Partiju vadībai tomēr nebūs jādeklarē ienākumi • IR.lv

Partiju vadībai tomēr nebūs jādeklarē ienākumi

5
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Saeima atceļ iepriekš pieņemto prasību partiju valdes locekļiem iesniegt deklarācijas

Saeima ceturtdien svītroja no likuma iepriekš pieņemtos grozījumus, kas paredzēja prasību partiju valdes priekšsēdētājiem un valdes locekļiem iesniegt ienākumu deklarācijas, līdzīgi kā to dara amatpersonas.

Pēc deputāta Kārļa Šadurska (PS) ierosinājuma Saeima 17.jūnijā atbalstīja grozījumus likumā, kas paredzēja šādu prasību partiju vadībā esošiem cilvēkiem, taču Valsts prezidents Valdis Zatlers likumu nodeva otrreizējai caurlūkošanai. Arī premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”) uzsvēris, ka šādi grozijumi drīzāk būtu jāveic Politisko partiju likumā, nevis likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".

Šadurskis ceturtdien aicināja deputātus saglabāt likumā šādu prasību, jo tādā gadījumā deklarācijas būtu jāiesniedz arī virknei apvienības “Par labu Latviju” biedru. “Ja mēs paskatāmies paša Šķēles kunga deklarāciju, nu, tā ir miljonāram ļoti trūcīga. Viņam oficiāli pieder dažu bēdīgu SIA kapitāldaļas, viņš pelna, dodams padomus ''Valmieras pienam”, kas viņam nepiederot. Tās laikam ir ļaunu ļaužu runas, ka viņš pārtiekot no ''Rīgas atkritumiem”, jo arī atkritumu nav deklarācijā, tāpat kā vēja parku tur nav. Jautājums – no kā Šķēle dzīvo? Iespējams, ka Šķēli uztur sieva, kas vada partijas valdi, bet nekādu deklarāciju sabiedrības priekšā par vīru, iespējams, daudz turīgākā Šķēles kundze nesniedz,” atzīmēja Šadurskis.

Deputāts Kārlis Leiškalns (TP, PLL) aicināja Saeimu svītrot no likumprojekta šo normu, norādot, ka šādi grozījumi jāizdara citā likumā. “Jebkurš priekšlikums, jebkurš labais nodoms jāieliek iekšā tieši tajā likumā, kas uz to attiecas. Nu, kāds šobrīd Šķēle ir valsts amatpersona?! Kāda Kristiāna Lībane valsts amatpersona?! Nekādā veidā! Ja jūs gribat ko labot, tad atrodiet pareizo likumu, uz priekšu, un es jūs atbalstīšu,” pauda Leiškalns.

Saeimas vairākums atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz svītrot pantu ar prasību partiju valdes locekļiem un priekšsēdētājiem Valsts ieņēmumu dienestā iesniegt ienākumu deklarācijas.

Komentāri (5)

Sanšains 30.09.2010. 14.02

Tās laikam ir ļaunu ļaužu runas, ka viņš [Šķēle] pārtiekot no ”Rīgas atkritumiem”, jo arī atkritumu nav deklarācijā, tāpat kā vēja parku tur nav.
=================
Foršais Šadurskis, sarkasma meistars.:)

+8
0
Atbildēt

1

    liene.dz > Sanšains 30.09.2010. 14.23

    Jā, es arī sasmējos – Šadurskim neraksturīgi labs izteiciens!! :)

    Bet citādi… pārsteigumi nenotika (vismaz ne tādi kā vasarā). Kārtējo reizi tas ir viss, ko var secināt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

archoftriumph 30.09.2010. 14.16

kameer buus dziiva saeima pasreizeejaa sastaavaa tikmeer naivi cereet uz paarmainjaam, kuras skartu vinju pashu naudasmakus un briiviibu.

+6
0
Atbildēt

0

mxblack 30.09.2010. 14.32

Es tikai brīnos kā Vienotībai, bet konkrēti Šadurskim vispār izdevās dabūt cauri šai Saeimai šādu likumu? Nu vienīgi ja visi tie šķēles un pārējie uzrūgušie uzreiz neatapās, ko tas nozīmē. Partijās jau to var pieņemt. Tikai kura partija to darīs un ko tas viņai dos? Vai nu pieņem visas caur Saeimu ar likumu, vai nepiņem vispār. Vēl jau cīņa nav galā. Pat ja šajās vēlēšanās PLL cietīs krahu, viņi pārgrupēsies un vai nu mēģinās gāzt ievēlēto Saeimu ar jaunām vēlēšanām, vai izmantos kādas citas, jau ievēlētas partijas, lai ietekmētu savas netīrās lietas likumdošanas līmenī. Arī šajā Saeimā netrūks pērkamu deputātu. Ne velti ir teikts ka tādi kanditē arī uz šo Saeimu. Bet stpendijas jau ir pārbaudīta lieta. Tas lieliski darbojas un pieķert nevar ne devēju, ne ņēmēju. Līdz idilei vēl ir dikti tālu. Un kur tā vispār pastāv?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu