"Love Parade" organizatori: šis bija pēdējais festivāls • IR.lv

"Love Parade" organizatori: šis bija pēdējais festivāls

56
AFP/LETA

„Love Parade” laikā Vācijā gājuši bojā 19 festivāla apmeklētāji

Ikgadējais deju mūzikas festivāls "Love Parade" vairs nenotiks, svētdien emocionālā preses konferencē paziņoja pasākuma organizētājs Rainers Šellers. Pēc iepriekšējā dienā notikušās traģēdijas dziļi satriektais Šellers žurnālistiem paziņoja, ka, pieminot upurus, festivāls vairs netiks rīkots, ziņo LETA.

Pirmais deju mūzikas festivāls "Love Parade" Vācijā tika sarīkots 1989.gadā, četrus mēnešus pirms Berlīnes mūra krišanas. Pirmo festivālu organizēja Matiass Rēings, kas pazīstams ar vārdu "Dr. Motte", ar savu toreizējo draudzeni Danieli de Pikjoto kā politisku demonstrāciju miera un starptautiskas sapratnes veicināšanai ar mīlestību un mūziku.

Kā esam iepriekš rakstījuši, 19 cilvēki ir gājuši bojā elektroniskās mūzikas festivālā „Love Parade” Vācijas pilsētā Dīsburgā sestdien pēc tam, kad festivāla ieejas tunelī izcēlusies panika un cilvēki metušies bēgt. Kā vēsta BBC, negadījumā ievainoti vēl 300 pasākuma apmeklētāji, no kuriem daudzi ir smagi cietuši.

Varas iestādes informē, ka glābējiem lielā pūļa dēļ bijis grūti sasniegt ievainotos. Četri no bojāgājušajiem ir ārzemnieki – pa vienam cilvēkam no Nīderlandes, Austrālijas, Itālijas un Ķīnas. Visi bojāgājušie ir vecumā no 20 līdz 40 gadiem, vēsta LETA-AFP.

Pasākums norisinājās vairs neizmantotas dzelzceļa stacijas kravu pārkraušanas platformā, bet uz festivāla norises vietu varēja nokļūt tikai pa 200 metrus garu un 30 metrus platu tuneli, kur arī notika traģēdija. Cilvēku pārpildītajā tunelī izcēlās panika un, apmeklētājiem mēģinot steigšus izkļūt no šaurās vietas, daudzi cilvēki tika sabradāti.

Festivāla organizētāji izpelnījušies kritiku ne tikai par nepārdomāti noorganizēto iekļūšanas vietu, bet arī par festivāla turpināšanu, neskatoties uz notikušo traģēdiju. Dīdžeji un apmeklētāji netika informēti par notikušo un ballīte turpinājās, organizētājiem un drošības dienestiem nolemjot neizziņot par notikušo, lai neizceltos jauna panika.

Dīsburgas prokuratūra ir uzsākusi krimināllietu par noziedzīgu nolaidību, kas novedusi pie cilvēku nāves.

Līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un draugiem izteikusi Vācijas kanclere Angela Merkele, norādot, ka ir šokēta un apbēdināta par notikušo.

Policija informē, ka šogad pasākumu apmeklējuši apmēram 1.4 miljoni cilvēku. Līdz 2006.gadam „Love Parade” ir notikusi Berlīnē, bet pēdējos gados šis festivāls notiek citās Vācijas pilsētās.

Komentāri (56)

mary75 25.07.2010. 00.52

Skatījos un domāju – atradīsies kāds, kas pateiks ko civilizētā un normālā sabiedrībā absolūti nepieņemamu – tipa, tā viņiem vajag, tiem izvirtuļiem.
Cerēju, ka nē, bet, atradās, un nez kāpēc mani tas neizbrīna.

+15
-7
Atbildēt

2

Rinalds Āriņš 25.07.2010. 00.55

2006.g. 30. maijā ap 20 interneta portālu redaktori, biedrību un nodibinājumu, valsts institūciju pārstāvji u.c. parakstīja kopīgu deklarāciju “Internets pret naidu”, pie kā diemžēl laba daļa parakstītāju nepieturas.

Vai IR žurnāls pievienojusies šai deklarācijai ? Ja nav, to ierosinu darīt.

Bez tam aicinu IR redakciju būt konsekventiem un autorus “mezavilks” un “ku ku” par naida kurināšanu izslēgt no šī portāla vai vismaz izteikt brīdinājumu, ka pie nākamās šādas naida izpausmes viņi tiks izslēgti.

+13
-5
Atbildēt

10

    Aivars Puriņš > Rinalds Āriņš 25.07.2010. 09.17

    Davai , Sigma, konkrēti pa burtam, kur manā komentārā bija naida kurināšana? Tas, ka man ir ļoti negatīva attieksme pret pasākumu, kurš Jums šķiet baigi labais, nenozīmē, ka es nedrīkstu izteikt savu viedokli. Aicinu izslēgt Sigmu no portāla par uzbrukumu vārda brīvībai!

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Aivars Puriņš > Rinalds Āriņš 25.07.2010. 09.22

    Nav tiesa! Varu saukt, ja man ir tāds viedoklis. Nevaru saukt tādā gadijumā, ja zinu, ka tāda neesi, bet apzināti saku, ka esi.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > Rinalds Āriņš 25.07.2010. 07.39

    Es runāju par personiskiem uzbrukumiem jebkura raksta, viedokļa vai komentāra autoram, pie tam parasti galīgā bezsakarā ar diskusijas tematu. Jebkura sevi cienoša portāla izmantošanas noteikumos šāda prakse (tā saucamā Verbal Abuse) ir aizliegta un šādiem komentētājiem tiek aizliegta komentēšanas iespēja. Ļoti žēl, ka IR redakcija to uzskata par apsveicamu praksi. Vismaz man pakāpeniski rodas nevēlēšanās vispār apmeklēt šo portālu, gluži tāpat kā es nelasu delfus vai tvnet, vai apollo …

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    snjuu > Rinalds Āriņš 25.07.2010. 02.21

    Ļoti ceru, ka vismaz IR nepievienosies šai deklarācijai un nenodarbosies ar politkotrektu cenzūruru un tamlīdzīgām muļķībām. Katram cilvim ir tiesības publiski būt kretīnam. Arī man, un netaisos no tām atteikties.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Van Excel's > Rinalds Āriņš 25.07.2010. 23.42

    Vismaz šeit, atšķirībā no diena.lv, pie iekšpolitikas un vēlēšanu tematikas rakstiem nav masā TPJO spams.

    Tas ašistu kuratoriem laikam šķiet neproduktīvi – pie katra pusotru rindiņu garā “komentāra” atkal par jaunu reģistrēties ar citu niku -, tad nu no šīs ligas esam paglābti.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > Rinalds Āriņš 25.07.2010. 09.17

    d_jirgen, bet ja nu mēs pamēģinātu abstrahēties no manas personības un pievērsties manis izteiktajai domai? Vai Tev nešķiet, ka tā būtu krietni produktīvāka nodarbe ar lielāku atdevi?

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > Rinalds Āriņš 25.07.2010. 05.44

    Vispār jau nu Tavas tiesības vicināt dūres beidzas tur, kur sākas mans degungals, respektīvi, Tu vari apsaukāt pats sevi par kretīnu, idiotu, imbecili, dauni utt. pēc sirds patikas, bet Tev nav tiesību apveltīt mani ar šādiem epitetiem tāpēc, ka mani uzskati neatbilst Taviem uzskatiem. Tu man nepiekrīti?

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    lidija_stripkane > Rinalds Āriņš 25.07.2010. 08.37

    inesegolubeva
    Dīvaini lasīt šādu tavu viedokli, jo pati esi stipri neiecietīga un kategoriska savos spriedumos. Un ar ko uzbrukumi un lamas trešajai personai labāki par diskusijas dalībnieka aplamāšanu? Viņš vismaz var atspēkot tavu uzbrukumu, dot pret-viedokli, bet trešā persona pat nezin, ka tiek ķengāta.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    mary75 > Rinalds Āriņš 25.07.2010. 07.10

    No vienas puses, taisnība Freimanim, no otras puses – Golubevai.
    Man personīgi pieņemamāks būtu Ir bez tumsonīgiem ksenofobiskiem, homofobiskiem, utt.,komentārim. Personīgi man neinteresē, kāda kuram neiecietības pakāpe pret visu viņam neizprotamo.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > Rinalds Āriņš 25.07.2010. 08.12

    Es tev pilnīgi piekritu.
    Cerēju, ka, vismaz, šis portāls tādā ziņā būs izņēmums, izrādās, ka nav vis.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

mary75 25.07.2010. 09.47

tam ku ku – nav nozīmes tev skaidrot lietas, kas vairumam cilvēku ir pašsaprotamas.
Ja neesi sapratis līdz šim, diezin vai kādreiz sapratīsi.
P.S. – ko tu izproti ar jēdzienu “liberasti”?
šādu jēdzienu bieži sastopu krievu portālos, tādu atsaldēto tumsonīgo “patriotu” un “deržavniku” iemīļotais lamuvārds, tā viņi sauc visus, kam intelekta koeficients nedaudz pārsniedz viņu intelektu.

+8
-2
Atbildēt

1

    Aivars Puriņš > mary75 25.07.2010. 15.44

    Es gan jaunvārdu “liberasti” esmu sastapis tikai latviešu portālos un uzskatu to par ļoti trāpīgu Endzelīna mazbērnu izdomājumu.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu