“Nekā personīga”: Augstskolā aģitē par SC kandidātu • IR.lv

“Nekā personīga”: Augstskolā aģitē par SC kandidātu

23
Andrius Ufartas, F64

KNAB pārstāve konstatē likuma pārkāpuma iezīmes, ierosina birojam pievērst uzmanību

Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, iespējams, veikta slēpta priekšvēlēšanu aģitācija par “Saskaņas centra” (SC) deputāta kandidātu Alekseju Holostovu, svētdien vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”. Vieslekcijā studenti aicināti internetā publicēt pozitīvas atsauksmes par Holostovu, pretī solot dāvanas.

Kaut arī vieslekcijas temats bija sociālie mediji, piemēram, “Twitter” un “facebook”, kā mājasdarbu vieslektors Jurijs Taroviks, kurš citkārt lasījis lekcijas par to, kā aromātu var izmantot biznesā, uzdevis nedēļas garumā rakstīt anonīmus komentārus internetā par SC deputāta kandidātu Alekseju Holostovu, vēsta “Nekā personīga”. Mājas darbu veikšanai studentiem izdalīti aģitācijas bukleti un pildspalvas. Par komentēšanu internetā studenti saņemtu kredītpunktus praksei un labākie tiktu pat pie balvām – piezīmju datoriem un citām vilinošām lietām.

Holostovs pats raidījumam teicis, ka viņam piedāvāts piedalīties socioloģiskā pētījumā, kam viņš piekritis. Tikmēr Taroviks notikušo sauc par nejaušu sakritību.

Par slēptās aģitācijas esamību lekcijā “Nekā personīga” jautājis KNAB politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītājai Ingai Solovejai. “Likuma pārkāpuma iezīmes šeit ir. Birojam vajadzētu pievērst uzmanību. Pateikt viennozīmīgi, ka šāda rīcība būtu pieļaujama, būtu aplam,” raidījumā stāstījusi Soloveja.

“Nekā personīga” vēstījis arī par citu partiju iespējamiem pārkāpumiem. Piemēram, “Zaļo un zemnieku savienības” (ZZS) kandidāti kuplā skaitā ieradušies Jelgavā uz labdarības pasākumu, kur bērniem dalījuši dekoderus, stipendijas un piedāvāja izjādes ar zirgiem. Raidījums noskaidrojis, ka pašvaldības iestādi, kur notika sarīkojums, vada tā pati persona, kura atbild par ZZS kampaņu Zemgalē un ir deputātes Baibas Rivžas palīdze Saeimā.

Tikmēr "Vienotība", kas priekšvēlēšanu laikā veic aptauju, liekot iedzīvotājiem izvēlēties, kurš ir labāks premjers – Valdis Dombrovskis (JL) vai Jānis Urbanovičs (SC) – savu aģitāciju veikusi arī Rīgas skolās, kur anketu aizpilda arī skolēni, kuriem nav balsstiesību. Turklāt skolās aģitācija ir aizliegta.

Ir.lv jau vēstīja, ka aizvadītajā nedēļā pirms Kontinentālās hokeja līgas spēles Latvijas himnu dziedāja Saeimas deputāts un deputāta kandidāts 10.Saeimas vēlēšanās no saraksta “Par labu Latviju” Vents Armands Krauklis (TP). Lai arī Krauklis savulaik bija kapelas "Bumerangs" dalībnieks, pēdējā desmitgadē viņš nodevies politikai.  

Komentāri (23)

mxblack 27.09.2010. 07.52

Ja par aģitāciju, tad TV raidījumā “Izvēlies Nākotni” V.Skurstene izskaidroja ko nozīmē tas “CIETI” PLL reklāmās. Vīrietis, kad viņam TAS ir ciets, sola draudzenei visu ko, gan pērļu kaklarotu, gan briljantu auskarus. Pēc tam protams nekā. Tapat PLL tagad pirms vēlēšanām tā gribās un TIE ir “CIETI”. Pēc vēlēšanam protams būs otrādi.

+11
0
Atbildēt

0

♣Shaggy♣ 26.09.2010. 23.46

so what?
Man liftā ar kāda dura bija savu zaļo lapiņu pielipinājusi.
Doktorantūras studente, 3 bērnu māte man ziņoja, ka zinot manas problēmas un kā ar tām cīnīties :D
Kas jums tur? Vieni teorētiķi un dīkdieņi savākušies? Kur ir cilvēki, kas kko dzīvē sasnieguši, no kuriem mācīties un ņemt paraugu???
Nafig man par studentiem balsot?

+2
-1
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 27.09.2010. 12.41

Būtu gājuši pie sev sociāli tuviem ieslodzītajiem vai bomžiem, kur vairāk izredžu, ne pie studentiem

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu