Pusaudži jau naktī uz 1.septembri lieto alkoholu • IR.lv

Pusaudži jau naktī uz 1.septembri lieto alkoholu

24
Teiksma Briede, F64

Zinību dienu Rīgas skolēni pagaidām aizvada mierīgi, atzīst policijā

Jau trešdienas naktī Rīgas centrā pašvaldības policija reida laikā konstatējusi divus gadījumus, kad tirdzniecības vietās pārdots alkohols nepilngadīgajiem, atsaucoties uz policijas informāciju, ziņo BNS.

Pilsētas centrā konstatēti arī trīs gadījumi, kad pusaudži lietojuši alkoholu, bet vēl trīs gadījumos konstatēts, ka pusaudži publiskā vietā atrodas ar atvērtiem alkohola iepakojumiem.

Zinību diena Rīgā tiek aizvadīta salīdzinoši mierīgi, LETA noskaidroja Pašvaldības policijā. 18 nepilngadīgajiem gan 1.septembrī noformēti protokoli par alkohola lietošanu vai smēķēšanu.

Valsts policija un pašvaldības policija Zinību dienā pastiprinātu uzmanību pievērš kārtības nodrošināšanai pie skolām un atpūtas vietās. Policija arī kontrolē, vai nepilngadīgajiem netiek pārdoti alkoholiskie dzērieni, kā arī cigaretes.

 

Komentāri (24)

sviestmaize 01.09.2010. 13.44

31.augusts tak ne ar ko neatšķiras no citām vasaras dienām..

+2
0
Atbildēt

0

Vita Tērauda 01.09.2010. 16.00

Es kaut kā nesaprotu, kāpēc nevienu nerausta, ka pārējās 89 vasaras dienās pusaudži lietoja alkoholu

+1
0
Atbildēt

1

    Ingus > Vita Tērauda 01.09.2010. 17.07

    drīzāk jautājums – kapēc nevienu nesatrauc ka visās pārējās 364 gada dienās pusaudži lieto grādīgo?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

disassociative 01.09.2010. 17.06

Nekādi nespēju saprast – kāpēc Latvijā alkohola tirdzniecība vēl joprojām nav valsts monopols? Piemēri taču tepat blakus. Nu kaut vai Norvēģija. Nu neviens tur alkoholu brīvi nopirkt nevar. Un valsts budžets arī ar to pašu būtu lieliski sabalansēts.

0
0
Atbildēt

1

    Atis > disassociative 01.09.2010. 17.42

    hmm, atgādina veco labo anekdoti – Dēls:”Tēti, tēti! Alkohols (vai cigaretes) kļuvušas dārgākas, vai tagad tu mazāk dzersi (pīpēsi)?” Uz ko tēvs atbild: “Nē, dēls,tu mazāk ēdīsi!”. vispirms jāsakārto viss sociālās stabilitātes jomā, neba bērni tāpat dzer – viņi to mācās no citiem, kuri savukārt dzert iemācās no saviem vecākiem. monopolu var uztaisīt, bet radīsies problēmas ar legālā alkohola patēriņu, radīsies nelegālais alkohols (kas mūsu valstī nav nekas neparasts) – radīsies daudz “točku” un nebūs jau arī jaunums par “Preiļu dzeltenā” uzliesmojumiem. Riņķa dancis, ar monopolu nopelnīsi vairāk naudas no akcīzes, ko tērēs veselības aprūpē, un neies jau mainīt satversmi par neatliekamo medicīnu, tas jau būtu cilvēktiesību pārkāpums.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu