Rāvis bijušajā IeM ēkā veido četrzvaigžņu viesnīcu • IR.lv

Rāvis bijušajā IeM ēkā veido četrzvaigžņu viesnīcu

13
Kaspars Krafts, F64

Uzņēmējs: Pelēkā zona būvniecības nozarē sasniedz 50%

Lielākās Latvijas būvniecības kompānijas Skonto būve līdzīpašnieks un vadītājs Guntis Rāvis nākamgad plāno sākt Iekšlietu ministrijas (IeM) bijušo ēku Raiņa ielā pārveidošanu par četru zvaigžņu viesnīcu. Tā ir viņa privātā aktivitāte un tas nebūs Skonto būves projekts.

"Gribam tur būvēt viesnīcu. Domāju, ka tā ir ļoti laba vieta viesnīcai, un pilsēta iegūtu, ja tur būtu četru zvaigžņu viesnīca ar 200 numuriem. Taču krīze ir darījusi savu. Ja tās nebūtu, viesnīca jau būtu gatava," intervijā Dienas Biznesam saka Rāvis.

Viņš prognozēja, ka viesnīcas būve varētu sākties nākamgad. Ja nenotiks kādas izmaiņas pasaulē, cilvēki varētu vairāk ceļot, braukt apkārt, pieprasīt augstākas kvalitātes produktu. Tādas ir sajūtas par tirgu, piebilda Rāvis.

Uzņēmējs prognozēja, ka nākamo pavasari varētu nesagaidīt trešdaļa būvniecības nozaru uzņēmumu. Šis gads Skonto būvei bijis veiksmīgs un tiks noslēgts ar 80 miljonu latu apgrozījumu un 3,5 miljoniem latu lielu peļņu. Skonto būves projketi ir Dienvidu tilta otrā kārta, Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvniecība, kā arī nākamgad būšot projekti Latvijas gāzei, gudronu dīķu tīrīšana, tiks būvētas četras rūpnīcas, ir arī kāds privātais pasūtījums – daudzdzīvokļu ēka Rīgā.

Uz jautājumu, kāpēc Skonto būve nepiedalās Rīgas pašvaldības iepirkumā par dzīvojamo māju celtniecību, Rāvis atbild: “Tik apjomīgam konkursam ir iekritis neveiksmīgs laiks – gada beigas. Valsts nav pieņēmusi nākamā gada budžetu, un arī pilsēta vēl nav apstiprinājusi savējo. Ļoti grūti šādā situācijā ir noorientēties gan finanšu institūcijām, gan celtniekiem un kaut ko konstruktīvu piedāvāt. “Pateicīgs”  mēnesis būtu februāris, marts.”

Uzņēmējs atturīgi komentēja Kultūras ministrijas ieceres miljonu latu samazinājumu rast uz Gaismas pils būvniecības izmaksu rēķina, jo pagaidām neesot skaidrs, vai tas būs uz apdares materiālu rēķina vai tehnisku risinājumu rēķina. Viņš pieļauj, ka varētu ekonomēt uz mazāk ekskluzīviem materiāliem, taču uz “kvalitātes rēķina mēs nepiekritīsim”.

Rāvis neprognozē būtisku valsts attīstību turpmākajos divos gados, jo “tādas nevar būt valstī, ja ir plānots palielināt nodokļus”. Viņš lēš, ka pelēkā zona būvniecības nozarē veido 50%.

Rāvis bija viens no apvienības Par labu Latviju atbalstītājiem. Viņu rezultātus Saeimas vēlēšanās viņš vērtēt kā pieticīgus. “Esmu sapratis, ka uzņēmējiem tomēr ir jānodarbojas ar uzņēmējdarbību. Protams, atbalstīt kādus politiskus spēkus var un vajag, bet iet iekšā politiskās struktūrās, domāju, ka nav pareizi. Nevaru spriest, cik ilgi šī apvienība pastāvēs.”

Komentāri (13)

Krotow 10.12.2014. 01.11

Mākslu “Jaunajā Vilnī” tiešām nebija kur meklēt. Jau padsmit pēdējos gadus tas bija krievu oligarhu “biznesa”, likumīgo zagļu un čekistu tusiņš un darījumu tikšanās vieta sovjetu perioda finiera popsas un plastmasas botoksa elku pavadījumā. Paldies Dievam, ka tas viss ir projām. Par to mans personīgs un sirsnīgs paldies Krutojam :) Viņš būtu bijis supermegačalis, ja pie reizes paķertu līdz vietējos pēc PSRS alkstošos vateņus, Rīgas Domi un Pārdaugavas stabu. Taču tas laikam nav viņa spēkos, ja to pat Putins nespēj. To mēs viņam piedosim. Skatoties, kur viņš ar JV turpmāk varēs piemesties, tad laikam tiešām Sanktpēterburgā. Tā tomēr skaitās otrā galvaspilsēta, vasarā vēl ir ciešams klimats un naktīs ir gaišs. Soči būs par tālu no centra, bez kura lielie vateņi nevar, jo pēc vates gravitācijas likuma viņiem vienmēr jāatrodas tuvu centram. Krima arī nederēs – izskatās ka nākamajā vasarā Krievija pēc mazas paplosīšanās paliks ne tikai bez Krimas bet var pat sadalīties reizinātājos. Tā ka pasākumu nāksies vien taisīt tuvāk centram, un tad kā variants paliek tikai Sanktpēterburga.

+5
0
Atbildēt

0

janazakovica 06.12.2010. 15.29

kapec cekistu firma sabiedribai pederosas ekas veidos viesnicu?ta pasa iemesla del kapec indriksonam uzdavinaja tautai piederosu dinamo stadionu…un daudz ko citu..bij cekistu lobijs ir visspecigakais.

+3
0
Atbildēt

0

austrisv 06.12.2010. 16.06

“Taču krīze ir darījusi savu. Ja tās nebūtu, viesnīca jau būtu gatava,” intervijā Dienas Biznesam saka Rāvis.”
Žēl Rāvja! ja krīzes nebūtu, tad viņš caur gaismas pils būvniecību un citiem valsts pasūtījumiem, droši vien būtu iekāsis savos % tik lielas summiņas, ka būtu sev uztaisījis to viesnīcu!!! Bet, kur nu , lai ņem naudiņu, ja valsts vairs nevar iesaistīties jaunos privātās partnerības projektos! tie 20 mil Inčukalna gudrona dīķos, jau arī lielu uzkūlumu nedos!!!
Žēl Rāvja, un viņam tagad tik lielas parādsaistības vēl! Ak, Dombrovski, pažēlo taču Rāvi un iedod kādus 100 mil ko “apsaimniekot”!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu