Sabiedrība visvairāk uzticas radio • IR.lv

Sabiedrība visvairāk uzticas radio

33
Foto: Rūta Kalmuka, F64

Liela daļa iedzīvotāju uzticas žurnāliem, mazāk – avīzēm, internetam un TV

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju par uzticamāko mediju uzskata radio, liecina Mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "TNS Latvia" pētījums "Latvijas iedzīvotāju mediju patēriņa ieradumu izpēte", kurā tika noskaidrota attieksme pret reklāmu dažādos medijos, vēsta aģentūra BNS.

Aptuveni 80% auditorijas uzticas vai drīzāk uzticas radio. Žurnāliem uzticas vai drīzāk uzticas 73% lasītāju, mazāka daļa kā uzticamus medijus min avīzes, internetu un televīziju.

"Uzticību radio veido fakts, ka lielāko daļu šī medija satura veido mūzika, izklaidējoši raidījumi un īsas ziņas, kur netiek pausti viedokļi un veiktas analīzes,'' vērtē izdevniecības ''Lilita" vadītājs Aivars Rudzinskis, ''savukārt uzticību žurnāliem nodrošina augstā saturiskā kvalitāte un objektivitāte. Turklāt liela daļa žurnālu distancējas no politikas, kas tradicionāli ir lielākais neuzticības katalizators."

Pētījums veikts pēc žurnālu izdevēju "Rīgas Viļņi", "Žurnāls Santa", "Dienas žurnāli" un "Lilita" kopīga pasūtījuma. Četru žurnālu izdevēji pašlaik izdod 58 dažādas tematikas žurnālus, kuru kopējā mēneša tirāža ir 2,328 miljoni eksemplāru.

Komentāri (33)

Robert 11.11.2010. 09.06

Erels
Rakstītais ir korespondenta atstāsts (atrediķēts) par to ko, viņš ir uzzinājis no intervetā. Pa radio es dzirdu intervētā balss intonāciju, kā viņš minstinās, lai atbildētu uz neērtu jautājumu. Tur es dzirdu tieši cilvēku. es varu secināt, kas par putnu. Papīrs ir klusējošs.

0
0
Atbildēt

0

Agnese Lûse 10.11.2010. 17.54

Nu tas mani priecē,jo tas tikai pierāda ka Latvija nav kāda viduslaiku tumsonīga valsts,kur topa virsgalā ir baznīca(lūdzu baznīcu nejaugt ar Dievu),kas pilna ar pedofīliem utt
Bet apbēdina tikai tas fakts ka radio ir populārs tikai tāpēc ka tas ir sekls no analītiskā viedokļa,izklaidējoši raidījumi,īsas ziņas, utt.
Nu tas nav pilsonisko sabiedrību veicinošs faktors .

0
0
Atbildēt

0

ievuliitis 10.11.2010. 14.37

Un? Pēc žurnālu izdevniecības pasūtījuma veikts pētījums saka slēptās reklāmas pircējiem: “Nākat pie mums. Viņi domā, ka pie mums par politiku nerunā”

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu