Dzintars sola Saeimā aktualizēt nacionālos jautājumus • IR.lv

Dzintars sola Saeimā aktualizēt nacionālos jautājumus

74
''Visu Latvijai'' līderi Imants Parādnieks (L), Raivis Dzintars (C), Einārs Cilinskis (K) partijas svētku kongresā. Foto: Edija Pālens, LETA
Indra Sprance

''Visu Latvijai'' kongress svētku noskaņā pulcē ap 200 dalībnieku

Svinot iekļūšanu 10.Saeimā, svētdien vakarā Rīgas Latviešu biedrības nama lielo zāli piepildīja aptuveni 200 partijas ''Visu Latvijai'' (VL) biedri un atbalstītāji, kas bija sanākuši uz kārtējo darba un vienlaikus svētku kongresu.

Kā novēroja Ir.lv, kongress notika pacilātā atmosfērā. To atklāja ar pareģa Eižena Finka savulaik teikto, ka Latvijā atkārtoti pie varas nākšot komunisti, taču pēc tam latvieši atgūšot ietekmi un komunisma laikā zaudēto. Pasākumā uzstājās folkloras kopa ''Putni'', aptuveni pusstundu ilgu koncertu sniedza grupa Skyforger''. Kongresā kā viesi piedalījās arī virkne biedru no VL partneres Nacionālajā apvienībā apvienības ''Tēvzemei un Brīvībai''/LNNK (TB/LNNK), kā arī tās bijušais biedrs Aleksandrs Kiršteins, kurš 10.Saeimā startēja no Zaļo un zemnieku savienības saraksta.

Biedru debates, kādas parasti rit partiju kongresos, VL pasākumā šoreiz nenotika. Priekšsēdētājs Raivis Dzintars kongresa atklāšanas uzrunā atzīmēja VL panākumus, pirmo reizi iekļūstot parlamentā, kā arī panākumus VL kā kustības popularizēšanā. Kā zināms, ideja par šādas partijas izveidi Dzintaram radusies 2000.gadā, partija oficiāli reģistrēta 2005.gadā.

Uzrunājot kongresa dalībniekus, Dzintars norādīja, ka VL jābūt ''pirmajai, kas nojauc robežu starp partijām'', aicinot visus nacionāli domājošos cilvēkus apvienoties vienā politiskajā spēkā. Viņš pauda pārliecību, ka nākamajā Saeimā VL jau būs daudz lielākā skaitā un ar citu ietekmi.

Šobrīd strādājot opozīcijā VL rīkosies atbilstīgi principam – arī mazs panākums ir panākums, un meklēs jebkuras iespējas panākt savu ideju atbalstīšanu Saeimā. VL centīsies pacelt augstāk latiņu nacionālo jautājumu risināšanai Saeimā, stāstīja Dzintars, norādot, ka atsevišķos jautājumos partijas, kuras šobrīd sevi dēvē par nacionālām, balsojot par imigrācijas likumu un citiem, rīkojas pavisam citādi. VL aktualizēšot šo jautājumu, lai parādītu, kuri politiskie spēki Saeimā ir nacionāli domājoši un kuri nav.

Savukārt VL līdzpriekšēdētājs Imants Parādnieks savā uzrunā kritizēja TB/LNNK kongresā pieņemto atbalstu priekšsēdētāja Roberta Zīles redzējumam – meklēt iespējas paplašināt nacionālo spēku atbalstītāju skaitu, nevis veidot vienotu partiju ar VL. Parādnieks asi kritizēja arī apvienību ''Vienotība'' – tās priekšsēdētāju un ārlietu minstru Ģirtu Valdi Kristovski (PS), kurš novērsies no partijas biedra Aivara Sluča. Savukārt par turpmākajām VL izredzēm Parādnieks sacīja: ''Šodien mūs neņem valdībā, bet rīt mēs to veidosim paši.''

Partijas kongresā diviem cilvēkiem balsojot pret un sešiem atturoties, līdzpriekšsēdētāju amatos atkārtoti apstiprināja Dzintaru un Parādnieku.

Komentāri (74)

buchamona 19.12.2010. 22.42

Ekonomiskaa kriize – taas nav tikai ekonomiskaas gruutiibas, tas ir risks sho gruutiibu vaardaa pazaudeet nacionaalu valsti, kura ir vieniigais speeks, kursh speej nodroshinaat mieru un jau ierasto kaartiibu LV.
Ekonomiskaa kriize, tas bija tas nelielais ceriibu starinjsh Saskanjas Centram un vinju elektoraatam tikt pie varas un uzcelt Urbja iecereeto “tresho republiku”.
Ekonomiskaas kriizes vaardaa, bet patiesiibaa glaabjot savu biznesu, muusu valsti gatavojaas nodot taads “patriotisks” speeks, kaa TP, par LPP/LC domaaju – nav jaarunaa. Ekonomiskaas kriizes vaardaa pat Vienotiiba gandriiz pieljaava rupju kljuudu, gandriiz uznjemot koaliicijaa SC. Kas shis ir par speeku SC, vareejaam paarliecinaaties jau pirmajos balsojumos peec veeleeshanaam.
Taadelj domaaju, ka kljuudaas tie komenteetaaji, kuri ir paarliecinaati, ka ekonomiskaas kriizes laikaa valstii ir aktuaali tikai un vieniigi ekonomiskie jautaajumi, kuri itkaa nav savienojami ar politiku.
LV viss ir ar politiku saistiits, taada ir Krievijas pierobezhas specifika. Taadlelj domaaju, ka VL/LNNK ir sava noziimiiga vieta Latvijas parlamentaa. Starp citu, VL/LNNK ar saviem liidzshineejiem balsojumiem ir uzticimaaks partneris Vienotiibai par ZZS:) un domaaju, ka taa tas buus arii turpmaak.

+29
-5
Atbildēt

2

    designhouse.lv > buchamona 20.12.2010. 12.34

    Cilvēki ir dzīvojuši un izdzīvojuši savā valstī arī daudz grūtākos ekonomiskos apstākļos. Taču mūsdienās vairums dodas uz ārzemēm tāpēc, ka nav mierā ar valsts pārvaldi, birokrātiju un milzīgo korupciju. Ja tauta būtu apmierināta ar valsti, tad tā nemeklētu iespējas pelnīt ārzemēs, bet veiksmīgi to darītu Latvijā. Jāveido jauna politiskā kultūra un es skatos, ka VL! ir ceļā uz to!

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > buchamona 21.12.2010. 02.02

    Piekrītu Jums.Tikai ir jautājumi.Piemēram, vai pretnostatījums ” krieviem” ir radoša,Latvijas nākotnē virzīta pieeja? Vai ir kaut kas “par” ? Piemēram,par bērniem latviešiem, par ģimenēm, par valstsku programmu demogrāfijā? Pietiek uz Lietuvu paskatīties- viņi vnk ir vairāk, un krieviņi jauki iekļaujas nacionālā vidē.Varbūt nevajag aktualizēt kādus abstraktus nacionālos jautājumus, ko tb.lnnk jau gadiem cūkoja, bet uzstāt konkrēti- māmiņ, tev būs 3 gadi audzināt bērnus,tev būs valsts palīdzība. Latvijai vajag latviešus, nevis krievus sūtīt prom.Tik vienkārši. :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

Aija Neļķe 19.12.2010. 23.30

Zinot RLB Lielās zāles ietilpību un to, ka zāle šovakar bija pārpildīta, skaitlis 200 šķiet stipri samazināts :)

+17
-9
Atbildēt

2

    aigiigais > Aija Neļķe 20.12.2010. 11.24

    Sevišķi pavērojot, kā koalīcija cenšas izgāzt jebkurus NA priekšlikumus un daži no sēžu vaditājiem vīpsnā par NA priekšlikumu programmām – tiešraidēs.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    aigiigais > Aija Neļķe 20.12.2010. 11.23

    Diemžēl, netiku uz kongresu, taču es un mana ģimene pilnībā atbalsta VL!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

inesebe 20.12.2010. 14.39

Ja Latvijā nestiprinās savos iedzīvotājos patriotismu, tad no valsts būs tikai nosaukums…

+7
-1
Atbildēt

1

    www.pearlytime.lv > inesebe 20.12.2010. 19.46

    VL gan nu noteikti neveicina iedzivotaju patriotismu, bet imperijas karodzinu vairosanos daudzu automasinu logos noteikti. Patriotisms Latvijai ir vajadzigs, bet naids gan nee.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu