"Instrumentu" koncerts Jaunā gada naktī • IR.lv

"Instrumentu" koncerts Jaunā gada naktī

68

Naktī no piektdienas uz sestdienu 15 minūtes pēc pusnakts Latvijas Neatkarīgajā Televīzijā būs skatāms videoieraksts no grupas „Instrumenti” koncerta, kas tikai pirms pāris nedēļām notika Sapņu Fabrikā, informēja mūziķu pārstāvji.

Kā zināms, divus vakarus pēc kārtas, 16. un 17. decembrī Sapņu Fabrikā „Instrumenti” rīkoja koncertus, priecējot publiku ar pārdomātu un baudāmu šovu, pārsteidzot ar jauniem muzikālajiem aranžējumiem, vēl neredzētu gaismu šovu, īpašu noskaņu radošām video projekcijām, dūdiniekiem un mūzikas varā pārņemtām un gaisā planējošām pandām. Koncertos „Instrumenti” izpildīja ne vien jau visiem labi zināmos un iemīļotos hītus – „Life Jacket Under Your Seat”, „Apēst Tevi”, „Born to Die” un „Zemeslodes”, bet arī iepriekš neizdotas un pavisam jaunas kompozīcijas. 

Īsi pirms Ziemassvētkiem „Instrumenti” klausītājiem dāvināja savu jaunāko singlu „Pieturi Mani Sev Klāt”, un kā vairums ļaužu, arī „Instrumenti” vislielāko prieku gūst dodot, tādējādi Reynsi un Shipsi ir priecīgi par iespēju visiem Latvijas iedzīvotājiem dod iespēju ielūkoties „Instrumenti” radītajā vizuālajā un muzikālajā piedzīvojumā – tā būs lieliska dāvana gan visiem tiem, kas Sapņu Fabrikas koncertus baudīja klātienē, gan tiem, kas uz koncertiem Sapņu Fabrikā netika. Kā ziņots, abi „Instrumenti” koncerti bija izpārdoti. 

Grupai „Instrumenti” 2010. gads uzskatāms par ļoti veiksmīgu, tas iesākās ar divām Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvām un piedalīšanos vienā no pasaulē lielākajām mūzikas konferencēm/izstādēm „South by Southwest” Teksasā, turpinājās ar neskaitāmiem aicinājumiem piedalīties lielākos un mazākos festivālos visā Eiropā un Krievijā, kā arī iesaistīšanos interesantos projektos tepat Latvijā. Taču koncerti Sapņu Fabrikā neapšaubāmi uzskatāmi par „Instrumenti” 2010. gada kulmināciju. 

Nākamā gada sākumā, jau janvārī „Instrumenti” dosies uz Īslandi, lai ķertos klāt sava debijas albuma ierakstam, ko plānots izdot pavasarī. Plāni nākamajam gadam ir skaidri un mērķi nosprausti, un „Instrumenti” ir pārliecināti, ka Jaunais gads mums visiem būs labs.

 

 

Komentāri (68)

eltae 25.08.2015. 11.10

Pret Sanktpēterburgas “troļļu stalli” cīnīties būs grūti. Turpretī Latvijā dzīvojošie “troļļi” tērējot šeit nopenīto ne mazo naudu silda valsts ekonomiku. vairāki zināmi troļļi, kā “kurmītis”,bez vairākiem simtiem euro, ne krievu rubļu, pirkstu nepakustinās. Viņus vajag vienkārši ignorēt, neielaižotie nekādās diskusijās – tad arī “saimnieks” sāks skatīties vai ir vērts maksāt.

+7
0
Atbildēt

2

    gustaps > eltae 26.08.2015. 11.09

    > eltae

    “Viņus vajag vienkārši ignorēt, neielaižotie nekādās diskusijās… ” – perfekts, absolūti pareizs ieteikums. Vienlaicīgi, absolūti nederīgs: nu nevar tautietis tam riebeklim vismaz lagzdiņa sveicienu nenosūtīt.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    edge_indran > eltae 25.08.2015. 12.22

    ————-

    Priekš kam cīnīties, ja “tirgus visu sakārtos”:

    “Latvijai, pieņemot brīvā tirgus principus, ir jāpieņem arī tas, ka šis tirgus pats visus procesus regulē. Tas, ka man nepatīk tā vai cita mūzikas forma, tas vai cits ēšanas veids, ģērbšanās, [ komentārs ] utt., nozīmē vienīgi to, ka man ir tiesības brīvajā tirgū šos pakalpojumus nepieņemt un produktus nepirkt.Tas, kas iedzīvotājiem nav vajadzīgs, ātri izzudīs pats no sevis.” Kārlis Streips, žurnālists.

    ( “Gribi – pērc, negribi – nepērc, gribi – skaties..”Lauku Avīze, 24.02.1995)

    http://uk.itvnet.lv/article/zinas/407960_506x285.jpg

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Ivo 24.08.2015. 21.35

2) protams, būs gadījumi, kad kāds troļļos ar savas vecmāmiņas ID karti utt., taču likumpārkāpuma gadījumā nebūs problēmu atrast vecmāmiņu un arī pašu gudrinieku. Troļļu armijas kļūs absolūti neefektīvas un viņām nāksies atkāpties.

3) nepiekrītu, ka “efekts būs pretējs”. Man nebūs slinkums ievadīt, piemēram, bankas kodu, ja patiešām būs kas jēdzīgs sakāms. Tie, kuri turpinās troļļot, varēs būt droši, ka ir zem drošībnieku lupas.. Diez vai viņiem tas patiks.

+8
-3
Atbildēt

7

    latvijas_valsts > Ivo 25.08.2015. 10.38

    “Tie, kuri turpinās troļļot, varēs būt droši, ka ir zem drošībnieku lupas”

    Vai tad paši jūsu drošībnieki nav korumpēti?

    http://www.pietiek.com/raksti/drosibas_policijas_prieksnieks_aizmuku,_jo_nevelejos_ar_savu_foto_atbalstit_pietiek_publikaciju

    http://www.pietiek.com/raksti/ar_drosibas_policijas_auto_atved_nodot_mazgasanai_netiro_velu;_velas_nodevejs_aizmuk

    “Ikdienā viņi pārvietojas ar dārgām BMW un Range Rover marku automašīnām, piedalās privātos „tusiņos” ar partiju „kasieriem”, spēlē tenisu ar varas eliti un apgrozās miljonāru aprindās, paši vairāk atgādinādami turīgus uzņēmējus, nekā valsts amatpersonas. Viņu ģimenes locekļi un draugi atrod siltas vietas iestādēs, kuru vadību viņi tur dzelžainā tvērienā, bet pārdrošākajiem – arī nodarbojas ar biznesu, kuros caur ofšoriem investē Krievijas miljonāri. Viņi ir Drošības policijas augsti stāvoši darbinieki, kuri atbild par pielaižu valsts noslēpumam piešķiršanu vai atteikšanu, izšķirot ietekmīgu amatpersonu un miljonu iepirkumu likteni,” http://www.pietiek.com/raksti/mezvieta_reakcija_uz_margevicas_publikaciju_apstiprina_ari_dp_jaunais_prieksnieks_ir__pielaizu_biznesa_

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > Ivo 26.08.2015. 23.12

    Ivo Verners

    (pārāk maza varbūtība, ka varētu viņu noķert un gadījums nebija tik kliedzošs, lai vispār censtos)

    Viņi vienā frontes pusē.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Ivo 26.08.2015. 16.54

    Ivo Verners 2) protams, būs gadījumi, kad kāds troļļos ar savas vecmāmiņas ID karti utt., taču likumpārkāpuma gadījumā nebūs problēmu atrast vecmāmiņu un arī pašu gudrinieku. Troļļu armijas kļūs absolūti neefektīvas un viņām nāksies atkāpties

    ————–

    Paklau, datorspeciālist, gribi apgalvot, ka šobrīd ir grūti atrast no kurienes kāds izdara likumpārkāpumu netā? Muļķības, atrast var, tikai troļļi jau nepārkāpj likumu, viņi smirdina gaisu. Bet to drīkst.

    Un kamēr drošības dienesti nebūs proaktīvi, neatradīs pie troļļu fermu saimniekiem plānus/shēmas nodokļu apiešanai vai “bīstamus priekšmetus”, tikmēr vis notiks likumiskos rāmjos.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ivo 25.08.2015. 10.59

    traductrice,manuprāt šis nav trollis,bet gan uzpūtīgs,impēriski domājošs standartkrievs.Es kādreiz iesaistos,lai vēlreiz uzrādītu šo dažu ideoloģisko konstrukciju melīgumu,ar kādām šie impēristi mēģina attaisnot ”krievu pasaules ” bīdīšanu un iztēlošanu to kā progresīvu sabiedrību,lai cilvēkos izraisītu pozitīvu attieksmi.Pārējais ir fufelis,kam nav vērts pievērst uzmanību.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Ivo > Ivo 25.08.2015. 11.19

    Traductrice,

    1) iesaistos tik, cik gribu un varu atļauties;

    2) komentāriem ir liela nozīme, pretējā gadījumā netiktu tērēti lieli līdzekļi, lai algotu troļļu armijas. Tev tikai pašam šķiet, ka tev izdodas “ignore”, bet zemapziņa neko garām nepalaiž ;). Tā kā Tu esi publicējis šeit komentāru un vispār zini, par ko ir runa, tātad lielākā vai mazākā mērā esi ietekmēts. Cits ir noturīgāks, cits mazāk noturīgs, taču pēdas šāda info atstāj. Būtu naivi cerēt, ka Kremlis kaut ko dara “joka pēc” :).

    3) nepiekrītu, ka 1:0 troļļa labā. Manu nelielo pētījumu – šī troļļa darbības analīzi publicēšu ~ 1 nedēļas laikā.

    Dēļ tā, ka praktiski nav nekādu ierobežojumu anonīmajiem komentētājiem, tas ir ļoti lēts veids, kā ietekmēt sabiedrības viedokli. Protams, derētu precīza statistika.. un gan tāda ir pieejama, par to, cik cilvēki lasa komentārus (šajā portāla daži komentāri zem raksta ir redzami, gribam to, vai nē).

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Ivo > Ivo 26.08.2015. 19.05

    Aivar,

    * ja cilvēks grib palikt anonīms interneta vidē, tad ar gluži vienkāršiem un lētiem līdzekļiem to var izdarīt tā, ka viņu atrast būs ja ne neiespējami, tad ārkārtīgi dārgi;

    * piekrītu, ka vairumā gadījumu smirdina gaisu, taču arī pārkāpj likumu. Nesen par vienu IRIR bloga trolli ziņoju DP, kurš ļoti konkrēti nodarbojās ar naida kurināšanu. DP neko neatbildēja un visdrīzāk arī neko nepasāka.. (pārāk maza varbūtība, ka varētu viņu noķert un gadījums nebija tik kliedzošs, lai vispār censtos)

    * profesionālas troļļu fermas atrast būs ļoti grūti, jo tur atsevišķi štati atbild par to, lai troļļi būtu neredzami, un komentāru rakstītājiem par to vispār nebūtu jāuztraucas. Kļūdas visdrīzāk praktiski netiek pieļautas. Ja tomēr tiek, tad momentā brigādei jāmaina atrašanās vieta. Taču privātie mēdz kļūdīties.

    Manis aprakstītais priekšlikums šādu troļļu atrašanu padarītu daudz vienkāršāku, jo interneta lietotāji netiktu identificēti pēc IP adresēm vai kādiem citiem viltojamiem datiem, bet būtu nepieciešama reāla cilvēka identitāte.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    traductrice > Ivo 25.08.2015. 09.22

    Ivo Verner, pavisam nesen, vien pirms dažām dienām, Tu visu dienu baroji trolli, labi zinot, ar ko debatē. Gribu teikt, todien bija 1:0 troļļa labā tāpēc, ka trollis nopelnīja naudu, bet Tu izniekoji dienu. Turklāt šajā “diskusijā” (pēdiņas ar nolūku) neviens cits vairs nevēlējās iesaistīties.

    Vienīgā efektīvā cīņa ir pilnīgs IGNORE. Bez plusiem/mīnusiem un bez komentāriem. Personīgi es pat nelasu.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

traductrice 01.09.2015. 09.18

hmmm. jaunākajā blogā ir atspējota komentēšanas iespēja, tāpēc par troļļa analīzi izteikšu atzinību šeit, vien ar nelielu piebildi, ka konkrētais frukts ganās IRā krietni ilgāk par Tevis norādīto datumu. Iepriekš viņš gan saucās “super-eye”, tāpēc tiek joprojām saukts par superaci, lai neapgānītu valsts nosaukumu, ko viņš nelietīgi izmanto provicēšanai. Iespējams, vēl agrāk viņš bija “colovrat” vai kā tamlīdzīgi. Visnotaļ interesanta nika izvēle.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu