Smagi slimos draud pārcelt uz Biķerniekiem • IR.lv

Smagi slimos draud pārcelt uz Biķerniekiem

36
Paliatīvās aprūpes asociācijas vadītājs Vilnis Sosārs. Autors: Agnese Gulbe, LETA
Indra Sprance

Paliatīvās aprūpes nodaļas personāls un slimnieki satraukti par iespējamo pāvietošanu

Latvijas Onkoloģijas centra Paliatīvās aprūpes nodaļas darbinieki satraukti par neoficiāli izskanējušiem plāniem pārcelt nodaļu uz Biķerniekiem, tās pašreizējās telpās izvietojot slimnīcas plastiskās ķirurģijas centru, Ir.lv informēja nodaļas vadītājs Vilnis Sosārs.

Kā norādīja nodaļas veidošanas iniciators, pēdējo nedēļu laikā liels satraukums valda gan darbinieku, gan slimnieku vidū, jo no Onkoloģijas centra vadītāja Viestura Krūmiņa saņemtas ziņas, ka drīzumā nodaļa varētu tikt pārcelta. “Tas ir jautājums – būt vai nebūt paliatīvajai aprūpei Latvijā,” uzsvēra Sosārs.

Sosārs norāda, ka šobrīd ir liela neskaidrība par slimnīcas valdes plāniem, paužot viedokli, ka iestādes vadībai ir interese tieši par Paliatīvās aprūpes nodaļas telpām, bet cilvēki nerūp. “Neviens staru terapijas speciālists nesēdīsies trolejbusā, lai brauktu pie slimajiem uz Biķerniekiem,” skaidroja nodaļas vadītājs.

Sosārs pauda aizdomas, ka nodaļas pašreizējās telpas iecerēts piešķirt plastiskās ķirurģijas centram, kurā strādā kāds tuvs Onkoloģijas centra vadītāja radnieks. Nodaļas telpas ir izremontētas, atrodas labā vietā, turklāt pieejami visi speciālisti. Ārsts uzsvēra, ka Paliatīvās aprūpes nodaļa daļēji iekārtota par ziedojumiem – ieklātas grīdas, nopirktas gultas, izveidota kapella un altāris. Pēc viņa teiktā, šīs telpas nevarot pat salīdzināt ar to, kas slimniekus sagaidītu Biķerniekos.

Savukārt Krūmiņš plānus par Paliatīvās nodaļas pārcelšanu sauca par Sosāra izdomājumu, norādot, ka vēl nekādi lēmumi neesot pieņemti. Viņš gan atzina, ka saruna par iespējamo pārcelšanos uz Biķerniekiem esot notikusi, taču tas esot tikai viens no iespējamās rīcības variantiem.

“Nekādi lēmumi nav pieņemti, neviens nevienu nekur nedzen,” sacīja Krūmiņš. Viņš uzsvēra, ka Sosāram uzdots sagatavot priekšlikumus par paliatīvās aprūpes sistēmas attīstību, kas tikšot vērtēti, pieņemot lēmumu šai jautājumā. “Neviens nekur neko netaisās pārcelt.. un, ja pārceltu, tad jūs domājat, ka mēs tur neuztaisītu tā, lai slimnieki un darbinieki varētu strādāt?” uz Ir.lv jautājumu atteica Krūmiņš.

Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders Ir.lv sacīja, ka VM neiejaucas Austrumu slimnīcas iekšējo problēmu risināšanā. VM ir būtiski, lai pacienti varētu saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, bet kādā veidā tas notiek, tas esot slimnīcas vadošo amatpersonu ziņā.

Komentāri (36)

silpurene2 20.09.2010. 14.41

Shi ir tipiska aina ka tiek organizeta veselibas aprupe.
Sarunas -> baumas, tad blausana, katrs iekustina un demonstre savus sakarus, un tad skalakais blavejs izdzivo.

Zzetons Dr. Sosaram par cinassparu aizstavot savu sveru!

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 25.08.2010. 16.42

visi nopelni TP par vinas gadiem parvaldito vesalibas nozari.rezultats 300 milj.euro garantets valsts kredits-kas jaatdod bus nodoklu maksatajiem.bet tikai piekta dala no godmana un tp parex aferas.

0
-1
Atbildēt

0

daina_tabuna 25.08.2010. 16.42

Tas vīrs bildē ir kāds no tiem smagi slimajiem?

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu