Nākamā Lapsas grāmata varētu būt par Ēlerti • IR.lv

Nākamā Lapsas grāmata varētu būt par Ēlerti

30
Lato Lapsa. Autore: Nora Krevneva, F64
Indra Sprance

Autors netieši norāda, ka par Šlesera grāmatas nepublicēšanu piedāvāta samaksa

Gadījumā, ja politiskā apvienība ''Vienotība'' labi startēs Saeimas vēlēšanās, nākamā publicista Lato Lapsas grāmata varētu būt veltīta bijušajai laikraksta ''Diena'' galvenajai redaktorei Sarmītei Ēlertei, kuras vārdi, pēc žurnālista teiktā, nesakrītot ar darbiem.

Tā Lapsa trešdien paziņoja ''Par labu Latviju'' (PLL) premjerministra amata kandidātam Aināram Šleseram (LPP/LC) veltītās grāmatas "Šofera dēls minhauzens" atvēršanas preses konferencē.

Lapsa netiešos izteikumos norādīja, ka grāmatas tapšanas laikā ar viņu sazinājies PLL tēla veidotājs Ēriks Stendzenieks, piedāvājot kādu summu, lai grāmata netaptu. Summa liecinājusi par naudas piedāvātāja uzskatu, ka "Latvijā visi ir viegli pērkami cilvēki". Lapsa ieteicis naudu ziedot labdarībai.

"Ziniet, jūs šo jautājumu varētu uzdot Stendzenieka kungam. Ja viņš atcerēsies šādu sarunu pirms vairākiem mēnešiem un to summu, par ko viņam labpatika runāt, un to, kur es šo summu aizsūtīju, tad viņš jums to pastāstīs. Es pieļauju, ka tie ir cilvēki, kuriem atmiņa ir tikpat īsa kā Šlesera kungam," autora teikto citē aģentūra BNS.

Stendzenieks biznesa portālam "Nozare.lv" sacījis, ka Lapsu nepazīst un viņa teiktais par iespējamo nopirkšanas mēģinājumu esot ciniski meli. ''Par feļetonu neizdošanu naudu nepiedāvā,'' teicis Stendzenieks.

Komentējot pirms iznākšanas publiskoto informāciju par Šlesera tēva sodāmību un garīgo slimību, Lapsa paskaidroja, ka politiķa bērnībai nule klajā nākušajā grāmatā veltīta neliela daļa satura – viena no astoņām nodaļām, pārējās izklāstītas viņa gaitas politikā un uzņēmējdarbībā, piesaucot šaubīgus un valstij kaitējušus darījumus. Autors uzsvēra, ka Šlesers neatbild par to, ko izdarījis tēvs, bet atbild par savu rīcību.

Lapsu neinteresējot, vai šī informācija neizraisīs žēlumu pret Šleseru: "Man nav simpātisks neviens pašlaik Latvijā esošais politiskais spēks, līdz ar to, tā kā es nevaru nodarīt pāri visiem, es sev neizvirzu nekādus mērķus attiecībā uz konkrētiem cilvēkiem. Es neuzskatu Latvijas cilvēkus par aitām, kurus var apmuļķot ar trim izspiestām asarām vai tamlīdzīgi. Es uzrakstu sev zināmo informāciju, tālākais izvērtējums par to ir katra paša ziņā."

Uz norādi, ka rīkojies nekorekti, publicējot informāciju par Šlesera ģimenes traģēdiju, žurnālists norādīja – politiķim, kurš pastāv uz to, ka viņa pārstāvēta partija iestājas par ģimenes vērtībām, nepiedien liekulība, melīgums un divkosība, runājot par savu ģimeni un tēvu, kuru viņš noliedzis, atsacījies no viņa uzvārda un ar savu attieksmi iznīcinājis, kā arī neievēro Dieva vārdu pretēji partijas nosacījumos paustajam. Lapsa arī uzsvēra, ka no arhīviem pazuduši tiesu iestādēs glabātie lietu materiāli par šiem pagātnes notikumiem.

Komentāri (30)

alisesenberga 08.09.2010. 15.51

Pirmkārt, es saku paldies par grāmatu. Un otrkārt, palasot komentārus, manī rosās kluss prieks, ka beidzot beidzot valsts izzadzēji dabū pa biksēm, un man ir aizdomas, ka tas būs lavīnveidīgs process. Un ka tagad politiķi sāks baidīties.
Vēlāk varēs pētīt, kā tas notika, bet es pagaidām jūtos pateicīga Jutai Strīķei un tai KNAB daļai, kas ir pret Vilnīti. Maizītim un tiem prokuroriem, kas tik nenormāli smagos apstākļos šķetina Lemberga&Co lietas. Sudrabai. Tagad arī Lato Lapsam. Un, ja tautai, kā man tagad, parādīsies cerība, es būšu mazliet laimīgāka.

+18
0
Atbildēt

2

    Ginta Siksne > alisesenberga 08.09.2010. 15.57

    Jā, pa biksēm tad dabū un daudz kas nāk gaismā, ko līdz šim sabiedrība nezināja…tikai vai vēletāji būs pietiekami gudri, lai izdarītu secinājumus – stipri šaubos!!!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Driimeris > alisesenberga 08.09.2010. 15.55

    ja Lapsas kungs tiešām reāli apdraudētu kādu no saviem ”upuriem” viņš jau sen būtu tur, kur tagad Platača k-gs. Nebūsim naivi, biedri!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

Kristaps O. 08.09.2010. 15.39

Oi, Lapsa, draudi vien, :DDDDDDDD
Simttūkstošpirmo reizi Dienas privatizāciju preparēsi?
Ēlerte, fani Jūs mīl – ar mani priekšgalā!!! Turaties un paldies, ka esat uzņēmusies šo nepateicīgo cīņu ar zombijiem!

+18
-3
Atbildēt

0

dro 08.09.2010. 16.46

Esmu pamanījis, ka Šķēles komunikācijā ar Ēlerti valda liela pārākuma sajūta no Šķēles puses.
____________________
Noziedznieks ar upuri vienmēr runā no spēka pozicijas. Manuprāt Sarmītei /tāpat kā LL un daudziem no mums/ daudz kas pagātnē, ko viņa šodien nožēlo, un arī mēs šo to zinam:) Kas bez grēka, lai met pirmo akmeni, tikai mēģināsim atšķirt kļūdas no noziegumiem.

+15
-1
Atbildēt

1

    Diâna Antipova > dro 08.09.2010. 18.09

    vai aiz nožēlas par kļūdām viņa tik deklaratīva un neīsta? Manās acīs vinnē tie, kas nepūš miglu un neblefo acīmredzami, un tādu ļoti maz.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu