Miķelsons satraukts par tiesiskuma apdraudējumu • IR.lv

Miķelsons satraukts par tiesiskuma apdraudējumu

25
Kārlis Miķelsons ar dzīvesbiedri Lailu pēc iznākšanas no cietuma. Autors: Edijs Pālens, LETA

Bijušais ''Latvenergo'' vadītājs bažīgs par valsts energokoncerna privatizāciju

Tiesiskums Latvijā ir apdraudēts, trešdien intervijā Latvijas Radio paziņoja bijušais valsts energokoncerna "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons, kurš iesaistīts lietā par uzņēmuma amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām, ziņo aģentūra LETA.

"Manuprāt, tiesiskums Latvijas valstī ir nedaudz apdraudēts uz šo brīdi," sacīja Miķelsons, norādot, ka šādus secinājumus izdarījis pēc kriminālprocesa, kas sākts par viņa un kolēģu darbību. "Esmu bijis aizturēts prettiesiski."

Miķelsons pauda satraukumu par "Latvenergo" nākotni tālākā perspektīvā, norādot, ka uzņēmumu varētu spiest privatizēt, lai samaksātu Latvijas parādus. Patlaban gan visi politiskie spēki to noliedz, bet, vai "Latvenergo" tiešām iecerēts pārdot, varēšot redzēt tikai pēc vēlēšanām.

Lūgts komentēt, kāpēc viņš aizturēts, Miķelsons aicināja neizvirzīt sazvērestības teorijas. Viņš kā vadītājs bijis kādam neērts, Miķelsona viedoklis daudzos jautājumos bijis citāds nekā politiķiem, "ir bijusi nepieciešamība pabīdīt vadītāju amatā". Iespējams, notikušais saistīts ar priekšvēlēšanu laiku – Miķelsons ticis ierauts politiskās spēlēs, kuru dalībnieki ir vara un politiķi.

"Īsti man nav skaidrs, par ko esmu aizdomās turētais," sacīja bijušais "Latvenergo" vadītājs, atkārtoti noliedzot apsūdzības dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un lēmumu pieņemšanā atsevišķu uzņēmumu labā. Kā akcentēja Miķelsons, ir naivi domāt, ka būtiskus lēmumus Rīgas otrās termoelektrocentrāles rekonstrukcijas projektā varētu pieņemt "Latvenergo" valdes līmenī.

Bijušais energokompānijas vadītājs joprojām nezinota, kura persona pret viņu liecinājusi un vai šāda persona vispār ir. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir izskatījis Ģenerālprokuratūras pārsūtīto Miķelsona iesniegumu par iespējamu nepatiesu liecību sniegšanu un atzinis, ka pašreizējā pirmstiesas izmeklēšanas stadijā, kamēr turpinās pierādījumu vākšana un pārbaude, nav pamata secinātu, ka kāda persona būtu sniegusi nepatiesas liecības. "Šī nekonkrētība ir tas, kas mani visvairāk uztrauc šajā lietā," sacīja Miķelsons.

Miķelsons patlaban meklējot darbu: "Es domāju, ka to arī atradīšu, jo no darba es nebaidos." Miķelsonam ir liegts strādāt "Latvenergo", taču no enerģētikas sfēras viņš nevairīsies. "Enerģētika nav tikai un vienīgi elektroenerģijas ražošana. Es katrā gadījumā būšu uzmanīgs no šī sektora," piebilda Miķelsons.

Jau vēstīts, ka saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgām darbībām KNAB jūnijā aizturēja septiņus cilvēkus – piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas, starp viņiem biznesa konsultants Andrejs Livanovičs, kuram bijuši kopēji darījumi ar Miķelsonu un kura firma darbojusies kā Rīgas otrās termoelektrostacijas rekonstrukcijas konsultantu – Šveices kompānijas "AF Colenco" – aģents.

17.augustā tiesa nolēma atbrīvot Miķelsonu no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu. Viņam noteikta virkne ierobežojumu – aizliegums tuvoties noteiktām personām un vietai, izbraukt no valsts, noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Komentāri (25)

Una Grinberga 22.09.2010. 10.43

Nu, nezinu, cik daudz apdraudēts tas tiesiskums. Man neviens uz mājām pakaļ nenāk – varbūt vienkārši tādēļ, ka nezogu!

+16
0
Atbildēt

0

mary75 22.09.2010. 10.29

Lielākie cīnītāji par tiesiskumu – Lembergs, Miķelsons, Munkevics, Grutups, utt.
Pēdējais tiktāl aizcīnījies, ka nu jau murgo, ka šo vajājot Izraelas un ASV specdienesti par viņa brīvajiem uzskatiem.
Iespējams, drīz vien turpinās cīņu kādā Tvaika ielas nodaļā.
Laikam pārpūlējies, rakstot likumus polimafijai, un kur vēl literalā darbība.

+17
-2
Atbildēt

0

austrisv 22.09.2010. 11.26

Cik nozēlojama ir šo zagļu muldēšana par tiesiskumu, bet, kas cits viņiem atliek, ja ne melot!
Tāpat kā Lembis: svēts un nevainīgs priekš nedomājošiem muļķiem1

+13
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu