Mērsragā un Rojā darbu sāk jaunievēlētās pašvaldības • IR.lv

Mērsragā un Rojā darbu sāk jaunievēlētās pašvaldības

21

Mērsraga novadu vadīs atdalīšanās iniciators, Rojas novadu – līdzšinējā priekšsēdētāja

Pirmdien darbu sākušas jaunievēlētās Mērsraga un Rojas novada pašvaldības un ievēlēti abu novadu priekšsēdētāji, vēsta aģentūra BNS.

Par Mērsraga novada domes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēts Lauris Karlsons ("Demokrātiju visiem"), kurš Rojas novada domē bija opozīcijā un bija viens no aktīvākajiem Mērsraga novada izveides iniciatoriem un īstenotājiem. Savukārt Rojas novada domes priekšsēdētājas amatā ievēlēta Eva Kārkliņa ("Demokrāti.lv"), kura līdz šim vadīja Rojas novadu.

Rojas novada domes priekšsēdētāja vietnieces amatā ievēlēta Liāna Bērziņa ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK). Savukārt Mērsraga novada domes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Aigars Šteinbergs ("Demokrātiju visiem"), bet izpilddirektora amatā – līdzšinējais Mērsraga pārvaldes vadītājs Verners Veržbilovskis.

Jau vēstīts, ka decembrī notikušajās ārkārtas pašvaldību vēlēšanās Rojas novadā pārliecinoši uzvarēja partija "Demokrāti.lv", savukārt Mērsragā – apvienība "Demokātiju visiem".

Ārkārtas vēlēšanas bija nepieciešamas, jo pēc ilgstošām debatēm 2009.gadā izveidotā novada domes iekšienē nolemts Mērsraga pagastu no Rojas atdalīt un izveidot divus patstāvīgus novadus.

Komentāri (21)

Austras koks 25.09.2015. 12.17

Godīgi sakot, apdomas vērta versija. Pat ja atmetam sazvērestības teorijas, tad diez vai var noliegt to, ka jebkurš, kam izdevīgi, attiecīgajā situācijā piemeklē un propagandē kādu pareģojumu un citas lietas, kas mazina pretestību attiecīgā subjekta nodomiem vai izdevīgumam.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu