Mežaparka estrādē būs ziemas atrakciju parks • IR.lv

Mežaparka estrādē būs ziemas atrakciju parks

22
Jānis Saliņš, F64

Rīgas domes līdzekļus projektā nav plānots ieguldīt

Mežaparka Lielās estrādes teritorijā sākta Ziemas atrakciju parka izveide, kurā varēs slēpot, slidot un šļūkt ar kamerām, vēsta aģentūra LETA.

Izmantojot mākslīgo sniegu, Mežaparka Lielās estrādes teritorijā tiks izveidots 700 metru garš distanču slēpošanas aplis. Vēlāk to varētu pagarināt vairāk nekā divu kilometru garumā ārpus estrādes teritorijas – pa Mežaparka celiņiem un takām.

Estrādes nogāzē ierīkos nobraucienus kameršļūkšanai 75-120 metru garumā, bet nokļūšanu starta punktā nodrošinās divi pacēlāji. Kameršļūkšana paredzēta lejup pa nogāzi, kur parasti izvietoti skatītāju soliņi, uz estrādes pusi. Šim nolūkam jau patlaban uz ziemas sezonu demontēti soliņi.

Projekta īstenotāja SIA “Ziemas parks” sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Kraukle pauda, ka kameršļūkšana pagaidām nav guvusi tik lielu atsaucību kā slēpošana un snovbords. Tomēr šāda veida atpūta esot populāra atrakcija ārvalstīs – bērni un pieauguši labprāt šļūcot no kalna ar piepūstām kamerām.

Kompleksā paredzēta arī dabiskā ledus slidotava, savukārt ar nepieciešamo inventāru visām aktivitātēm apmeklētājus nodrošinās nomas punkts. Tie, kam būs savs inventārs, slēpošanas trasi un slidotavu varēs izmantot bez maksas.

Parku plānots atklāt novembra otrajā pusē, ja būs atbilstoši laika apstākļi mākslīgās sniega segas radīšanai. Projekta realizētājs ir SIA "Ziemas parks" sadarbībā ar pašvaldības SIA "Rīgas meži". Rīgas domes līdzekļus šajā projektā neesot plānots ieguldīt, pavēstījis SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Andrejs Kondratjuks.

Pērn publiskās slidotavas rīdziniekiem bija pieejamas blakus Rātsnamam un Grīziņkalna skeitparka teritorijā. Savukārt Uzvaras bulvārī jau vairākus gadus ziemā darbojas pašvaldības izveidota mākslīgā sniega trase.

Komentāri (22)

emils_levsins 27.10.2010. 20.07

riktīgi labi, citādi man bij tik žēl ka tas uzvaras parks tik tālu, un varēs arī ar savu inventāru bez maksas nu izcili!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu