Latvenergo vadītāja izvēle varētu noslēgties 1.oktobrī • IR.lv

Latvenergo vadītāja izvēle varētu noslēgties 1.oktobrī

26
Jānis Saliņš, F64

Pūce: Uz pirmajām intervijām aicinās četrus priekšsēdētāja amata kandidātus

Uz pirmajām intervijām tiks aicināti četri AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amata kandidāti. Savukārt cīņu par valdes locekļa krēslu turpinās astoņi pretendenti, vēsta LETA. Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs un konkursa komisijas vadītājs Juris Pūce nekomentēja, vai pretendentu vidū ir cilvēki, kuru vārdi iepriekš izskanējuši publiski.

Pēc Pūces teiktā, pirmās intervijas veiks atlases kompānija, no kuras izvēlētajiem pretendentiem “Latvenergo” izveidotā komisija izvēlēsies trīs kandidātus katram amatam, ko aicinās uz interviju. Pūce pieļauj, ka lēmums par pretendentu konkursa uzvarētājiem varētu tikt pieņemts 1.oktobrī.  Konkursa komisijā bez Pūces ir viņa vietnieks Gatis Ābele, arodbiedrības "Enerģija" priekšsēdētāja Jevgenija Stalidzāne, EM Enerģētikas departamenta vadītājs Dins Merirands un EM Juridiskā departamenta vadītāja Māra Līdumniece.

Jau vēstīts, ka iepriekš Pūce pretendentu aktivitātes līmeni konkursā uz enerģētikas koncerna vadības amatiem vērtēja kā ļoti labu. Uz "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu pieteikušies 19 pretendenti, bet uz valdes locekļa amatu – 46 pretendenti.

Konkurss uz “Latvenergo” valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem izsludināts, jo, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ziņojumu, no amatiem atcelts iepriekšējais uzņēmuma vadītājs Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu