Animācija no Vācijas • IR.lv

Animācija no Vācijas

22
G.Mentor, R.Petrizza „Das Mafiahuhn“ Foto: Frank Kleinbach" alt="G.Mentor, R.Petrizza „Das Mafiahuhn“ Foto: Frank Kleinbach

No 2.septembra līdz 25.septembrim Gētes institūts Rīgā notiks izstāde "Animācijas filmas no Vācijas".

Izstādē "Animācijas filmas no Vācijas" tiks piedāvāta labāko, aizraujošāko un inovatīvāko pēdējo gadu Vācijas animācijas filmu izlase, ziņo aģentūra LETA.

Izstāde ir pārskats par aktuālajiem strāvojumiem vācu animācijas mākslas filmās, galveno uzmanību veltot tipiskām un veiksmīgām mūsdienu vācu animācijas produktiem.

Vācu animācijas mākslinieki strādā ārpus tirgus robežām, viņi pozicionējas starp mediju nozares klipiem, un viņu mērķi daļēji ir krasā pretstatā mediju industrijas mērķiem. Mākslinieciskās izteiksmes formas ir ne tikai individuāli dažādas, tās atklāj arī ļoti plašu stilu un tehniku spektru, kas attīstījies un izaudzis no laikmetīgās mākslas.

Saturiski vācu mākslinieciskajā animācijā atspoguļojas jaunuzsāktā gadsimta kolektīvās bailes, mēs atrodam ieskicētus turpmākās kopā dzīvošanas modeļus, ieskatu indivīda vientulībā demogrāfiskās realitātes kontekstā. Ir filmas par veco arhaisko dzīves modeļu meklējumiem un progresu kritizējošas filmas – parodijas par izkropļoti apgriezto tehnisko attīstību. Vēl aizvien katra darba aizsākums ir ne tikai dators, bet arī zīmējumi, kolāžas, fotogrāfijas, montāžas un lelles.

Izstādi papildinošajā kino programmā iekļauti darbi, kas tapuši pēdējos gados Vācijā un veidoti dažādās animācijas tehnikās – zīmējums uz papīra, zīmējums uz celuloīda, figūras, plastika, datoranimācija un jauktā tehnika. Kopumā izstādē būs apskatāmi 17 autoru darbi. Izstāde "Animācijas filmas no Vācijas" apmeklētājiem sniegs ieskatu filmu veidošanas procesā.

Izstāde tiks papildināta ar animācijas darbnīcu bērniem, latviešu animācijas filmu programmu bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem, kā arī gaidāma filmu studijas "Dauka" animācijas filmas "Kā brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu" Latvijas pirmizrāde. Izstādi Gētes institūtā Rīgā 2.septembrī plkst.18 atklās Gētes institūta Rīgā direktors Ulrihs Everdings un latviešu animāciju filmu režisors Nils Skapāns.

Komentāri (22)

mikuspikus 16.09.2010. 21.22

paldies par informāciju… ieinteresēja!

0
0
Atbildēt

0

ilmisimo 01.09.2010. 17.43

būšuot arī Probācija nuo Devalvācijas

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu