Ziemeļkoreja gatava „atbildes triecienam” • IR.lv

Ziemeļkoreja gatava „atbildes triecienam”

28
ASV militārais kuģis. Avots: EPA/LETA

Ķīna aicina sasaukt ārkārtas sanāksmi par situācijas saasinājumu Korejas pussalā

Svētdien Dzeltenajā jūrā sākās ASV un Dienvidkorejas kopīgās militārās mācības, lai nodemonstrētu savu spēku Ziemeļkorejai. Mācības ilgs četras dienas. Tās saasinājušas spriedzi abu valstu starpā un Ziemeļkoreja paziņojusi, ka ir gatava dot atbildes triecienu, ja tiks pārkāpta jūras robeža.

Militārie manevri seko otrdienas norisēm, kad pēc Ziemeļkorejas raidītajiem artilērijas šāviņiem Jonpjonas salā dzīvības zaudēja četri cilvēki, viņu vidū divi civiliedzīvotāji.

Mācībās piedalās ASV militārais kuģis „Džordžs Vašingtons” un vēl četri kara kuģi. Tās notiek 125 kilometru attālumā no abu valstu jūras robežas un 40 km attālumā no Korejas pussalas. "Ja ASV ievedīs savu lidmašīnu bāzes kuģi Dzeltenajā jūrā, neviens nevar prognozēt iespējamās sekas," sestdien vēstīja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra. Ziemeļkoreja ir izvietojusi „zeme – zeme” raķetes Dienvidkorejas robežas tuvumā. Abu valstu robežai tuvāk pārvietotas arī „zeme – gaiss” raķetes.

LETA/AFP vēsta, ka Dienvidkoreja svētdien lūdza atstāt pierobežas salu. apmēram 400 žurnālistiem. "Pašlaik nav iespējams prognozēt, kādas provokatīvas darbības var veikt Ziemeļkoreja, kā attaisnojumu izmantojot Dienvidkorejas un ASV kopīgās mācības. Tāpēc mēs lūdzam žurnālistus šodien atstāt Jonpjonas salu," teikts Aizsardzības ministrijas paziņojumā ar piebildi, ka tā nevar garantēt viņu drošību.

Ķīna ir ierosinājusi decembrī sarīkot ārkārtas sešu valstu sanāksmi, kas iesaistītas sarunās par Ziemeļkorejas kodolprogrammu. Sarunās piedalās abas Korejas, ASV, Japāna, Ķīna un Krievija.

 

Komentāri (28)

Dzintra Regina Jansone 22.11.2014. 15.53

Daudziem jau 19. gs. šie divi jaunvārdi – HOMOSEKSUĀLS / HETEROSEKSUĀLS – šķita kā kategoriju kļūda. Tādi tie arī bija. Rīcība tika sasaistīta ar cilvēka identitāti. Sākotnēji jaunvārds “homoseksuālis” tikai izmantots, lai aprakstītu psihisku novirzi, kas agrāk tika dēvēta vienkārši par sodomiju vai pederastiju. Šī seksuālā iekāre tika saistīta ar personas identitāti ar konkrētu mērķi – parādīt, cik nepieņemama, pretdabiska un postoša ir šāda nosliece, jo tā pārņem savā varā visu personu.

+1
-1
Atbildēt

0

AUTOEXEC.BAT 29.11.2010. 12.15

Ziemeļkoreja gatava „atbildes triecienam”
————————————————

Varbūt Ziemeļkoreja tikai uz to arī cer … lai varētu fiksi padoties, jo paši vairs nespēj savu valsti ne pabarot , ne pārvaldīt … nogrūdīs visu bagātajiem dienvidiem un miers … :))

0
0
Atbildēt

1

    tetrapack > AUTOEXEC.BAT 29.11.2010. 12.44

    To jau viņi nekad nav spējuši, kas tad ir mainījies. Tiem, kas ir augšgalā, tiem pietiek, bet pārējie lai turpina dzīvot galējā nabadzībā. IKP nav daudz augstāks kā Latvijā, bet iedzīvotāju desmitreiz vairāk.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu