Par partijām aģitē 40 ''trešās personas'' • IR.lv

Par partijām aģitē 40 ''trešās personas''

23
Evija Trifanova, LETA

KNAB pārbaudīs, vai izmaksas iekļaujamas politisko spēku priekšvēlēšanu tēriņos

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) konstatējis 40 trešo personu priekšvēlēšanu aģitācijas gadījumus, kuru izmaksas varētu būt iekļaujams politisko spēku kampaņas tēriņos, ceturtdien intervijā Latvijas Radio informēja biroja politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Inga Soloveja.

Kā vēsta aģentūra BNS, pagaidām neviena no šīm personām nav pārkāpusi atļautos tēriņu griestus. KNAB tomēr pārbaudīs trešo personu aģitāciju, iespējams, atsevišķos gadījumos trešo personu aģitācijas izmaksas tiks ieskaitītas attiecīgo partiju priekšvēlēšanu izdevumos. Secinājumi par to gan esot gaidāmi tikai pēc vēlēšanām.

KNAB pārbaudīs, vai trešo personu aģitācija finansēta likumīgi un pievērsīs uzmanību tam, vai tā saistīta ar attiecīgās partijas vai deputāta kandidāta priekšvēlēšanu aģitāciju, skaidroja Soloveja. ''Jā mēs konstatēsim, ka saistība ir, ka ir kaut kāda vienošanās vai tamlīdzīgi, tad mēs, iespējams, šīs trešās personas izmaksas pieskaitīsim pie attiecīgās partijas priekšvēlēšanu izmaksām," sacīja KNAB pārstāve.

Trešās personas aģitācijas izdevumi nedrīkst pārsniegt 2700 latus. Līdz šim KNAB neesot konstatējis izdevumu pārsniegšanu.

Komentāri (23)

maija_br 24.09.2010. 07.41

Nebalsošu par Tautas partijas un pirmās partijas apvienību „Par labu Latviju” un par Zaļo un Zemnieku savienību, LPP/LC, jo tās gadiem ilgi bija pie varas Saeimā un valdībā, vājināja cīņu pret korupciju, likvidēja cukura ražošanu, izsaimniekoja valsti un iedzina to parādos.
Nebalsošu par Saskaņas centru, jo tā sarakstos ir Boriss Cilēvičs un viņam līdzīgie rubikieši, kuri gadiem ilgi ienīst valsts valodu un tautas tradīcijas un piekopj un uzspiež okupantu politiku.
Nebalsošu par sīkpartijām, jo viņām bija dotas iespējas iekļauties esošajās partijās un ar savu viedokli un darbību ietekmēt sabiedrības attīstību.
Balsošu par Andri Buiķi, Ilmu Čepāni, Sandru Vilsoni, Alekseju Loskutovu, Sarmīti Ēlerti, Ģirtu Valdi Kristovski, Aigaru Štokenbergu un daudziem citiem kandidātiem no Vienotības partijas, jo viņi pārstāv un pārstāvēs sabiedrības, nevis savtīgās intereses.
Nebūsim vienaldzīgi un remdeni, jo pat divas, trīs balsis izšķir rezultātu.

+1
0
Atbildēt

0

daina_tabuna 23.09.2010. 11.23

Ir vēl bariņš, kas popularizē t.s. Jauno uzņēmēju forumus, kas ir vāji maskēta PLL kampaņa, jo visi runasvīri /-sievas ir ar PLL saistīti (http://juf.lv/2010/09/21/30-septembri-iet-gaisa-lidz-sim-energiskakais-iedvesmojosakais-un-lielakais-uznemeju-forums-laiks-izravienam/).

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu