Jūrmalā sākas "Jaunais vilnis 2010" • IR.lv

Jūrmalā sākas "Jaunais vilnis 2010"

23
Andrejs Strokins, F64

Līdz 1.augustam Jūrmalā norisināsies jau devītais konkurss "Jaunais vilnis 2010"

Otrdienas vakarā Latvijā visai pretrunīgi vērtētā konkursa dalībnieki pirmo reizi stāsies publikas priekšā, notiks arī svinīga dalībvalstu karogu ienešana, kā arī gaidāma iepazīšanās ar konkursa žūriju, kurā tāpat kā citus gadus piedalīsies arī komponists Raimonds Pauls.

Trešdien Jūrmalā būs pirmā konkursa diena, kad konkursanti izpildīs pasaulē pazīstamu dziesmu interpretācijas. Otrajā konkursa dienā, 29.jūlijā Dzintaru koncertzālē dalībnieki izpildīs dziesmas, kas ir populāras viņu zemē, bet trešajā "Jaunā viļņa 2010" konkursa dienā, 31.jūlijā, dalībnieki izpildīs speciāli konkursam rakstītas dziesmas.

"Jaunā viļņa 2010" noslēguma pasākums notiks 1.augustā, kad notiks galvenās balvas "Kristāla vilnis" un naudas prēmiju pasniegšana pirmo trīs vietu ieguvējiem.

"Jaunajā vilnī 2010" šogad piedalīsies 17 dalībnieki no 12 valstīm, kuri konkursa finālam izraudzīti no vairāk nekā 12 000 konkursantu pieteikumiem. Latviju konkursā pārstāvēs grupas “PeR” un “Lady’s Sweet”.

Meiteņu grupa “Lady’s Sweet” konkursā piedalīsies ar “ABBA” dziesmu "Money, money, money", Raimonda Paula un Aspazijas "Circenīša Ziemassvētkiem" un Kārļa Lāča un dzejnieka Sergeja Timofejeva kopdarbu krievu valodā "Ah, miļeņki".

Savukārt bītboksa grupa "PeR" pagaidām atklājusi, ka konkursā piedalīsies ar Ruslana Kuksinoviča jeb Rassel un Ralfa Eilanda kompozīciju "Līdzsvarā" un Aleksandra Kublinska "Noktirni". Trešo dziesmu "PeR" pagaidām paturējuši noslēpumā.

Konkursa "Jaunais vilnis 2010" balvu fonds ir 100 000 eiro (70 280 lati). Pirmās vietas ieguvējs saņems 50 000 eiro (35 140 latus), otrās vietas ieguvējs – 30 000 eiro (21 084 latus), bet trešās vietas ieguvējs saņems 20 000 eiro (14 056 latus).

Kad šā gada pavasarī komponists un ilggadējais “Jaunā vilņa” žūrijas vadītājs Raimonds Pauls paziņoja par lēmumu konkursā vairs nepiedalīties, tika pieļauta iespēja, ka “Jaunais vilnis” Jūrmalā varētu vairs nenotikt. Tomēr vai nu konkursa organizētāju pierunāts, vai kādu kādu citu iemeslu dēļ Raimonds Pauls savas domas mainīja. 

Uz Krievijas televīzijas skatītāju auditoriju orientētais pasākums izpelnījies visai pretrunīgu slavu, jo ik gadus plašu ievērību izpelnās Latvijas politiķi un biznesa cilvēki, kas nolēmuši apmeklēt pasākumu, par kuru tā mājas lapā sacīts, ka tas ir “īsts notikums ne vien Krievijā un Latvijā, bet arī tuvākās un tālākās ārvalstīs.”

Ir zināms, ka šogad pasākumu apmeklēs gan Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), savukārt valsts prezidents Valdis Zatlers šogad pasākumā nepiedalīsies un konkursa viesiem pieņemšanu nerīko, jo atrodas atvaļinājumā.

Īpašie viesi šovasar Jūrmalā būs ritma un blūza dziedātāja Tonija Brekstone, dziedātāja Lāra Fabiāna, itāliešu tenors Alessandro Safina un dziedātājs Engelberts Hamperdinks. Konkursā kā īpašās viešņas tiekot gaidītas arī krievu dziedātāja Zemfira un operdziedātāja Anna Ņetrebko. Krievu estrādes mūzikas leģenda Alla Pugačova šogad pasākumā nepiedalīsies.

Komentāri (23)

putekliic 27.07.2010. 11.58

Pareizāk to būtu saukt “Krievijas vilnis”. Šajās dienās impērija savai atlūzai Latvijai par savu klātbūtni atgādinās īpaši uzbāzīgi. Pie tam, un kas skumjākais, vismaz 70% LV iedzīvotāju tas patiks!

+3
-1
Atbildēt

2

    daina_tabuna > putekliic 27.07.2010. 12.44

    Labi ja 70% vispār pamanīs, ka kaut kas tāds notiek.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > putekliic 27.07.2010. 12.56

    Man arī liekas, ka andrejs_gr pārāk pesimistisku ciparu nosaucis.

    0
    0
    Atbildēt

    0

shefere 27.07.2010. 14.49

Pilnīgi vienalga, lai taču priecājas un naudiņu tērē, neinteresē un neskatos, ne Jauno Vilni, ne Eirovīziju, ne Bauskas kantrī festivālu un šlāgeraptaujas. Un tāpēc arī nemaz nekaitina, jo neskatos. Un uzskatu zem sava goda apvainoties par kaut kādu krievu jaunbāgatnieku izteicieniem vai izdarībām, tāpat kā necepos par kaimiņu trīsgadnieka negudrajiem šļupstiem. Par daudz goda, par daudz ievērības, kārtējais konkurss, kurš neskar nevienu, kas nav dalībnieks vai rīkotājs. Būtu labāk domājuši kā vairāk naudas šiem nokāst, bet ja pastaigā kaut pa Jomas ielu, nu bēdīgs skats, nekā tur nav, nekā interesanta, kur naudu gribētos tērēt, tā noteikti nevajadzētu izskatīties kūrorta centrālajai promenādei.

+2
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 27.07.2010. 18.30

štrunts par konkursantiem, viesmāksliniekiem un krieviem… bet, vai maļčisniks un devišņiks bus? jo konkursa sāls jau ir iekš tā :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu