Piektdaļai deputātu kandidātu neatbilstības deklarācijās • IR.lv

Piektdaļai deputātu kandidātu neatbilstības deklarācijās

18
Saulius Žiūra, F64

Nākamās Saeimas pretendentu parādu kopsumma pārsniedz 32 miljonus latu

Pārbaudot kopumā 1235 Saeimas deputātu amata kandidātu sniegtās ziņas, Valsts ieņēmumu dienests (VID) 246 kandidātu valsts amatpersonas deklarācijās konstatējis neatbilstības starp datiem, kas sniegti Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) un VID, vēsta aģentūra LETA.

Kopumā 476 nākamās Saeimas deputātu kandidāti deklarējuši kopumā 32,2 miljonu latu parādsaistības jeb saņemtos aizdevumus, par pārbaudes secinājumiem informē VID pārstāve Agnese Grīnberga.

VID turpina vērtēt saņemto informāciju Ieņēmumu dienests turpina vērtēt, pieļaujot, ka daļā gadījumu datu neatbilstība veidojas laika dēļ, proti, amatpersonas deklarācijā ziņas jāsniedz par 31.decembri, CVK – par 1.janvāri. Tomēr pēc 45 deputāta amata kandidātu pārbaudes radušās aizdomas par nereģistrētu saimniecisko darbību – nekustamo īpašumu iznomāšanu.

No 185 kandidātiem, kuri ir deklarējuši aizdevumus citām personām par kopējo summu 49,5 miljoni latu, vairāku kandidātu deklarētie ienākumi ir neadekvāti mazi, piemēram, 14 kandidātu aizdevumu summa vairāk nekā 10 reizes pārsniedz pēdējos trīs gados deklarēto ienākumu summu, secinājis VID.

Skaidrās naudas uzkrājumus ir deklarējuši 375 deputātu kandidāti. Maksimālā skaidrās naudas uzkrājumu summa ir 1,18 miljoni latu, vidēji viens kandidāts "zeķē" ir uzkrājis 17 500 latus.

Grīnberga informēja, ka 118 deputātu kandidātiem var nākties iesniegt papildu deklarāciju un veikt nodokļu auditu, ja VID konstatēs, ka viņu izdevumi pārsniedz deklarētos ienākumus. Daļai kandidātu būs deklarācijas jālabo.

Komentāri (18)

mary75 24.09.2010. 17.25

Nekāda ķīniešu ābece jau nav.
Tie, kas deklarē, ka aizdevuši lielas summas, pie pašu maziem ienākumiem, vai tos, kas deklarē milzu uzkrājumus skaidrā naudā – tos droši var svītrot no sarakstiem ārā vai likt mīnusus, jo tie sagatavo augsni nelikumīgi saņemtās naudas legalizācijai, un uz saeimu dodās pārdoties un pelnīt, skaidrāks par skaidru.
Arī tie, kam ir lieli parādi, ir aizdomīgi, jo pakļauti korupcijas riskam, bet, tie pirmie, gandrīz vai noteikti blēži.
Tos vajadzētu publicēt, vismaz, partijas, no kurām tādi varāk.

+18
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 24.09.2010. 17.44

deklareetie aizdevumi ir taa summa ko kandidaats cer no eenu ekonomikas iepludinaat savaa kabataa , tas taa kaa kad Lembi gaidiija tie 60 lopi lai saņemtu atalgojumu par pasuutiitajiem leemumiem , lai veelaak vareetu deklareet nelegaalos ienaakumus kaa paraada atmaksu …. valstij jaareeķinaas ar to ka ap 60 miljonu tai jau gatavojas nozagt pirms stasanaas amataa naakamajaa sasaukumaa….

+14
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 24.09.2010. 17.00

Mēs mīlam šo valsti.

+7
-2
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu