DP izvērtēs dziesmu "Mana profesija - latvietis" • IR.lv

DP izvērtēs dziesmu "Mana profesija – latvietis"

54

Rēzeknes grupas "Krasavica i čudovišče" dziesmā izskan latviešiem neglaimojoši vārdi

Drošības policija (DP) savas kompetences ietvaros izvērtēs grupas "Krasavica i čudovišče" internetā publicēto dziesmu un videoklipu "Mana profesija – latvietis", kurā izskanot latviešu aizvainojošās frāzes.

To aģentūrai BNS pavēstīja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, atsakoties prognozēt, cik ilgi izvērtēsana varētu notikt.

Portāls www.kasjauns.lv iepriekš vēstīja, ka dziesmu "Moja profesija – latiš" ierakstījusi mazpazīstama jauniešu grupa no Rēzeknes "Krasavica i čudovišče" ("Skaistule un briesmonis"). Dziedātājs krievu valodā ar "uzspēlētu" latviešu akcentu dzied, ka viņš ir "stulbs kā korķis un skaists kā Kvazimodo", bet var dienēt gan policijā, gan robežsardzē, var arī nesāt ieroci un izdot likumus, pildīt jebkuru vadošu amatu, visiem spļaut virsū, jo viņa vectēvs ir dienējis SS, bet tēvs ir bijis PSKP biedrs.

Komentāri (54)

mary75 06.09.2010. 16.05

Dziesma, iespējams, nemuka, aizvainojoša, utt., bet, kur mēs nonāksim, ja DP sāks vērsties pret tādām lietām?
Kā tas apdraud valsts drošību?
Man tas atgādina ytās DP slavas pilnās dienas, cīnoties ar to tantiņu, kas ko tur pateica par Kalvīti, tāpat ar to Smirnovu, utt.
Tas viss stipri atgādina Krieviju, kur tagad arī vajā pāris grupas un cilvēkus, kas tur nodziedāja ko nepatīkamu varai un milicijai.
DP šķiet, ka citi apdraudējumi Latvijas drošībai nav?
Lai paseko PLL un SC un Lemberga aktivitātēm, ja nav ko darīt.

+15
-4
Atbildēt

1

    kristaps_drone > mary75 06.09.2010. 16.45

    Par tik cūciskām dziesmām nu gan vajag sodīt. Nelikties par to ne zinis ir aptuveni tas pats, kad kādu piekauj pēc nacionālās pazīmes, bet policija lietu noformē kā parastu huligānismu, nevis nacionālā naida kurināšanu, jo tā ir vienkāršāk.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

LR Aizsardzības mini 06.09.2010. 16.35

Būtībā, šo dziesmu esmu dzirdējis jau agrāk, tāpat kā dziesmu par “melno Kārli”, bet vai ir prāta darbs šādas dziesmas ievietot pilsētas oficiālajās ziņu vietnēs, tad jau, ja parakātos, mēs aŗi varētu atrast daudz dziesmiņas par krievvalodīgajiem. Protams, ka teksta autorus un dziesmas izpildītājus uzskatu par idiotiem, bet nereaģēt nevar, jau tā tiekam saukti par “titulnāciju”, “labatijiem”, “gansiem” u.tml., kur tad te ir tā visu ždanokplinerušakovurbanovičveidīgo piesauktā tolerance? Ja latvietis atļaujas kaut ko iestarpināt par savām interesēm, viņš ir – nacists, ja krievvalodīgais nozākā valsti, apvaino latviešus visos pasaules grēkos u.tml. – viņš ir “taisnības cīnītājs” = dubultmorāle?

+10
-1
Atbildēt

3

    inta_ll > LR Aizsardzības mini 06.09.2010. 21.52

    Bet vai tu nepiekrīti tam, ka ja DP uzskata šo video klipiņu par ievērības cienīgu, tad viņiem arī ir jāskatās tos video kur latvieši, nepārāk glaimojoši apdzied krievus, un ja jau mēs varam piesieties par dziesmām, kāpēc mēs nevaram piesieties par plakātiem, pantiņiem, divdomīgiem izteikumiem un citām kādu cilvēku aizvainojušu lietu.
    Un vispār šī no visām rupjajām dziesmām ko ir gadījies dzirdēt par latviešiem ir viskorektākā. Ja par citām daudz rupjākām dziesmām DP nebija interesējušies, tad ir skaidrs kā viņi atlasa izskatāmos materiālus. Vai nu kāds viņiem atsūta vēstuli ar lūgumu ko izskatīt vai arī izlasa par ko izskatīšanas vērtu kādā interneta portālā.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    zita > LR Aizsardzības mini 07.09.2010. 05.11

    Pati vismaz saprati, ko uzrakstīji?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Pie tā visa, padumjo laikos mācījos “jauktajā skolā”, mums katru garo starpbrīdi bija kautiņi, latvieši pret krieviem, tikām saukāti par “gansiem”, “latiš – galdiš” un “fašisti ņedobitije”, vai tad tāpēc atguvām neatkarību, lai turpinātu klausīties šos pazemojumus?

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

Valdemārs Valdemārs 06.09.2010. 20.42

Politiķis, kuram pamatoti varētu piekabināt apzīmējumu „profesija latvietis”, ir Urbanovičs, tikai viņu nez kādēļ tai klipā nemana:)

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu