Zatlers grib izveidot Latvijas-Krievijas vēsturnieku komisiju • IR.lv

Zatlers grib izveidot Latvijas-Krievijas vēsturnieku komisiju

18
Šarūnas Mažeika, F64

Jautāts, vai tiks apspriesta arī Latvijas okupācija, Zatlers atbildēja izvairīgi

Valsts prezidenta Valda Zatlera mērķis vizītes laikā Maskavā ir runāt par Latvijas-Krievijas vēsturnieku komisijas izveidi, prezidents trešdien stāstīja žurnālistiem, ziņo BNS.

Kā sacīja Zatlers, apvienotā vēsturnieku komisija kopīgi vāktu faktus, "kas ir pieejami gan vienai, gan otrai pusei". Izveidojot šādu komisiju, abu valstu vēsturniekiem būtu pieejami arī arhīvi.

Uz jautājumu, vai tiks apspriesta arī Latvijas okupācija, Zatlers atbildēja izvairīgi: "Tiks apspriests jebkurš jautājums, kas interesē abas puses, un es esmu gatavs runāt par visiem jautājumiem."

Zatlera oficiālā vizīte Maskavā plānota rudenī.

Komentāri (18)

Una Grinberga 11.08.2010. 14.07

Var tikai pozitīvi vērtēt šādu iniciatīvu kopumā, bet nianses ir ļoti svarīgas, un, ja tas skar 2.pasaules karu kopumā, tad Zatleram būtu jāpieaicina arī Vācijas vēsturnieki. Citādi sanāk vien tāds pielabināšanās žests Krievijai nevis konstruktīvs darbs, kurā ir iesaistītas visas puses.

+11
0
Atbildēt

0

buchamona 11.08.2010. 14.11

Tās taču ir tukšas runas :) Vismaz līdz brīdim, kamēr Krievijas pilsoņi neievēlēs sev parlamentu, kuru pārvaldītu demokrāti, bet tas notiks pēc 150 gadiem varbūt.
Putiniskās Krievijas pamats ir nesatricināms un sen visiem zināms, tāpēc vēl jo projām nesaprotu šīs “vēsturiskās” vizītes jēgu. Protams, runāt vienmēr ir labi, taču nevajag mēģināt pašiem sevi pārliecināt, ka šai Zatlera vizītei Krievijā būs kaut kāda būtiska nozīme, ka Latvijas – Krievijas attiecībās pēc tās kaut kas būtiski mainīsies.

+10
0
Atbildēt

3

    astra_ozo > buchamona 11.08.2010. 14.15

    Vara lielā mērā ir tautas spogulis.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > buchamona 12.08.2010. 03.47

    Juus man izraavaat vaardus no mutes , pilniigi tukša runa , domaata ļaužu praatu aptumšosanai , pirms veeleešanu triks lablatviešu ( taadu Jefiņu kaa Ulmanis & CO ) aranžeejumaa ,,, gribeet mees varam nezin ko , ja to negrib komunisma un totalitaarisma ( šovinisma) paarņemta tauta , tad taada gribeešana saliidzinaama ar galvas dauziišanu pret pliku ķieģeļa muuri … biju sliecies pie domas ka prezidents leenaam buus izvedojies par to ko iedomaajies , bet tagad saprotu , ka ir tikai aarišķiiba , faktiski nulle , un peec prezidentuuras tusees kopaa ar Ulmani un Mamutu pa traktieriem un Ģinaamo VIPu…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > buchamona 11.08.2010. 14.53

    nu par Putiniskās krievijas pamata nesatricināmību es gan tik pārliecināts nebūtu,arī PSRS vēl 1988. izskatījās varena un nesatricināma un nekas neliecināja ka tā varētu sabrukt tik ātri..Putiniskā Krievija ir fasāde, Portjomkina sādža,TV bilde – bezgalīgas pesņas, pļaskas, nebeidzamie humoršovi un visai sviestains te smaidīgu, te pieri raucošu un dusmīgu tandemokrātu Pīārs ,ar ko katru dienu kremļa režisori zombē nelaimīgo nodzirdīto krievu tautu..kas attiecās uz pamatiem tur tie ir nepajokam sapuvuši..varas bezspēcība ik uz soļa..vai Sajānu Šušenskas avārija..vai teroristi Maskavā ..vai varas mazspēja cīņā ar ugunsgrēkiem..Krievija iet postā ātrāk vēl nekā viņas varenie to spēj aptvert, neraugoties uz naftas dolāru miljardiem..kuri nemaz nenonāk līdz Krievijai..Latvijas korupcija salīdzinot ar to kas tur darās ir sīkumi

    +3
    0
    Atbildēt

    0

andrejs_kirsis 11.08.2010. 14.39

Tādu komisiju taisīt būtu jēga, ja būtu kaut mazākās cerības piedabūt krievus līdz okupācijas atzīšanai. Pašlaik tāda komisija tikai runās riņķī apkārt (piedod, kolēģi!) un krievu puse mēģinās okupācijas faktu vēl vairāk aizmiglot.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu