Lielbritānija iebilst pret ES mēroga nodokļiem • IR.lv

Lielbritānija iebilst pret ES mēroga nodokļiem

40
EPA/LETA

Lielbritānija vēlas saglabāt pilnīgu kontroli pār tās nodokļu politiku

Lielbritānija bloķēs jebkurus Eiropas Savienības (ES) mēģinājumus bloka mērogā ieviest tiešos nodokļus, lai finansētu ES budžetu, otrdien paziņoja valsts sekretārs tirdzniecības jautājumos Džeimss Sasūns, ziņo LETA—AFP/EUOBSERVER.

ES cer, ka tās plāns, kas varētu tikt prezentēts nākammēnes, sniegs blokam lielāku neatkarību un palīdzēs finansēt tā paplašināšanās ierosinājumus, taču Sasūns uzsvēra, ka Lielbritānija vēlas saglabāt pilnīgu kontroli pār tās nodokļu politiku.

"Valdība iebilst pret tiešajiem nodokļiem, lai finansētu ES budžetu," sacīja ministrs. "Lielbritānija uzskata, ka nodokļu piemērošana ir jautājums, kuru nepieciešams dalībvalstīm izskatīs nacionālajā līmenī, un valsts bloķēs jebkurus plānus par šādiem nodokļiem."

ES budžeta komisārs Janušs Levandovskis laikrakstam "Financial Times Deutschland" pirmdien pavēstīja, ka apsver četras iespējas, tostarp tiešā nodokļa piemērošanu valstu nodokļu maksātājiem un nodokli gaisa transportam, lai palielinātu bloka ienākumus.

Ja ES ieviestu nodokļus, tad dalībvalstis varētu maksāt mazākas nodevas ES no to nacionālajiem budžetiem, norāda Brisele.

"Ja ES pašas ienākumos saņemtu vairāk, tad maksājumi no nacionālajiem budžetiem varētu tikt samazināti. Es dzirdu, ka vairākas galvaspilsētas, tostarp Berlīne, saka, ka vēlas samazināt to iemaksas [ES budžetā]," norādīja Levandovskis.

Komentāri (40)

elisabeth_ipsos 10.08.2010. 15.01

Pēdējo gadu un mēnešu notikumi parāda, ka ES bez vienotas fiskālās politikas nav izredzes izdzīvot. Šis ir sāpīgs temats, bet ļoti nepieciešams, ja vēlamies vienmērīgu un stabilu ekonomisko attīstību visās Eiropas valstīs!

+2
-1
Atbildēt

1

    andrejs_kirsis > elisabeth_ipsos 10.08.2010. 15.52

    Es no sākuma to attiecinātu uz eirozonu. Droši vien būs jāizdara kādas korekcijas. Pēc tam varētu vērsties plašumā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Janis 10.08.2010. 20.08

Es par.
Jo tuvāk ES būs vienotas valsts statusam, jo mazāk mūs čakarēs vietējie dunduki.
Eiropā tomēr profesionāļi lielākoties strādā.

0
0
Atbildēt

0

ekmanis 10.08.2010. 15.00

Par to cukuru tomēr nav nekāda skaidrība. Igauņiem nekad nav bijusi cukurrūpniecība, bet viņiem tas ir lētāks. Kāpēc? Valsts dotē?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu