KNAB darbinieki pret Vilnīti vēršas Ģenerālprokuratūrā • IR.lv

KNAB darbinieki pret Vilnīti vēršas Ģenerālprokuratūrā

22
Andrejs Terentjevs, F64

KNAB priekšnieks savukārt apstrīd īpašās komisijas darbības atjaunošanu

Ģenerālprokuratūra trešdienas pēcpusdienā saņēmusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadošo darbinieku ziņojumu par KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša, viņuprāt, prettiesisku rīcību.

KNAB priekšnieka vietnieks un viens no vēstules parakstītājiem Alvis Vilks aģentūrai BNS teica, ka nevarot vienā vārdā raksturot vēstulē minētos faktus, taču tur skarti jautājumi par disciplinārlietu praksi birojā, birojā pieņemto lēmumu administratīvo pārkāpumu lietās pārskatīšanu un atcelšanu. Tāpat skarts personāla jautājums, proti, par darbinieku pieņemšanu un atbrīvošanu no amata. Vēstulē arī minēti fakti, kas skar izmeklēšanu un operatīvo darbību.

Tikmēr KNAB šefs Vilnīts trešdien lūdzis ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru izvērtēt premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") parakstītās rezolūcijas par starpinstitūciju komisijas darba atjaunošanas tiesiskumu. Kā aģentūrai LETA apliecināja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks, Vilnīša iesniegums ir saņemts. Vilnītis norāda, ka komisija tika izveidota konkrēta uzdevuma veikšanai, kas arī ir paveikts. Komisijai nav bijis pastāvīgas darbības statusa.

Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien komentējis, ka KNAB darbiniekiem ir jāizmeklē koruptīvi nodarījumi, nevis vienam otru. "Kāds labums, ja KNAB darbinieki pēta viens otru, nevis cīnās pret reālo korupciju," BNS vēsta par Zatlera teikto. Viņš uzsvēra, ka katra šīs institūcijas darbinieka uzdevums ir pētīt korupcijas riskus valsts ierēdņu un citu atbildīgu amatpersonu darbā.

Zatlers izteicās, ka konflikts, kas KNAB iekšienē aizvien nav atrisināts, ir sekas domstarpībām, kuras ieilgušas jau kopš pavasara. Tāpēc valdībai un tās speciāli izveidotajai komisijai pēc iespējas ātrāk jāpieņem lēmumi, kas atrisinātu radušos konfliktu KNAB. Jo ātrāk tas tiks izdarīts, jo labāk tas būs valstij, uzsvēra Zatlers.

Komentāri (22)

mxblack 24.11.2010. 14.57

Mēs varam prātot šeit interneta komentāros, bet amatpersonām būtu jārīkjas ne japrāto. Šāda prātošana tikai norāda uz amatpersonu apsolūto mazspēju un impotenci valstij svarīgos jautājumos. Ir taču skaidrs ka KNAB daudziem zagļiem un blēžiem ir kā dadzis acī, kā visļaunākais murgs. Tāpēc manuprāt PLL cilveki to Vilnīti tur iedabūja un Vilnītis rīkojas. Nu nevar taču būt ka visi KNAB darbinieki ir absolūti stulbeņi,tikai Vilnītis viens pats ir tas gudrais. Bet visa tā kompānija uz tā kuģa klāja nekad nesadzīvos un kuģis aizies paburbuli. Tieši tāds šķiet arī ir šī supermena mērķis. Un pat Valsts Prezidents šoreiz var tikai prātuļot, jo arī viņam ir rokas par īsām lai beidzot šajā kantorī ievestu kārtību. Tajā pašā laikā korupcija valstī plaukst un zeļ, tā ir visaugstākā ES. Jauki, ne tā.

+23
-1
Atbildēt

1

    girts_gansons > mxblack 24.11.2010. 15.13

    Amatpersonām uz rokām ir normatīvo dokumentu “cimdi”, tie nosaka iespējamo rīcību. Novilks cimdus, kvalificēs kā kautiņu un “diskvalificēs”. Kas no šādas rīcības iegūtu?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

sanitai19 24.11.2010. 14.59

Izskatās, ka Vilnītim vairs nav ko zaudēt. Iet pāri “līķiem”.

+20
-1
Atbildēt

3

    Edmunds Zālīte > sanitai19 24.11.2010. 20.59

    vilnītis ir pārāk īsā pavadiņā saviem bosiem. ja viņš pats varētu izlment, domājams, viņš jau sen būtu iesniedzis atlūgumu.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    kika,kiki,banija > sanitai19 24.11.2010. 15.07

    A ko darīt, parāds nav brālis.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > sanitai19 24.11.2010. 16.02

    Kas Vilniitis bija pirms KNAB un, kas vinjsh buus peec tam, kad vinju izmetiis? Shobriid, lai arii nulle, bet tomeer priekshnieks

    +9
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 24.11.2010. 16.01

“KNAB šefs Vilnīts trešdien lūdzis ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru izvērtēt premjera Valda Dombrovska (“Vienotība”) parakstītās rezolūcijas par starpinstitūciju komisijas darba atjaunošanu tiesiskumu.”
Rādās, mums vēl gadiem būs KNABs, ar vadītāju, kura uzdevums ir neitralizēt biroja darbību. Nez cik juristu strādā pie šī “projekta”? Un kas ir “diriģents”?

+18
-1
Atbildēt

3

    ivetao2007 > ievuliitis 24.11.2010. 22.03

    Kaut kas traks! Latvijai jauns virstiesnesis. Sarīko publisku tiesas procesu ar organizāciju, kuras darbībai pašos pamatos jābūt slepenai. Šo virstiesnesi sauc Domburs. Un to kumēdiņa iestādi LTV. Acīmredzami Lembergs, lai izvairītos no KNAB efektīvas darbības un dotos uz telpām, kuras var aizvērt tikai no ārpuses, sacēlis kājās Kota kantori. Kotam un Vilnītim jāiet šinderu amatos. Tas būtu viņiem atbilstošs darbs.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 24.11.2010. 18.52

    Būsi pārsteigts, bet iedarbinot dažas sviras procesi sāk kustēt raitāk vai lēnāk – pēc vajadzības. Varu galvot, ka šī lieta ilgi plauktā nestāvēs. Nav jau process par TP un LPP/LC iepriekšējās vēlēšanās pārtērētiem līdzekļiem, kas tiek veiksmīgi bremzēts.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    aivars_silins > ievuliitis 24.11.2010. 18.43

    Jau teicu, ka Dombrovskim vienkārši jāatstādina Vilnītis, un punkts. Ja grib, lai tiesājas, tas vilksies gadiem (pēc prakses mūsu valstī) Un ja arī kaut kādā 2015. gadā tiesa nolems, ka jāatjauno, tad būs pavisam cita situācija. Vienkārši tas jādara, un viss. Nevar spēlēt pēc perfektiem noteikumiem, ja pretējā puse neievēro nekādus noteikumus.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu