizturēts, pēc tam viņu atbrīvoja, un viņš Latviju pameta. Pēc neoficiālas informācijas, viņš uzturas Šveicē vai Krievijā.

Uzmanību SAB izlūkošanas vadītājs sev pievērsa pēc tam, kad līdz ar Hartmaņa aizturēšanu atklājās, ka Bora sieva Iveta Bora bija ilgstoša Hartmaņa biznesa partnere viņa firmā ''Baltic Bunkering Company''. Vairākas ar Hartmani pazīstamas personas Pietiek atzinušas, ka ar Boru viņš bijis pazīstams jau ilgstoši. Bors Liepājas naudas atmazgātāja paziņu lokā dēvēts par ''Aigaru no orgāniem”.

Komentāri (14)

anrijs 11.01.2011. 19.41

Ja darbības veiktas SAB interesēs, tad nav ko cepties …. slikti ka SAB savus darbiniekus nespēj pasargāt … no liekas uzmanības …

Citādi kā tad atklāt milzīga mēroga apdraudējumus, ja tajos neiesaistās ….
vienā vārdā – aģentūra

+1
0
Atbildēt

0

aquu 11.01.2011. 15.40

Nu Sābam tāpat jau operatīvās darbības veikšanai ir vajadzīga nekur nedeklarēta nauda, par kuru nav jāsniedz atskaites, tās tad arī varētu būt piesauktās darba intereses. Pilnīgi saprotami, te nav ko kaunēties. Jākaunās par to, ka pieķēra.

+1
0
Atbildēt

0

mary75 11.01.2011. 15.10

Nu ko, ejam pa Krievijas iesaig’ato taci’nu, da’z’adi dro’s’ibas dienesti p’arv’er’sas par biznesstrukt’ur’am naudas peln’i’sanai, un to darbinieki – par neaizskaramiem un aarpus likuma staavo’saam personaam?
Kur tas ce’l’s aizved’is?

+2
-1
Atbildēt

1

    lebronj2356 > mary75 11.01.2011. 19.04

    Laikam šis kāds ”neaizvietojamais” kadrs…ka tik elite šādas spēlītes rūgti nenožēlo, likt savilkt jostas un visu laiku afišēt, ka ir vienlīdzīgāki ne pie kā laba neved un vietējā politika vēl diemžēl ir tā pati ar nelielām izmaiņām, bet pārāk nelielām, lai to justu !

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu